Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ususret derbiju: Rebić upitan, Broz će zaigrati nakon svađe

Ususret derbiju: Rebić upitan, Broz će zaigrati nakon svađe
1

Ante Rebić s jedne i Marcelo Brozović s druge strane. Sve je spremno za veliki talijanski derbi Milana i Intera, a prema predviđanju talijanskih medija Broz će startati od prve minute dok Rebić ima visoke šanse isto

VIDEO

U subotu u 20:45 sati igra se jedan od najvećih svjetskih derbija - Derby della Madonnina između AC Milana i Intera. Kultni derbi za prevlast 'grada mode' večeras će obilježiti nastup Hrvata, svakog na jednoj strani - Ante Rebić trebao bi zaigrati u dresu domaćina Milana dok će Marcelo Brozović dobiti glavnu ulogu u veznoj liniji gosta Intera.

Serie A - Inter Milan v Lecce ITA, Serie A, Hellas Verona vs AC Milan

Uvijek je pomalo simpatično stavljati milanske klubove u ulogu domaćina ili gosta u derbiju na San Siru. Pogotovo jer navijači, osim onih najzagriženijih na Curvi Nord (Inter) i Curvi Sud (Milan), po ostatku kultnog stadiona sjede izmiješani. A grad diše kao jedno čak i na dan derbija. Tako je sasvim uobičajena stvar vidjeti djevojku u Milanovu dresu i dečka u Interovu kako zagrljeni šeću ulicama Milana nekoliko sati uoči velikog derbija.

Sportsko rivalstvo talijanskih velikana jedno je od najvećih na svijetu i osim nogometnog nadmetanja te pokoje zafrkancije na račun gubitnika po ishodu utakmice nema tu neprijateljske note. Ti ljudi koji dolaze na utakmice i žive rivalstvo uglavnom su susjed do susjeda, brat i sestra, školski prijatelji...

Pokretanje videa...

01:08

Stoga ni u gradu nikad nema problema te je sasvim uobičajeno nekoliko sati prije utakmice na Piazzi Del Duomo gledati paletu isprepletene crveno-plavo-crne boje. Navijači Milana i Intera žive sportsko rivalstvo, a njihovu čast i ponos branit će hrvatski reprezentativci.

Broz s jedne, Rebić s druge strane

Ako tvoj tim pobijedi, nitko te neće zadirkivati u klupi nit će te kolege na poslu uvjeravati da proživljavaš još jednu sezonu za zaborav. Pobjeda u derbiju isprala bi gorak okus u ustima Interu zbog loše izvedbe i remija sa Slavijom Prag ili Milanova debakla protiv Verone gdje je 70 minuta imao igrača više pa jedva uspio složiti akciju-dvije te na kraju slaviti iz penala.

Pobjeda u derbiju oprala bi i gorak okus svađe Marcela Brozovića i Romelua Lukakua. Sve je, prema pisanju Talijana, započeo Lukaku kada je krenuo kritizirati suigrače oko sebe zbog nerazumijevanja taktičkih ideja Antonija Contea, a u jednom je trenutku spočitnuo Brozoviću da je gubio previše lopti.

Talijanski mediji tvrde kako je Brozović tada prozvao Lukakua za promašaje, kojih je dakako bilo, a tu je navodno sve eskaliralo.

Dobra stvar za Contea je što su se strasti smirile i derbi će dočekati nabrijani i spremni. Marcelo Brozović, prema predviđanju Gazzette dello Sport, startat će od prve minute i činiti glavnog kreativca Nerazzurra.

Isto tako, Ante Rebić opravdao je povjerenje trenera Marca Giampaola, koji je generalno mišljenja da prinove u talijanskoj ligi nemaju pravo na igru dok ne savladaju osnove talijanske taktike. U to se ne uklapa Rebić, koji je, istina, već okusio Serie A i ima iskustva igranja na Čizmi, ali koji je isto tako svojim potezima u utakmici s Veronom pokazao da mora igrati od prve minute u derbiju.

On bi trebao početi, ali će se za startnu poziciju boriti s Lucasom Paquetom. Prema predviđanjima s Čizme, Rebić ima blagu prednost naspram Brazilca, ali ništa se neće sa sigurnošću znati do nekoliko trenutaka prije samog susreta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja