Obavijesti

Sport

Komentari 109

Cedevita s dva lica: Vodila +15, a u završnici bez ikakve šanse

Cedevita je u prvoj četvrtini blistala, povela je 23-8, ali nije uspjela ostati u tom ritmu. Zvezda se već sredinom druge četvrtine potpuno vratila, povela i zadržala prednost do konačnih 81-66

VIDEO

Cedevita je u prvoj finalnoj utakmici ABA lige poražena u Beogradu od Crvene Zvezde 81-66. Bolje je ušla Cedevita u utakmicu, vodili su 15 razlike nakon sedam minuta, no predvođena sjajnim Jenkinsom, ali i uz pomoć sudaca u ključnim trenucima, Zvezda je došla do pobjede. 

Cedevita je uraganski ušla u dvoboj. Zamjenski trener Pozzecco izvrsno je postavio igru, a igrači su mu poenima vratili za silne zagrljaje i poljupce. Odmah na startu imali su 8-0, zatim i 10-2, a Zvezda nikako nije imala odgovor na brzu igru našeg predstavnika. U jednom trenutku imali su velikih 23-8. Miro Bilan u prvih deset minuta utrpao je deset poena i nakon prve četvrtine rezultat je bio 27-16. 

Jasno je bilo da ne može zagrebački klub nastaviti u tom tempu, međutim, nismo očekivali ni takav brzi pad. Odmah na startu druge četvrtine Zvezda je počela s ogromnim pritiskom, kako u igri, tako i prema sucima. I to je brzo urodilo plodom, Cedevita je nakon početnih par promašaja i izgubljenih lopti izgledala kao grogirani boksač i nakon 15 minuta Beograđani su serijom 32-10 došli na prednost od sedam poena (40-33). Kako i Cedevita, tako ni Zvezda nije mogla držati taj svoj ritam i na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću Zvezde 45-44. Bitno je napomenuti i kako su Beograđani na svojoj strani imali i suce, koji su gotovo svaku spornu odluku odlučili u korist Zvezde.

Domaće je u prvom poluvremenu predvodio Jenkins (12 poena), a devet je zabio Bjelica. Kod Cedevite najbolji je bio Bilan s 12 poena, dok je devet zabio Marko Tomas.

Iako su prva četvrtina i kraj druge pokazali da Cedevite može protiv Zvezde, u drugom poluvremenu nismo vidjeli ništa od toga. Nošena probuđenim Pionirom Zvezda je potpuno dominirala, a naš predstavnik u prvih sedam minuta zabio je samo tri poena. Opustili su se igrači Zvezde, krenuli s atraktivnim potezima. U zadnju dionicu Beograđani su ušli s plus 12. 

Nije to obeshrabrilo Cedevitu na ulasku u zadnjih deset minuta. Gianmarco Pozzecco bodrio je svoju momčad, pokušali su pritisnuti Zvezdu, no više nije bilo spasa. Nakon tri pobjede, simpatični Pozzecco doživio je i prvi poraz na klupi Cedevite. 

Domaće je predvodio raspoloženi Jenkins s 20 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Marko Tomas 14 poena...

Druga utakmica na rasporedu je sutra od 18:30 sati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja