Obavijesti

Sport

Komentari 524

Kakav šampion: Filip Hrgović pobijedio je Zhanga i postao obvezni izazivač za naslov!

Kakav šampion: Filip Hrgović pobijedio je Zhanga i postao obvezni izazivač za naslov!
8

Težak meč izdržao je hrvatski teškaš i nakon dobrih batina okrenuo meč u svoju korist protiv Zhanga Zhileija. Pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca pa posvetio slavlje pokojnom ocu i supruzi

Hrvatski boksački teškaš Filip Hrgović u svom je 15. profesionalnom nastupu upisao i 15. pobjedu svladavši u Jeddahu jednoglasnom odlukom sudaca Kineza Zhileija Zhanga nakon 12 rundi.

Ovo je tek treći put kako Hrgović nije okončao dvoboj nokautom, ali je pobjedom osigurao status izazivača za naslov po verziji IBF.

Filip Hrgovic v Zhilei Zhang

S druge strane, Zhangu je ovo bio prvi poraz u 26. profesionalnom nastupu. Dosada je imao 24 pobjede i jedan neodlučeni susret uz 19 nokauta.

Protiv iskusnog, 39-godišnjeg Zhanga, 30-godišnji Hrgović je vjerojatno imao najtežu borbu u svojoj karijeri. Zagrepčanin je bo aktivniji većim dijelom meča, ali u prvoj rundi ga je Zhang pogodio u potiljak te je sudac brojao našem prvaku, a u nekoliko navrata je Kinez u posljednjoj minuti runde zaprijetio s nekoliko opasnih udaraca.

Filip Hrgovic v Zhilei Zhang

Hrgović je u prvoj polovici meča gotovo isključivo pokušavao probiti gard Zhanga udarcima prema glavi, no od pete runde nadalje je plasirao više udaraca u tijelo. To na koncu nije slomilo žilavog Kineza, ali je donijelo pobjedu.

Dvoboj Hrgovića i Zhanga bila je posljednja uvodna borba prije susreta Ukrajinca Oleksandra Usika i Britanca Anthonyja Joshue za naslov svjetskog prvaka.

Filip Hrgovic v Zhilei Zhang
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Boks, teška kategorija 22.50 , Džeda, Saudijska Arabija
Sortiranje događaja
HRGINE IZJAVE

Ratnik sam, napravio sam ovo za svog oca. Pero Hrgović, on je poseban čovjek. I za moju Marinelu koja je bila sa mnom u kampu, dala mi je svu energiju. Pogledajte je kako je lijepa, ona je anđeo. Dečki, budite oprezni s njom!

Borba je bila jako tijesna, gubio sam, ali sam se kasnije pogurao, bacio neke velike udarce, a šest udaraca samo je stajao. Kad sam bio u nokdaunu, nisam bio ozlijeđen, samo sam izgubio ravnotežu. Da budem iskren, iznenadio me, bolji je nego što sam mislio, ali mislim da sam zasluženo pobijedio.

ODLUKA SUDACA

Jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Filip Hrgović! Dramatično je bilo do samog kraja, a komentatori se čude kako je odluka jednoglasna ako je Kinez srušio Hrvata u prvoj rundi. Nije nas briga, Filip je pobijedio. I apsolutno je zaslužio to! Publika zviždi, ali on im pokazuje da to ne rade. Podigao je ruku Kineza i dobio pljesak.

12. RUNDA

Publika je na nogama, zadnja runda. Komentatori kažu da Filip mora još nešto napraviti da bi ovo dobio. I kreće u tom smjeru! Kondicija sad igra veliku ulogu, Hrgović kreće u napad i stisnuo je Kineza, ali opet ga spašava zagrljaj. Filip djeluje dobro, otvara Zhanga... Hrgovićev udarac u tijelo, idemo prema kraju, čini se da je ovo runda za Hrvata, ali hoće li to biti dovoljno? Zadnjih deset sekundi, Zhang bježi od Filipa, Hrgu diže trener! 

Što će reći suci?!

11. RUNDA

Hrgović opet ulazi svježiji u rundu i skakuće po ringu. Radi male serije, a Zhang djeluje uzdrmanije, no tako se činilo i ranije pa je sijevnula kontra. I to se opet događa! Filip uzvraća, još ima snage. Izgubio je Filip malo ritam, Zhang je također umoran. I pada Kinez, ali ipak samo zbog skliske podloge. Umalo je napravio špagu, ali dočekao se na ruku. Kraj runde!

10. RUNDA

Hrgović je sad bolji po pogođenim udarcima, no Kinez je imao nekoliko čistih u završnici devete runde! Zhang je većinom u defenzivi i kad gađa, pogađa jako. Filip je svjestan da mora još ići naprijed, drži inicijativu. Zhang traži brisanje podloge, nema prekida, Filip radi dalje štetu i udara u seriji. Još jednom, bravo! Zhang traži predah u zagrljaju, a komentatori se dive kako se Filip vratio nakon onakvog kraja prethodne runde.

Komentari 524