Obavijesti

Sport

Komentari 27

Dambrauskas: Neke utakmice dobivaju se srcem. Ova je takva

Dambrauskas: Neke utakmice dobivaju se srcem. Ova je takva

Brojni se javljaju i govore kako bismo trebali igrati, pa ja ništa ne bih trebao nego izabrati neku opciju. Ali da je tako, svatko bi bio trener. Ako želimo izbaciti Villarreal, moramo biti hrabri

VIDEO

Krcati Poljud sanja jesen u Europi nakon 12 godina Hajdukove suše. "Bili" će u četvrtak od 21 sat dočekati Villarreal u uzvratu četvrtog pretkola Konferencijske lige. Lanjski pobjednik Europske lige dolazi u Split s prednošću 4-2 iz prve utakmice.

Utakmicu su najavili trener Hajduka Valdas Dambrauskas i igrač Dario Melnjak.

Koliko je Nikola Kalinić blizu da bude na klupi ili krene od početka?

- Jučer je prvi put trenirao, i danas će. Ozlijedio se u Valenciji, izostao tri dana. Sretni smo što se vratio i spreman je igrati. Koliko i kad? Odlučit ćemo sutra. Prošlo je više od mjesec dana kako se ozlijedio u Zagrebu, nije imao sreće. Svi su spremni, svi danas treniraju. Ako se ne dogodi nešto nenadano, svi su spremni igrati - rekao je Dambrauskas.

Svi vjeruju u čudo, ali protiv Lokomotive to nije najbolje izgledalo. Može li to Hajduk?

- Govorili smo o čudu puno puta. Protiv Lokomotive smo se borili, ali često puta nije to ništa donijelo. Nismo bili uvjerljivi u zadnjoj trećini, ali okrenuli smo se idućoj utakmici. Ona će biti drugačija, drugačiji mora biti pristup. Villarreal želi držati loptu jako dugo, moramo biti strpljivi. Nakon Lokomotive rekao sam da moramo biti koncentrirani 90 minuta. Igračima smo pokazali detalje koji bi mogli biti ključni. Jedan korak naprijed ili natrag, lijevo ili desno mogu odlučiti. Biti miran, vjerovati da možemo protiv Villarreala. Ako damo 100 posto, navijači su tu... Čuda se mogu dogoditi.

Nijedan trener nije mogao nadigrati Emeryja, kakve su šanse da napravite čudo poput Liverpoola?

- To je izazov, ne samo za mene, nego i igrače i navijače. Možda nismo igrali dobro, ali kad pogledate gdje smo bili prošle godine, vidi se napredak. Učimo, sanjali smo o velikim utakmicama, a sad je velika utakmica u našem domu. Tražimo izlazak na teren čiste glave i jaka srca. Samo će igrači znati jesu li dali 100 posto. Moraju se zapitati i naći nešto što nisu vjerovali da imaju. Ako se to dogodi sa svih 11 igrača pa i zamjena, ako budemo imali zajedništvo, nadigrat ćemo ih. Neke utakmice dobiješ samo vjerom i srcem. Znaju kako igrati formacije, ali um je nešto drugo.

Mijenjali ste formacije u obrani u zadnjim utakmicama, primili silne golove. Jeste li izabrali pravu?

- To ćemo vidjeti sutra Svaki novinar zna tko mora igrati, po količini poruka koje dobivam ništa ne moram raditi, samo izabrati ponude. Svi znaju sve prije utakmice, ali prije i poslije utakmice najlakše je birati. Da je tako lako, svi bi bili treneri. I igrače savjetuju što činiti, a što ne. Zato svi volimo nogomet, lako je savjetovati. Ali protiv Villarreala odlučuju mali detalji. Govorili su da smo izgubili zbog formacije, zbog ovog ili onog igrača. Ali kako smo se mi postavili po gubitku lopte, tko je pokrivao poziciju, tko ne? Što se dogodilo nakon prvog, drugog dodavanja? Toliko je toga... Nogomet je igra pogrešaka, a nadam se da ćemo ih mi izbjegavati, znati s loptom kao protiv Vitorije Guimaraes. Ako budemo hrabri, ostalo će doći.

U kakvom su stanju igrači koji su najviše igrali, Melnjak, Krovinović i Grgić?

- To je dobro pitanje za Darija.

Je li Villarreal podcijenio Hajduk time što nije trenirao dan prije utakmice?

- To je normalno za velike europske klubove, imaju svoje terene na kojima treniraju i na kojima imaju sve. Svaki put nosi neku nesigurnost sa sobom, ne znam zašto smo iznenađeni. To za mene nije ništa novo.

Hoće li publika biti teret ili dati vjetar u leđa?

- Ovo su lake utakmice za trenera. Ne trebam ih motivirati za ovu publiku i navijače. Vjerujem da će motivacija biti prava i da će nas nositi naprijed. Ovo mi je utakmica koja ima najmanji pritisak, a najveću priliku. Protiv najmanjih klubova imaš najveći pritisak, ako tu izgubiš sve ćeš iznevjeriti. Ali sutra, kad znamo da je protivnik velik, to je velika prilika. Tu možemo pokazati koliko smo dobri, da se uspoređujemo s najboljim europskim klubovima.

POGLEDAJTE VIDEO: Zadnji trening Hajduka uoči Villarreala

Melnjak: Neka mi opet kažu da su znali da ću zabiti

Je li opet vrijeme za golove?

- Prošlo je par utakmica bez gola pa je već vrijeme. Ali dobro, bitno je da zabijemo, tko god to bio, i da napravimo ono što svi želimo.

Kako se osjećaš, bole li leđa i zadnja loža? Igrao si skoro sve utakmice...

- Dobro smo se pripremili i na pripremama i kroz utakmice. Jučer smo pričali, kad te uzme adrenalin, nema nikakvog umora. Dovoljno je bilo vremena između nedjelje i četvrtka, ali tko će misliti o umoru ispred toliko ljudi i u takvoj utakmici.

Dobro se razumiješ sa suigračima, pogotovo na svojoj strani s Biukom i Krovinovićem. Koliko si čuvate leđa?

- Da, u zadnje vrijeme sve bolje znam komu što odgovara, kad ostati ili ići gore, a i oni znaju mene. Zanimljivije je kad se nešto događa po mojoj strani, ali bilo bi dobro sutra kombinirati obje strane ili kroz sredinu, da iznenadimo protivnika.

Kako se postaviti u uzvratu?

- Poslije većih utakmica teško je zaspati pa smo razgovarali. Iskusniji smo nakon prošle utakmice. Znali smo njihove prednosti i gdje će nas pokušati nadmudriti. Dobar dio odgovora je u prvoj utakmici, pritisnuli smo na početku i na tome treba nastaviti i sutra. Možda je bolje ne puno razmišljati o rezultatu. Kad padne prvi gol, u koji svi vjerujemo, onda trebamo napraviti još nešto.

Produžeci?

- Ako ih bude, mislim da ćemo biti jaki psihički. A i mislim da će nas biti malo više na stadionu, haha.

Kakav Villarreal očekuješ?

- Ako i bude promjene, mislim da će biti jako malo. Mislim da će igrati ista momčad (kao protiv Atletica, op.a.).

Idealan recept?

- Nisam sanjao, možda će to biti večeras. Samo opušteno, dobro nagaziti od prve minute. Izdržati njihov pritisak, patiti zajedno, a kad imamo loptu zabiti dva. Daj Bože, i više.

Krovinović se zadnji put kladio i izgubio je. Jesi li ti ovaj put?

- Uvijek bi mi netko rekao "znao sam da ću zabiti". Čekam da mi to netko kaže i sutra...

- Villarreal govori koliko mu je bitna Europa. Imaju širok kadar. Ako budu mijenjali nešto, imat će istu kvalitetu. Vidjeli smo protiv Atletica koliko je to dobra momčad, dominirali su u Europi prošle sezone, ali to je velik izazov za sve nas. Žele i sami sebi pokazati koliko vrijede.

Strpljenje?

- Gol je dobrodošao u svakoj minuti, bila 1. ili 85., 89., uvijek postoji vremena za taj drugi.

Villarreal je vrhunska momčad i kažnjava protivničke greške. Koliki je ključ svesti ih na minimum?

- Kroz glavu mi je prošlo i koliko je bitno spriječiti njihove šanse i golove. Moramo im smanjiti prostor i tako nama otvarati šanse za gol.

POGLEDAJTE VIDEO: PUT PREKO ATLANTIKA S IVICOM KOSTELIĆEM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja