Sport

Komentari 17

Užas u Söldenu: Snowboarder koji je nastupao za Hrvatsku poginuo je na snimanju filma

Užas u Söldenu: Snowboarder koji je nastupao za Hrvatsku poginuo je na snimanju filma

Slovenac Marko Grilc preminuo je na zatvorenoj stazi austrijskog skijališta. Pao je i udario glavom o stijenu prekrivenu snijegom. Umro je na licu mjesta, javila je austrijska policija

Marko Grilc, najuspješniji slovenski snowboarder, preminuo je u 39. godini na pripremama za snimanje filma u Söldenu, izvijestila je austrijska policija.

POGLEDAJTE VIDEO: Tragično preminuo snowboarder Marko Grilc (38)

Daskaš je stradao na zatvorenoj stazi dok je s filmskom ekipom išao ispitati teren uoči snimanja. Iz nepoznatih razloga nije nosio kacigu, pao je, udario glavom o stijenu prekrivenu snijegom i preminuo na licu mjesta.

Grilc je nizao uspjehe daskajući na snijegu slobodnim stilom. Četverostruki je svjetski juniorski prvak, osvojio je natjecanje "Air & Style" u Innsbrucku 2009., četiri puta bio na pobjedničkom postolju u Svjetskom kupu, jednom i u X Gamesu, pobijedio u akrobatskim skokovima u Londonu 2010. Na početku karijere nastupao je pod hrvatskom zastavom.

Posljednjih se godina nije natjecao, već je promovirao snowboardanje mladima snimajući razne filmove i reklame za razne brendove. Na Instagramu ga je pratilo više od 240.000 ljudi.

- Osjetio sam da je budućnost ovdje i da kroz ove kanale mogu predstaviti ne samo surfanje, nego i nešto više, inspiraciju za svakodnevni život - rekao je jednom prilikom.

Prije pet godina, također dok je bio u Austriji, teško je ozlijedio leđa. Helikopterom su ga prevezli u bolnicu u Schladmingu, a tad je izjavio da su ga anđeli spasili. Ovaj put nije imao sreće... Iza sebe je ostavio zaručnicu Ninu i dvoje maloljetne djece.

"Bože, ima li te i gdje si nestao? Zove me brat I kaže mi; Nika, nema više Marka. Poginuo je na svom terenu, na snijegu. Ne mogu vjerovat. Ne mogu ni ja. Iskrena sućut draga Nina tebi i cijeloj obitelji i nek ti nebesa daju snagu u ovim teškim danima", napisala je bivša skijašica Nika Fleiss.

"Počivao u miru Marko i hvala ti što si s nama dijelio snježna prostranstva 🖤 “Ne postoji starosna granica u vašem životu, vi odlučujete kada ćete se predati. Nikada neću prestati sa snowboardingom”, 2017, MG."

Najčitaniji članci