Obavijesti

Sport

Komentari 106

Uvijek vjerni: 'Za dom spremni' ne viču oni koji vole Hrvatsku

Uvijek vjerni: 'Za dom spremni' ne viču oni koji vole Hrvatsku
3

Kao što nisu navijači iscrtali nacistički simbol na poljudskom stadionu, tako ni pokliči kojima upropaštavamo hrvatsku reprezentaciju nisu djelo navijača, kažu Uvijek vjerni

VIDEO

Fifa je drastičnom kaznom Hrvatskoj od dvije utakmice pred praznim tribinama i rekordnom novčanom snakcijom zbog ustašluka unijela zabrinutost u hrvatski tabor.

7
| Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, ilustracija

Ako će se huligani "spremati za dom" na francuskim stadionima, Hrvatska bi mogla brzo doma. Posramljena i izbačena s prvenstva.

- Ne smijem ni pomisliti na takav scenarij, ali ne mogu pobjeći od njega. To je jedna od opcija. Uefa se sigurno neće šaliti - rekao je Ante Čačić.

Javio se i Klub navijača Uvijek vjerni.

- Zabrinuti smo povodom posljednjih stvari koje su kulminirale novom drastičnom kaznom reprezentaciji. Problem s kojim se suočavamo nije samo nogometni ili navijački. Pokliči nisu djelo navijača već onih koji love u mutnom. Došli smo do ruba ponora - objavili su Uvijek vjerni.

Zbog Uefinih kazni Hrvatska je već odradila dvije utakmice pred praznim tribinama u kvalifikacijama za Euro 2016. (Italija, Bugarska), a kvalifikacije za Euro 2020. godine također ćemo otvoriti jednom utakmicom bez navijača.

Hrvatska će prvi put pred domaćim navijačima službenu utakmicu igrati tek 2017. godine, u ožujku protiv Ukrajine. 

Mamić najavio nerede

Zdravko Mamić je nedavno, tijekom turneje po televizijskim studijima povodom napada na njega u Splitu, rekao kako ima dojave da će biti nereda na Rujevici.

- Bio sam na jednom sastanku, sutra imam još jedan sastanak s kolegama iz nogometa. Imamo najave da će navijači na Rujevici protiv San Marina napraviti sve da Hrvatska opet bude kažnjena. Oni žele da Hrvatsku izbace iz sljedećih kvalifikacija za SP 2018. godine, rekao je Zdravko Mamić u RTL vijestima.

Uvijek vjerni:

Ogorčeni i zabrinuti, članovi Kluba navijača Uvijek vjerni iskazuju veliku zabrinutost i nezadovoljstvo povodom posljednjih događaja koji su kulminirali još jednom drastičnom kaznom našoj nogometnoj reprezentaciji.

Ne shvaćajući porive da se svojim uzvicima očito namjerno sabotira reprezentacija, kao što ne shvaćamo nerazumljivu i destruktivnu podijeljenost na “ove” i “one”, ili na “sjever” i “jug” odgovorno tvrdimo da je problem s kojim se suočavamo ne samo nogometni ili navijački!

Problem koji tako teško opterećuje našu svetu hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne mogu rješiti ni navijači ma koliko se trudili, ni nogometaši, očito dosad nisu mogli ili htjeli niti političke elite. Ispada pritom da je do reprezentacije malo kome stalo. E, pa nama je stalo. I te kako!

Uoči europske smotre na kojoj će biti mnogo naših navijača i najveći dio članstva “Uvijek vjerni” – ovakva kazna djeluje i otriježnjujuće i upozoravajuće. Hrvatskoj reprezentaciji se može dogoditi da kao zarobljenik nekoliko huligana bude čak i izbačena s prvenstva u Francuskoj. Kazna koju je reprezentacija zadobila oštro je upozorenje.

Društvo se dosad uopće nije sustavno suočavalo s ovim problemom, koji nije ni nogometni, ni sigurnosni, već upravo – društveni! S ovakvim niskim udarom prema reprezentaciji koje uz politiku društvo ne sankcionira čime smo praktički svi taoci onih kojima do Hrvatske uopće nije stalo.

Kao što nisu navijači iscrtali nacistički simbol na poljudskom stadionu, a što su bludni politikanti koristili da bi se ocrnili baš navijači, tako ni pokliči kojima upropaštavamo hrvatsku reprezentaciju nisu djelo navijača nego onih koji “love u mutnom”. I jednostavno ne vole Hrvatsku, reprezentaciju, naše društvo i naše vrijednosti.

Došli smo do ruba ponora, a na svima nama je da ne napravimo korak naprijed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige