Obavijesti

Sport

Komentari 10

Uz vjeru do uspjeha: Samo sam jednom pogledao snimku gola

Uz vjeru do uspjeha: Samo sam jednom pogledao snimku gola
1

Dres u kojem sam zabio ne dam nikome, htio sam čak od Luke nažicati i jedan slobodnjak, a o Kleinheisleru ću se još raspitati kod svojih osječkih prijatelja, kaže nam Borna Barišić

VIDEO

E, moj dres s ove utakmice ne ide nikome, taj će zauvijek ostati u mom vlasništvu. Poslije utakmice su mi ga potpisali svi igrači, to će mi ostati uspomena na prvi kvalifikacijski nastup za Hrvatsku, kaže Borna Barišić (26). 

Lijevi bek Glasgow Rangersa ispunio je očekivanja Zlatka Dalića, i tako osigurao poziciju u početnom sastavu “kockastih” i u Budimpešti.

- Doista, odmah sam poslije utakmice tražio od svih igrača da mi se potpišu, veliki smo prijatelji, pa nije bilo problema. Ma mi uvijek u svlačionici potpisujemo razne dresove, no ovo je bilo samo za mene, taj dres ne dam nikome. 

Vi ste bili jedan od junaka u pobjedi (2-1) nad Azerbajdžanom, a koliko ste iste večeri još u glavi vrtjeli filmove s te utakmice?

- Nikad poslije utakmice ne mogu rano zaspati, tako je bilo i poslije Azerbajdžana. Mislim kako sam oči sklopio tek oko 3-4 sata, uvijek mi se po glavi vrte razne situacije s utakmice.

Koliko ste puta tijekom večeri na snimci pogledali svoj prvijenac u dresu Hrvatske?

- Moj gol? Haha, ma samo sam ga jednom pogledao poslije utakmice, to mi je bilo sasvim dovoljno. A baš sam prije dvoboja razmišljao o toj situaciji, kako bih mogao asistirati ili čak zabiti. Onako, čak sam razmišljao kako bih možda mogao nažicati od Luke ili Rakete da mi prepuste jedan slobodnjak ili da bih mogao zabiti iz neke gužve poslije prekida. Tako je, na kraju, i bilo, nitko sretniji od mene.

Vjerujemo da ste imali i puno čestitara, koliko ste dobili SMS-ova i WhatsApp poruka?

- Ma nikad nisam dobio toliko čestitki poslije utakmice. Tko bi ih mogao pobrojiti, nisam ih stigao niti sve pročitati. Evo, još ih čitam, polako svima odgovaram, ali svima iskreno zahvaljujem na ovakvoj podršci.

Što su vam poslije utakmice u svlačionici rekli suigrači?

- Svi su mi čestitali na golu, lijepo je primati čestitke od igrača kao što su Luka ili Raketa. I izbornik je bio zadovoljan, zbog toga sam ponosan. Među nama vlada sjajna atmosfera, u reprezentaciji se osjeća taj poseban duh, veliko zajedništvo.

Osjećate li se sad kao standardni hrvatski reprezentativac?

- Čak lagano i da. Ovo je bila kvalifikacijska utakmica, one su uvijek vrlo važne, a do sada sam igrao samo prijateljske dvoboje. Bio sam prilično zadovoljan i svojom igrom u Portugalu, nije lako u ovakvoj momčadi uhvatiti pravi kontinuitet.

Poslije utakmice ste se u medijskim istupima zahvaljivali Bogu na dobroj predstavi.

- Vjera mi jako puno znači, stvarno sam veliki vjernik i često se molim Bogu. To mi daje dodatnu snagu, tako se puno lakše nosim i s velikim pritiskom. Ne znam gdje bih bio danas da nisam toliki vjernik, ali uvijek ću biti zahvalan Bogu na svemu što mi se događa, kako u karijeri tako i privatnom životu.

Sad slijedi Mađarska, a tu će vam na suprotnoj strani biti i jedan aktualni nogometaš Osijeka, Laszlo Kleinheisler.

- Ne poznajem ga osobno, ali sam čuo dosta dobrih stvari o njemu. Sigurno da ću se još o njegovim kvalitetama raspitati kod svojih osječkih prijatelja, u ovakvim situacijama treba iskoristiti svaki detalj, biti spreman na bilo koju situaciju koja nam se može dogoditi u Mađarskoj - završio je optimistični Barišić koji je prve nastupe za hrvatsku reprezentaciju upisao još pod Antom Čačićem na kineskoj turneji (Čile i Kina) u siječnju 2017. godine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve