Obavijesti

Sport

Komentari 80

Uz Hajduk samo Vinjani i Mosor, ostali klubovi glasali za Ercega!

Uz Hajduk samo Vinjani i Mosor, ostali klubovi glasali za Ercega!
2

Ovo je prva runda koju je Erceg dobio nokautom, no kako god okrenuli, Skupština NSŽSD bez potpore Hajduka nema praktično nikakvu snagu, a nema sumnje i kako će Hajduk uzvratiti....

VIDEO

Marko Erceg dobio je danas novi mandati te ostaje predsjednik Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske. Erceg je na Skupštini održanoj u splitskom hotelu Zagreb dobio ukupno 216 glasova, 38 glasova bilo je protiv, dok je njih 8 ostalo suzdržano. Ono što je u cijeloj priči najintrigantnije je da je protiv izbora Ercega bio Hajduk, čiji je Erceg bio kandidat u prošlim izborima, a bio je i član Nadzornog odbora Hajduka. Stav Hajduka na početku Skupštine obrazložio je predsjednik Lukša Jakobušić:

Pokretanje videa...

Hajduk otkrio spomenik Matošiću 00:27
Tramezzani? Fokus kompletnog kluba je na utakmicu s Rijekom!
Tramezzani? Fokus kompletnog kluba je na utakmicu s Rijekom!

- Ne želim vam soliti pamet i govoriti kome ćete dati svoj glas jer vas smatram moralnim i čestitim ljudima. No želim da čujete i glas Hajduka. Kad sam stupio na funkciju predsjednika kluba tražio sam zajedništvo, a u HNS-u sam kazao da ćemo mi svoj put u tražiti kroz naš županijski savez. Marku sam rekao da nema našu potporu, ali je on išao okolo po klubovima i skupljao potpise, govoreći kako ima potporu Hajduka. Od prvoga dana sam mu kazao da nema našu potporu i da mi želimo novu energiju i nove ljude. I što je on napravio? Umjesto Skupštine u srpnju on ju je sazvao u travnju i skupljao potpise kao da predstavlja Hajduka – kazao je Jakobušić.

No njegove riječi očito nisu imale previše učinka kod Skupštinara, što je vidljivo i po ishodu glasovanja. Uz napomenu kako prvoligaš Hajduk ima 32 glasa, drugoligaši imaju po 16 glasova, trećeligaši po 8..., na koncu su samo Hajduk, Vinjani i Mosor Žrnovnica bili protiv Ercega, dok je Sloga iz Mravinaca bila suzdržana.

- Marko je pogriješio a Hajduk je spavao, stoga ćemo mi biti suzdržani – kazao je predsjednik Sloge Zdravko Perko, referirajući se na činjenicu da Hajduk nije ni istakao svog kandidata.

Naš Hajduk
Može li se Hajduk probuditi i u šest kola stići Rijeku ili Goricu?
Može li se Hajduk probuditi i u šest kola stići Rijeku ili Goricu?

Je li Marko Erceg iskoristio priliku i iznenadio novo vodstvo Hajduka? Očito jest. Dok su se oni bavili spašavanjem kluba i borbom za bodove, vjerujući kako će Skupština biti održana u srpnju, on je išao okolo, agitirao i skupljao potporu tkzv. malih sredina. Što će biti dalje, to ćemo tek vidjeti, ovo je prva runda koju je Erceg dobio nokautom, no kako god okrenuli, Skupština NSŽSD bez potpore Hajduka nema praktično nikakvu snagu. A da Ercegova posla nisu čista, svjedoči i prvi potez, a to je izmjena Statuta, prema kojoj se ubuduće Izvanredna Skupština ne može sazvati s 1/3 potpisa, nego će za to trebati 2/3 potpisa ili odluka Izvršnog odbora. Time su manevarske mogućnosti Hajduka za sazivanjem Skupštine i predlaganjem svog kandidata svedene na minimum.  

- Nemate potrebe za ovim, malo vam je ovo previše prozirno, ovo vam ne treba, idete u krajnost – žučno je reagirao Jakobušić te dodao kako su oni klubovi koji su dali svoj glas Ercegu, glasali protiv Hajduka. Očito je da Hajduk ne namjerava surađivati sa Ercegom i novim sazivom NSŽSD, što bi u budućnosti moglo biti loše i za jednu i za drugu stranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome