Obavijesti

Sport

Komentari 22

Cindrić treći put prvak Europe! Barca u drami penala srušila Karačićev Kielce i obranila titulu

Cindrić treći put prvak Europe! Barca u drami penala srušila Karačićev Kielce i obranila titulu

Nakon regularnih 60 minuta nije bilo pobjednika. Nije niti nakon produžetaka. Prvo se spasila Barca, zatim Kielce, a onda je u drami raspucavanja 'blaugrana' bila s(p)retnija pa stigla do 11. naslova

Rukometaši Barcelone pobjednici su završnog turnira Lige prvaka u Kolnu nakon što su u finalnom susretu nakon drame sedmeraca pobijedili Vive Kielce sa 37-35.

EHF FINAL4 Men's Handball Champions League Finals - Final - Barcelona v Vive Kielce

Barcelona je tako obranila naslov europskog prvaka, osvojivši ukupno 11. europsku titulu.

Bilo je to fantastično finale na koncu razriješeno udarcima sa sedam metara. Presudio je promašaj Aleksa Dujšebajeva kojem je u trećoj seriji udarac obranio Gonzalo Perez de Vargas.

EHF FINAL4 Men's Handball Champions League Finals - Final - Barcelona v Vive Kielce

Barcelona je bolje otvorila finale i u prvom dijelu je u nekoliko navrata imala tri gola prednosti (5-2, 6-3, 9-6, 10-7), no Kielce je uspio izjednačiti na 12-12. U nastavku susreta gledali smo izjednačenu igru u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, no niti jedna strana nije imala više od gola prednosti.

Barca je u zadnju minutu ušla s golom viška (28-27), no Bjelorus Artsem Karalek je dvije sekunde prije kraja na asistenciju svog sunarodnjaka Uladzislau Kuleša zabio za 28-28 i produžetak.

EHF FINAL4 Men's Handball Champions League Finals - Final - Barcelona v Vive Kielce

U produžetku je Barca povela, Poljaci su uzvratili i 45 sekundi prije kraja bilo je 32-32. Napad za naslov imali su Poljaci, no Aleks Dujšebajev je pucao pored gola.

Pitanje pobjednika na koncu je razriješeno izvođenjem sedmeraca. Za Barcu je svih pet igrača bilo uspješno, zabili su Aleix Gomez, Dika Mem, Melvyn Richardson, Ali Zein i Ludovic Fabregas, dok su za Kielce pogodili Arkadiusz Moryto, naš Igor Karačić i Daniel Dujšebajev, dok je Aleks Dujšebajev postao tragičar.

EHF FINAL4 Men's Handball Champions League Finals - Final - Barcelona v Vive Kielce

Kod Barcelone najefikasniji su bili Aleix Gomez s devet golova, te Timothey N'Guessan i Dika Mem sa po pet golova, dok se hrvatski rukometaš Luka Cindrić nije upisao među strijelce. Perez de Vargas je sakupio 12 obrana.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Branko Vujović, Alex Dujšebajev, Uladzislau Kuleš i Danijel Dujšebajev sa po četiri gola. Igor Karačić je zabio jedan pogodak, a Andreas Wolff je imao 12 obrana. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE LIGE PRVAKA 18 sati , Lanxess Arena, Koln
Barcelona
37 : 35
Kielce
Sortiranje događaja
5. SERIJA

Fabregas je stigao na liniju sedam metara, namjestio se i GOOOOOOOOL! Zabio je iza leđa danas fantastičnog Wolffa i Barcelona slavi 11. titulu u povijesti nakon dramatičnog raspucavanja!

Isto tako, Španjolci su prvi koji su naslov u Ligi prvaka obranili otkako je formata Final Four!

4. SERIJA

Zein precizan za Barcelonu!

Evo i drugog Dujšebajeva, Daniela. Morao je zabiti i jest, bio je precizan za Kielce!

3. SERIJA

Richardson pogađa za Barcu!

Aleks Dujšebajev i ništaaaa! Brani De Vargas! Fantastična intervencija golmana Barcelone, velika obrana!

2. SERIJA

Mem je, nekako, sretno i spretno od Wolffa pa od stative ugurao loptu u mrežu. Jedva, ali se broji, Barca je opet precizna!

Pogađa i naš Karačić za Kielce!

1. SERIJA

Gomez je pogodio za Barcelonu!

Precizan za Kielce bio je Moryto!

Komentari 22