Obavijesti

Sport

Komentari 0

Utakmica sezone za oba kluba, na kocki je plasman u Europu

Utakmica sezone za oba kluba, na kocki je plasman u Europu
1

Mlada Boleslav i u ovaj dvoboj protiv Jabloneca ulazi izranjavana (pre)brojnim izostancima, sigurno neće igrati pet igrača, a još je toliko nogometaša upitno

VIDEO

Mlada Boleslav niti u teoriji više ne može do europskih pozicija kroz prvenstvo. Jablonecu, s druge strane, teorija je praktički i ostala, jer tri kola prije kraja ima pet bodova zaostatka za trećeplasiranim Slovanom iz Libereca, a kako ovi igraju teško da će se ta njihova prednost istopiti. Stoga nećemo pogriješiti ako ovaj susret okarakteriziramo kao utakmicu godine za oba kluba. Žele u Europu (pobjednik će se plasirati u 3. pretkolo Europske lige) i osvajanje kupa jedina je cesta do toga cilja.

U Jablonecu su zato sretni što je crno razdoblje, koje je završilo smjenom trenera Vaclava Kotala, iza njih pa finale kupa dočekuju u boljem raspoloženju nego što je vladalo u svlačionici do prije dva tjedna. Jablonec je bio u nizu od pet uzastopnih poraza (četiri u prvenstvu, jedan u kupu) tijekom kojih je primio 19 golova. No, dolaskom novoga trenera, Romana Skuhravyja, stvari su krenule nabolje. Izbačen je Slovan iz Libereca iz kupa, a u ligi su niz poraza zaustavili domaćim remijem sa Jihlavom. Obrana se nakon brda primljenih golova malo stabilizirala i Skuhravyjevi puleni idu po drugi trofej kupa u povijesti. Prvi su osvojili davne 1998. godine.

- Utakmica s velikim slovom U i veliki je izazov za mene osobno. Kod jedinog jablonečkog trofeja kupa bio sam igrač u prvih 11 pa bi osvajanjem kupa kao trener kompletirao zbirku, što bi bilo sjajno - ističe novi trener Jabloneca i dodaje:

- Mislim da će to biti krasna utakmice s obje strane. Oba su kluba u istoj poziciji, žele osvojiti kup i imaju velike ambicije. Odlučit će trenutačna forma.

Momčad je put Chomutova, gdje se na neutralnom terenu igra finale, krenula u četvrtak tijekom dana, a navečer su odradili i trening. Sjajna je vijest za Skuhravyja i navijače Jabloneca, što je momčad kompletna. Nije prijavljen niti jedan izostanak.

Ako ćemo ići za izjavom jablonečkog trenera, da će odlučiti trenutačna forma, onda se Mladoj Boleslav ne piše dobro u finalu. Oni su u zadnjih šest utakmica (četiri u prvenstvu, dvije u kupu), pobijedili samo jednom. I to u uzvratu polufinala kupa protiv Sparte u Pragu što im je i omogućilo borbu za trofej. Četiri dana kasnije s istom su momčadi, na istom travnjaku, odigrali prvenstveni susret i doživjeli havariju. Ali, to treba staviti u kontekst. Mlada Boleslav, ako ste pratili Dvoznakove najave češkog nogometa, ove sezone ima ogromnih problema i nevjerojatnih pehova s ozljedama. Pa im je tako u spomenutom porazu od Sparte nedostajao čitav niz igrača. Nažalost po trenera Ladislava Minara, situacija nije puno bolja niti uoči finala kupa.

Priča o Mladoj, zapravo je priča o ozljedama i izostancima. Pa, krenimo redom. U sastavu definitivno neće biti stopera Dosoudila (slomljena noga) i prvog strijelca, napadača Magere (ligamenti). Također, nema niti stopera Janičeka (operacija koljena) koji je u fazi oporavka. Rekonvalescenti su i stoper Rolko, te veznjaci Brunclik i Jarolim, a zaigrati bi eventualno mogao tek Jarolim. Upitni su važan ofenzivni vezni Mareš (25/3/2), desni bočni Kysela, lanjski najbolji strijelac Chramosta i stoper Ševinsky. Posljednja dvojica nisu završila dvoboj sa Spartom za vikend. Chramosta se žalio na bolove u operiranom koljenu, a Ševinsky je istegnuo mišić.

- Poveo sam u Chomutov sve igrače osim onih teže i dulje ozlijeđenih pa na raspolaganju imamo 20 igrača i dva golmana. Imam i dalje neke upitnike oko sastava, a tko će igrati, bit će mi jasnije nakon večerašnjeg treninga - najavio je jučer trener Minar.

No, svježih informacija zasad nema pa ćemo ostati pri onom gore napisanom. Upitni neka ostanu upitni. A na ove probleme u Mladoj su već ionako navikli...

- Tko nas je pratio cijele sezone, zna sa čime smo se morali boriti. Kad pogledam samo proljeće, ni jednu utakmicu nismo odigrali u istom sastavu. Ispadne jedan igrač, vrati se, ispadnu nova dva igrača... Mislim da je to veliki hendikep i da nas to koči. I bolje momčadi teško bi se nosile s takvim problemima - istaknuo je trener Mlade Boleslav, ali i optimistično naglasio:

- Te gubitke koje imamo, jednostavno moramo kompenzirati. Znamo da je to utakmica za Europu i mi ćemo taj kup osvojiti!

Dodajmo da se nogometaši bore i za nagradu od milijun čeških koruna (oko 285.000 kuna), koliko dobiva osvajač kupa.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju