Obavijesti

Sport

Komentari 247

Split za povijest: Sušić psovao novinare, Milevski razbio vrata

Split za povijest: Sušić psovao novinare, Milevski razbio vrata
11

Nogometaši RNK Splita prvi put u povijesti HNL-a svladali su Hajduk na Poljudu 2-1. Vulićevi su okrenuli vodstvo Špacinih u nastavku za prevlast u gradu pod Marjanom

VIDEO

Zoran Vulić ovaj je tjedan otišao s Parka mladeži u Sinj u miru se pripremati za Derbi svetoga Duje kako njegovu momčad iz obližnjeg stana ne bi mogao promatrati Stanko Poklepović. Vratili su se splitovci na Poljud i pobijedili Hajduka prvi put u povijesti HNL-a. Bilo je 2-1 za crvene u prvoj od tri utakmice ovih dvaju klubova u travnju. Slijede kup-okršaji.

"Bili" su dominirali prvim poluvremenom i poveli u 37. minuti. Mario Maloča započeo je akciju proigravanjem Jozinovića koji vraća do Artema Milevskog, a Ukrajinac iz blizine lagano pogađa za 1-0. Bio je Milevski na granici zaleđa, no pomoćnik nije digao zastavicu.

U drugom poluvremenu zaigrao je neki drugi Split. Nakon 11 minuta igre uspio je i izjednačiti. Mijo Caktaš izgubio je loptu koja se od Sokola Cikalleshija odbila do Marka Roga, a mladi hrvatski reprezentativac pogađa za 1-1.

Seriju šutova na gol imao je Hajduk 13 minuta prije kraja. Pucali su Milevski, Caktaš, Kurbanov, Sušić, sve to završilo je u bloku. A onda je stigla kazna.

Šest minuta prije kraja Bagarić bježi Raniloviću koji ga ruši, Bruno Marić nije se dvoumio i pokazao je na penal. Miran je s bijele točke bio Cikalleshi i pogodio za konačnih 2-1.

Split je pobjedom napredovao na šesto mjesto MAXtv Prve lige, dok je Hajduk ostao četvrti s četiri boda zaostatka za Lokomotivom.

Milevski razbio vrata svlačionice

Igrači Hajduka nakon utakmice šutke su krenuli prema svlačionici, prvi među njima Artem Milevski nogom je razbio vrata, a onda je i Sušić opsovao okupljene novinare:

- Pišite što hoćete, smeća....

Nitko od igrača Hajduka nije bio raspoložen za izjave, tek se naknadno pojavio Goran Jozinović koji je kazao:

- U prvom dijelu smo stvarali prigode, Split je imao samo jednu pravu. U drugom dijelu su oni igrali kao mi u prvom, nedostajalo nam je agresije, nismo imali ni sreće, primili dva gola nakon odbijanaca, a uz sve naše želje i napore nismo znali ugurati loptu u mrežu.

- Ovo nam je vrlo važna pobjeda za bijeg iz opasne zone i za samopouzdanje uoči Kupa u srijedu. Zadovoljan sam što je moj gol presudio - kazao je Sokol Cikalleshi.

- Trener Vulić kazao nam je kako ćemo sigurno pobijediti i to nam je dalo dodatno samopouzdanje. Hajduk je bio čvrst i agresivan na početku utakmice, kasnije su malo pali, činilo mi se kao da su u mislima već u Kupu. Nama je to dobro došlo za bodove i za samopouzdanje. Vidjeli smo da možemo dobiti Hajduka i u Kupu, a onda je u finalu u jednoj utakmici sve moguće - kazao je Erceg.

Vulić: Momci su bili svjesni da nam je voda do grla

Bila je to borbena, dobra, kvalitetna utakmica, u kojoj je pobijedila momčad koja je željela pobjedu više nego protivnik. Odigrali smo fizički i taktički dobro i po meni zasluženo slavili, rekao je nakon utakmice trener Splita Zoran Vulić.

Igrači su kazali kako ste ih na poluvremenu uvjeravali da sigurno pobjeđujete. 

- Nisam vidio raspoloženog Hajduka, kakav je obično na Poljudu, zato sam i nakon primljenog gola vjerovao da možemo dobiti. Drago mi je da su me momci poslušali, i da je sve dobro završilo. Zna se što nam ova tri boda znače, igrama nismo zaslužili biti tako nisko na ljestvici, i momcima je očito došlo u svijest da je voda došla do grla.

Napali ste visoko Hajduka, niste im dali igrati.

- Hajduk je napunio vezni red, na početku nas je stisnuo, ali poslije toga smo mi uzeli "balun" u noge i kontrama i polukontrama im pravili probleme. 

Koliko vam je ova pobjeda važna u psihološkom smislu uoči Kupa u srijedu?

- U srijedu će biti sasvim druga utakmica. Hajduk ima veći broj igrača, naša je momčad malo "kratka" i čim nam netko otpadne iz kombinacija, odmah smo u problemu.

Bi li vas zadovoljio minimalan poraz u srijedu?

- Ne bih bio trener kad bih bio zadovoljan porazom.

Špaco: A sad idem kući gledati u zid

Oprostite na kašnjenju, kasnim baš kao što su i moji igrači kasnili danas. Split je znao pobijediti, mi nismo, i meni je to žao. Nismo realizirali ono što smo trebali, ali krivi smo sami. Preuzimam odgovornost na sebe, trebao sam staviti "beton", trebao sam uvesti Nižića ispred stopera, i to je moja greška. Da jesam, vjerojatno se ovo ne bi dogodilo, kazao je Poklepović, a onda progovorio riječ-dvije o suđenju:

- Ne mogu kazati da su krivi za bilo što, ali ova grupa sudaca jednostavno nema osjećaja za igru, nemaju osjećaj što je prekršaj, što nije... Moji igrači bili su strašno žalosni nakon utakmice.

Kako komentirate to što je Milevski razbio vrata svlačionice i što je Sušić psovao novinare?

- Oni su se našli u stresnom stanju, utakmica po njima nije smjela završiti tako kako je, i to je za njih bio stres. To je za osudu, teško je to prihvatiti, ali treba ih razumjeti.

Jesu li vaši igrači bili žalosni zbog svoje igre ili samo zbog sudaca?

- Oni daju ono što i koliko mogu. Moja subjektivna ocjena je da smo se dobro pripremili, napravili smo sve, ali na koncu nismo napravili ništa.

Koliko će ovaj rezultat imati utjecaja na ogled sa Splitom u Kupu?

- Sutra je Uskrs, ručat ćemo s familijama, odmoriti se, probat ćemo ih u ponedjeljak malo razvezati. Bit će to drugačija utakmica po svemu, po naboju... Ako smo već trebali ovako izgubiti, draže mi je da sam izgubio od mog Splita. A sada me ispričajte, idem kući, gledati u zid i razmišljati što se dogodilo - zaključio je Poklepović.

MAXtv Prva liga, 27. kolo:

  • Hajduk - Split 1-2 (Milevski 37' / Rog 56', Cikalleshi 84')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika