Obavijesti

Sport

Komentari 21

Usman brutalno nokautirao Masvidala, Rose sredila Weili, Ševčenko i dalje nedodirljiva

Usman brutalno nokautirao Masvidala, Rose sredila Weili, Ševčenko i dalje nedodirljiva

Svih pet borbi glavnog programa odličnog UFC 261 završili su prekidom. Najistaknutiji bili su Kamarua Usmana, koji je teško nokautirao Jorgea Masvidala, kao i atraktivan nokaut Rose Namajunas nad Zhang Weili

VIDEO

UFC 261 bio je... Malo je reći spektakularan!

Bila je to prva UFC-ova priredba pred publikom nakon više od godine dana pa su prisutni gledatelji u Jacksonvilleu na Floridi imali privilegiju gledati jedan od najboljih i najuzbudljivijih evenata ove godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Intervju s UFC-ovim Rakićem

Pokretanje videa...

Aleksandar Rakić: 'Nakon SANTOSA tražit ću razgovor s Dana Whiteom!' | DIREKT U GLAVU 04:50

U glavnoj borbi večeri prvak velter kategorije Kamaru Usman (19-1) teško je nokautirao izazivača Jorgea Masvidala (35-14) u drugoj rundi i tako stigao do najimpresivnije pobjede u karijeri. Upravo je Usman s trona skinuo Tyrona Woodleyja, koji se, eto, nikada nije oporavio od tog poraza pa je nakon osam godina napustio UFC.

Nigerijac je uvjerljivije ušao u borbu pa je prvu rundu osvojio u očima sudaca plasiravši nekoliko odličnih udaraca prije nego je srušio Masvidala u parter. Zatim je u drugoj rundi nevjerojatno tvrdim direktom pogodio Amerikanca i priči je bio kraj.

Usman je tako stigao do četvrte obrane titule zaredom i do 18. pobjede u nizu. S druge strane, Masvidal je doživio 14. poraz u karijeri s tim da je ovo bio tek drugi udarcima. Ostali su bili ili na bodove ili submissionom.

MMA: UFC 261-Usman vs Masvidal

U sunaslovnoj borbi večeri Rose Namajunas (10-4) još je jednom priredila spektakl, šokirala svijet i osvojila titulu ženske slamka kategorije. 'Thug Rose' je nokautirala kinesko čudo Zhang Weili (21-2) već u prvoj rundi strahovito munjevitim lijevim high-kickom pa posao završila udarcima na tlu.

Za Amerikanku latvijskih korijena bio je ovo još jedan skalp nakon što je, sjetit ćemo se one dvije sjajne borbe, dva puta zaredom pobijedila do tada nedodirljivu i neporaženu Joannu Jedrzejczyk. Stigla je do druge pobjede u nizu, odnosno pete u zadnjih šest nastupa dok je ovo za Zhang bio tek drugi poraz u karijeri.

MMA: UFC 261-Weili vs Namajunas

Pravi spektakl pružila je i Valentina Ševčenko (21-3) te još jednom pokazala zašto je jedna od najboljih borkinja koje su kročile u kavez. Dominantnom predstavom sredila je opasnu Jessicu Andrade (21-9), obranila pojas ženske muha kategorije i stigla do pete uzastopne pobjede.

Prvo je izdominirala uvodnu rundu tako što je nekoliko puta rušila Andrade u parter. Činilo se vrlo jednostavnim, kao da to Kirgistanka može odraditi kad joj se prohtije. A u istom ritmu nastavila je i drugu rundu.

Prilikom jednog rušenja uspjela je izboriti 'crucifix' poziciju iz koje je teškim laktovima otvorila lice Jessice Andrade. Krv je potekla, a Ševčenko je nastavila laktovima udarati protivnicu sve dok sudac nije odlučio da je dosta.

MMA: UFC 261-Shevchenko vs Andrade

UFC 261 obilježila je i stravična ozljeda Chrisa Weidmana, koji je slomio nogu u borbi s Uriahom Hallom.

Stravičan lom noge Weidmana, cijela dvorana ostala je u šoku!
Stravičan lom noge Weidmana, cijela dvorana ostala je u šoku!

Pobjedu je ostvario i Anthony Smith koji je u prvoj rundi ozlijedio nogu svog suparnika Jimmyja Crutea. Mladi Australac u pauzi između prve i druge runde više nije mogao nastaviti.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Videe svih borbi možete pogledati OVDJE.

Rezultati glavnog programa UFC 261:

  • Kamaru Usman def. Jorge Masvidal via KO (R2, 1:02) 
  • Rose Namajunas def. Zhang Weili via KO, (R1, 1:18)
  • Valentina Ševčenko def. Jessica Andrade via TKO (R2, 2:19)
  • Uriah Hall def. Chris Weidman via TKO (R1, ozljeda, 0:17)
  • Anthony Smith def. Jimmy Crute via TKO (R1, intervencija liječnika, 5:00)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe