Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Užas na reliju: Vozač kamiona pregazio čovjeka usred pustinje

Ruski vozač Andrej Karginov uletio je s kamionom među grupu navijača i pregazio 60-godišnjaka. Navijač je hitno prebačen u bolnicu u najbližem gradu Arequipui, u Peruu, a Rus je izbačen iz natjecanja

Foto: Instagram
48 komentara

Andrej Karginov (42) nije neki neiskusni vozač, nije početnik. Za one koji slabije prate, riječ je o vozaču kamiona koji je 2014. pobijedio na reliju Dakar, a ove je godine nakon pet etapa bio treći s vrlo dobrim izgledima. No, ti izgledi više ne postoje. Naime, Karginov je sa svojim tri tone teškim kamionom uletio među skupinu navijača, a naježe je stradao 60-godišnji Južnoafrikanac koji je pregažen!

Kako je riječ o etapi koja se vozi iz Moquegua u Arequipu, u Peruu naravno, nesretnik je hitno prebačen u najbliži grad, a to je Arequipu u bolnicu. Srećom, ozljede nisu opasne po život već je riječ o lomu potkoljenice. No, organizatori su odmah nakon nesreće odlučili Karginova izbaciti s natjecanja. Razlog je što se nije zaustavio nakon što je pregazio muškarca. 

- Karginov nije bio ni svjestan da je pregazio muškarca. Na usponu se nalazila skupina od pet gledatelja, četvorica su uspjela pobjeći, dok se peti spotaknuo i pao, a preko njegove noge Karginov je prošao sa zadnjim kotačem. Andrej, naravno, nije ni vidio. Bio je uspon i u tom trenutku jedino što vidite kroz vjetrobransko staklo je nebo i vrh brda. Pa on je za nesreću saznao tek kasnije - rekao je Vladimir Čagin, šef Kamaza.

E, sad je li ga Karginov vidio ili nije, procijenite sami u videu. Nesretni trenutak kada Karginov nalijeće na muškarca je iza 5:09 minuta snimka.

Naši partneri pišu
Message