Obavijesti

Sport

Komentari 18

SREBRNA BRAĆA: Ma, gušt je i doći drugi, baš je bilo zabavno

SREBRNA BRAĆA: Ma, gušt je i doći drugi, baš je bilo zabavno
4

Dvojac na pariće, dvojac bez kormilara, četiri vesla, dva vesla. Sinkovićima je svejedno. Osvojili su novu medalju, srebrnu na SP-u nakon što su prešli u novu disciplinu, dvojac bez kormilara

VIDEO

Dvojac na pariće, dvojac bez kormilara, četiri vesla, dva vesla, ma, nije bitno, samo im daj čamac i medalja je zagarantirana.

Valent i Martin Sinković su viceprvaci svijeta u disciplini koja im je još nova, dvojcu bez kormilara. Vodili su za dužinu čamca, činilo se da idu prema novom zlatu, ali Talijani Lodo i Vicino prestigli su ih u dramatičnoj završnici u američkom Bradentonu. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:36

'Navikli smo pobjeđivati, fali nam kilometara'

Sinkovići su kroz cilj prošli 34 stotinke nakon zlatnog talijanskog para, nakon što su imali dvije sekunde prednosti.

No Talijani su vrhunskom završnicom osigurali svjetsko zlato. Novozelanđani Murray i Hunter nisu mogli pratiti tempo Hrvata i Talijana i ostali su daleko iza, treći s više od četiri i pol sekunde zaostatka. 

'Bolje od ovog nije išlo'

- Moramo čestitati Talijanima, fantastično su odradili tih zadnjih 500 metara. Zadovoljni smo s drugim mjestom, bolje od ovog nije išlo, dali smo sve od sebe. Malo nam fali kilometara za ovakve završnice, da se možemo oduprijeti. Prije toga smo sve napravili savršeno. Znali smo da su Talijani odlični u završnici i da prije toga moramo biti dosta ispred. Očito nismo bili dovoljno ispred - rekao je Valent Sinković nakon utrke i dodao:

- Uživali smo, bilo nam je gušt veslati. Ma, gušt je i biti drugi, ne samo prvi. Idemo probati to okrenuti sljedeće godine.

Isti stav dijeli i Martin.

- I ja bih čestitao Talijanima. Hvala svima koji su nas pratili, došlo nam je puno poruka iz Hrvatske. To je velika stvar za nas. Zadovoljni smo s drugim mjestom, rekli smo da ćemo pobjeđivati, bili smo blizu, ali ovaj put su Talijani bili bolji.

- Bit će bolje, fali nam kilometara za taj finiš, stvarno smo se raspali, ali sad imamo cijelu godinu za vježbati dvojac bez kormilara. Sve smo napravili, nije išlo, jedva čekamo sljedeću godinu, baš je bilo zabavno - dodao je Martin Sinković.

Čudesna braća

Valentu i Martinu ovo je već šest medalja sa svjetskih prvenstava i to u trećoj različitoj disciplini. U četvercu na pariće dvaput su bili zlatni i jednom brončani, u dvojcu na pariće su osvojili su dva zlata, a sada imaju i srebro u dvojcu bez kormilara. Osvojili su i olimpijsko srebro u četvercu na pariće u Londonu 2012. i olimpijsko zlato u Riju prošle godine u dvojcu na pariće. 

Braća Sinković, koja su nakon olimpijskog zlata u Rio de Janeiru i nevjerojatne dominacije u dvojcu na pariće, disciplini u kojoj su pune četiri godine bila bez poraza, prešla su u novu disciplinu, dvojac bez kormilara, ali navike su ostale.

U manje od godinu dana prilagodbe na dva umjesto četiri vesla, na novu tehniku, strategiju utrke i sve što podrazumijeva prelazak u skroz novu disciplinu, Valent i Martin Sinković postali su viceprvaci svijeta.

Čudo jedno.

Prije Svjetskog prvenstva u Floridi, braća Sinković su osvojila srebro i na utrci Svjetskog kupa u Luzernu što im je bio prvi važniji nastup u novoj disciplini. Za razliku od dvojca na pariće gdje su bili lovina, braća Sinković su ovdje - lovci.

I kako su krenuli, pitanje je dana kad će opet dominirati. 

FINALE:

1. Italija 6.16.22
2. HRVATSKA 6:16.56
3. Novi Zeland 6:20.85
4. Francuska 6:26.26
5. Velika Britanija 6:31.19
6. Srbija 6:37.89

Florida, Svjetsko prvenstvo, dvojac bez kormilara:

  • Sinkovići su na kraju drugi! Talijani su ipak bili prebrzi. Nekoliko zaveslaja je odlučivalo.
  • Talijani su pritisnuli, bit će gusto.
  • Sinkovići vode za dužinu čamca! 
  • Braća su dala po gasu! Evo ih opet na vrhu.
  • Novozelanđani su pritisnuli, sad oni vode s malom prednošću ispred naših.
  • Braća Sinković sjajno su krenula! Prvi su, vode ispred novozelandskog para, Talijani su treći. Ali ovo je tek početak, ključno će biti kako će odraditi zadnju dionicu gdje se lomi utrka
  • POČELA JE UTRKA!
  • Nekoliko minuta dijeli nas do utrke braće Sinković
  • Sinkovići su nakon zlata u Rio de Janeiru odlučili promijeniti disciplinu. U dvojcu na pariće gdje su dominirali godinama i nitko im nije uspio doći ni blizu, prešli su u dvojac bez kormilara. Umjesto četiri vesla, sad imaju dva. Ali pitanje je dana kad će i ovdje dominirati. U zasad jedinoj važnijoj utrci koju su veslali u dvojcu bez kormilara osvojili su drugo mjesto na natjecanju Svjetskog kupa u Luzernu. U polufinale ovog Svjetskog prvenstva ušli su s najboljim vremenom - 6:25.96 minuta
  • Martin i Valent Sinković, čudesna zlatna braća koja četiri godine nisu izgubila, aktualni olimpijski prvaci u dvojcu na pariće, danas od 16.30 sati veslaju u novoj disciplini, dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u Floridi.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao