Obavijesti

Sport

Komentari 339

Nula od derbija: Dinamo nakon Rujevice već može slaviti titulu

Nula od derbija: Dinamo nakon Rujevice već može slaviti titulu
13

Rijeka i Dinamo odigrali su 0-0 u onome što je trebao biti veliki derbi na Rujevici. "Modri" su došli ne izgubiti, a Rijeka je potpuno razočarala u utakmici sezone

VIDEO

Dinamo je nakon 0-0 na Rujevici u 32. kolu stavio jednu ruku na trofej. Rijeka je razočarala u utakmici sezone u kojoj je imala jedan udarac u okvir gola. 

Dinamo je bio nešto bolji, tri udarca, ali od ta tri u okvir jedan je jedva stigao do gola, a ni ostala dva nisu vrijedna posebnog spomena ni isticanja.

Dinamo u posljednja četiri kola ulazi s četiri boda prednosti, a Rijeka je propustila zakomplicirati prvenstvo, iako bi i tada bilo teško očekivati da će Dinamo negdje posrnuti. Rijeka u sljedećem kolu mora na Poljud, Dinamo će biti blizu, na Parku mladeži. Nije na odmet spomenuti da "modre" u zadnjem kolu čeka Lokomotiva.

Jedni došli ne izgubiti, drugi podbacili u ključnoj utakmici

Utakmica koja je trebala biti veliki derbi završila je "nulom" na terenu. "Modri" su došli ne izgubiti, a Rijeka je potpuno razočarala. 

Jedino vrijedno spomena je prvih 20 minuta u kojima je Rijeka pred punom Rujevicom krenula prema naprijed. Tomasov je namjestio Bezjaku, ali ovaj nije pogodio.

Zoran Mamić imao je peh uoči utakmice. Taravel mu se ozlijedio na zagrijavanju pa je morao ubaciti Stojanovića. No Slovenac je odigrao vrlo dobro. Matjaž Kek krenuo je s Bezjakom i Gavranovićem, u veznom redu su bili Maleš i Bradarić...

No osim tih prvih 20 minuta Rijeka je potpuno podbacila. Kek je, nakon što je utakmicu počeo s dva napadača, istu završio s jednim. Nije izgubio derbi, ali je naslov.

Dinamo, koji gotovo da nije stvorio opasniju šansu pred Vargićevim golom u prvih 45 minuta, mogao si je priuštiti ovakvu igru. "Modrima" je bod bio kao pobjeda. Nakon tog početnog pritiska, gosti su uspostavili kontrolu i više je nisu gubili.

Šampanjac na hlađenje

U nastavku je Dinamo bio dominantna momčad, ne ako ćemo brojiti šanse, ali 70 posto posjeda lopte dovoljno govori o tome tko je kontrolirao susret u nastavku.

Rijeka je pred kraj utakmice preko Tomasova mogla šokirati goste, ali Rijekin veznjak pucao je preko gola. Samo jedan udarac u okvir premalo je za momčad koja želi promijeniti stvari na vrhu. Dinamo već može slaviti 11. naslov u nizu.

Teško da "modri" mogu prokockati četiri boda prednosti u posljednja četiri kola.

Četvrta i najlošija utakmica

Ovo je bio četvrti sraz prve i druge momčadi lige. Dinamo je ugostio Rijeku 8. kolovoza, završilo je bez golova. Rijeka je slavila na Rujevici 25. listopada 2-1, a Dinamo je uzvratio u Zagrebu 21. veljače 3-0. Sad je završilo bez golova.

Raspored do kraja: Tko s kim igra

Dinamo do kraja prvenstva igra u gostima kod Splita, potom dočekuje Istru pa putuje kod Belupa u Koprivnicu. U posljednjem kolu igra u gostima protiv Lokomotive.

Rijeka ide u goste Hajduku pa dočekuje Split. Potom slijedi gostovanje u Osijeku i posljednje kolo s Istrom kod kuće.

Igrači: Bliže smo naslovu nego jučer

Pravi, čvrsti i borbeni derbi. Bilo je malo prilika na obje strane, visok ritam i mislim da su gledatelji mogli biti zadovoljni; iako nije bilo golova, rekao je Domagoj Antolić i dodao:

- Odigrali smo momčadski dobru utakmicu, na visokom nivou pa iako smo imali par prilika mislim da je remi najrealniji ishod. Naravno, ništa nije gotovo, ali jasno da je do kraja kolo manje nego jučer, a prednost je ostala ista tako da smo ipak bliže naslovu.

Rog protiv "svojih"

Teška, ali zanimljiva utakmica puna ritma. Htjeli smo pobjedu, jasno smo to pokazali, ali Rijeka je čvrsta momčad i mislim da je kraju podjela bodova i najpošteniji rezultat. Imali smo svoje prilike, ali niti oni nisu bili bezopasni iako nije bilo onih pravih zicera, kaže Marko Rog.

- Zadnjih 20-ak minuta smo osjećali da smo svježiji, ali oni su se dobro branili i velim da je na kraju remi i najpošteniji. Prvenstvo sigurno nije gotovo i već nas u subotu čeka teška utakmica protiv moje bivše momčadi, ali jasno da smo ovim remijem bliži naslovu nego prije utakmice - dodao je Rog.

HNL, 32. kolo:

UŽIVO: Rijeka - Dinamo 0-0


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90'+2' Kraj utakmice! Nula od derbija. 

90' Dvije minute nadoknade.

90' Posljednja minuta. Veliko razočaranje od derbija. 

87' Bezjak izlazi, Balaj je u igri. Napadač za napadača. A Rijeci igra samo pobjeda. 

85' Kakva šansa za Rijeku! Bradarićeva sjajna lopta za Tomasova, ali ovaj puca preko gola. Nikad nije zabio Dinamu. Kako stvari stoje, ni neće.

80' Deset minuta nade za Rijeku. Koja nikako da krene.

79' Pjaca je ušao umjesto Fernandesa. Oporavljeni Marko Pjaca, podsjećamo, ozlijedio se na derbiju s Hajdukom. Ali ekspresno se oporavio i evo ga već na terenu, daleko prije očekivanog.

76' Tomasov je ubacio, ali Bradarić je pucao glavom okrenut leđima. Otišlo je to preko gola.

75' Žuti karton za Sigalija. Prvi danas.

73' Korner za Rijeku. U međuvremenu Ćorić izlazi kod Dinama, Šovšić je u igri.

70' Bakljada na Rujevici. Na terenu je prilično dosadno...

64' Kek opet mijenja. Matei je izvan igre, Vešović je ušao.

61' Pucao je Tomasov. Opasno. Po reflektore...

60' Dinamo bolji u nastavku. Rijeka teško dolazi do lopte, da ne pričamo o nekakvim šansama...

59' Močinić je ušao umjesto Gavranovića.

58' Machado je pucao, otišlo je to kraj gola.

54' Šansa za Dinamo! Ćorić je odigrao dupli pas s Rogom i sjajno lažnjakom izbacio pola Rijekine obrane. No udarac je išao ravno u Vargića.

52' Isprekidana igra u prvih 10 minuta nastavka. 

49' Matei je iznudio slobodnjak s lijeve strane. Dobra šansa za Rijeku. Matei je uzeo loptu i sam će izvesti taj slobodan udarac. Naprijed su došli stoperi Rijeke. Pucao je direktno po golu. Bilo je boljih rješenja.

46' Marko Rog je u igri od prve minute drugog dijela. Nevidljivi Henriquez ostao je u svlačionici. Dinamo sad ima tri brzanca u napadu, a iza njih Ćorić. Rijeka će morati jako paziti na kontre. Dinamo je tako razmontirao Hajduk u derbiju. 

46' Nastavak drugog dijela. Rijeka će se morati otvoriti. Više nema što čekati. Samo pobjeda ostavlja je u igri za naslov. Dinamo si može priuštiti remi i četiri kola prije kraja imao bi četiri boda više od Rijeke. Teško da će "plavi" to ispustiti. Nije na odmet spomenuti ni da je zadnje kolo protiv Lokomotive.

45'+1' Kraj prvog dijela! Rijeka bolja u prvih 20 minuta, Dinamo se probudio i uspostavio kontrolu. Najbolju šansu na utakmici imao je Bezjak u 19. minuti.

45' Novi peh za Dinamo. Sad se ozlijedio i Matel. Podsjećamo, na zagrijavanju je zbog ozljede Taravel ispao iz prvog sastava. 

37' Velika borba na sredini terena. Rijeka opet uspostavlja ravnotežu. Lešković je pokušao nakon prekida, ali jako loše.

33' Dinamo je dugo kombinirao, akciju je završio Matel. Lošim udarcem.

31' Eduardo lako hvata.

31' Tomasov za Ristovskog! Korner. Vrlo dobra akcija Rijeke po desnoj strani.

30' Dinamo se definitivno probudio. "Modri" sve opasniji.

24' Evo malo i Dinama. Plavi su se opustili i sve su više na polovici Rijeke. 

20' Prvih 20 minuta, Rijeka je bolja momčad.

19' ZICER ZA RIJEKU! Sjajan protunapad, Gavranović je dao desno za Tomasova, ovaj je napravio nered u Dinamovoj obrani i sjajno dao Bezjaku, no napadač Rijeke nije pogodio s lijeve strane. A bio je u sjajnoj poziciji, gotovo neometan.

16' Maleš i Bradarić sjajno igraju u veznom redu Rijeke. Dinamovi igrači u vezi zasad su nevidljivi.

15' Bradarić puca lijevom, jako slabo. Zagrijavanje za Eduarda.

13' Rijeka izgleda vrlo dobro. Domaći visoko pritišću dinamovce, koji se zasad ne snalaze.

11' Riječani traže penal! Gavranović je pao u šesnaestercu, ali Bruno Marić odmahuje rukom.

11' Šansa Rijeke! Zaleđe... Sumnjiva situacija...

10' Novi nalet Rijeke! Matel griješi, ali Schilfenfeld spašava i blokira u korner. Opasno je bilo i nakon kornera, no netko od domaćih promašio je loptu!

9' Mini pritisak Rijeke. Vrlo dobra akcija domaćih preko lijeve strane, ali Matei nije uspio ubaciti. 

5' Korner za Dinamo. Domaćin se obranio.

4' Slobodnjak za Rijeku, Dinamo se obranio. I jedni i drugi su krenuli otvoreno.

3' Soudanijeva minijatura. Alžirac je atraktivno prošao dvojicu i pao. Prekršaj za Dinamo.

2' Dinamo prvi prijeti! Odlična lopta za Fernandesa koji je brži od svog čuvara, ali udarac je bio jako loš.

1' Počela je utakmica na Rujevici! Sjajna atmosfera i pun stadion, nešto na čemu Rijeka temelji optimizam da može srušiti prvaka i doći na samo bod četiri kola prije kraja. 

PEH ZA DINAMO: Na zagrijavanju se ozlijedio Taravel pa će umjesto njega igrati Stojanović. Taravel je u zadnjem derbiju na Rujevici dobio crveni.

Dinamov sastav: Eduardo - Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Matel - Antolić, Machado - Soudani, Ćorić, Fernandes - Henriquez

19:15 Rijeka i Dinamo ove sezone odigrali su tri prvenstvene utakmice. Dinamo je ugostio Rijeku 8. kolovoza, završilo je bez golova. Rijeka je slavila na Rujevici 25. listopada 2-1, a Dinamo je uzvratio u Zagrebu 21. veljače 3-0.

19:07 BRUNO MARIĆ: Matjaž Kek lani je s njim imao okršaj nakon poraza od Dinama. Slovenac je Mariću rekao: "Samo molim vas, nikad više nemojte suditi, molim vas".

Na to mu je Marić odgovorio da će ga prijaviti zucne li još jednu riječ. Upravo Bruno Marić sudi večeras. Nekima je poznat i po pjevačkoj dionici s dinamovcima.

19:05 Rijeka je već objavila sastav. S ovim igračima Kek ide po pobjedu u derbiju. Još se čeka da Dinamo objavi svoj sastav.

RASPORED DO KRAJA: Dinamo do kraja prvenstva igra u gostima kod Splita, potom dočekuje Istru pa putuje kod Belupa u Koprivnicu. U posljednje kolu igra u gostima protiv Lokomotive. Rijeka ide u goste Hajduku pa dočekuje Split. Potom slijedi gostovanje u Osijeku i posljednje kolo s Istrom kod kuće.

KEK VS. MAMIĆ Do ove utakmice na Rujevici njihove su momčadi igrale 14 puta. Zoran Mamić na klupi Dinama ima šest pobjeda, a Slovenac Matjaž Kek ima četiri slavlja, dok su četiri utakmice završile bez pobjednika.

3
| Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, ilustracija

18:50 Rijeka je slavila u zadnjem derbiju na Rujevici. Kekova momčad u 14. kolu pobijedila je 2-1. Bila je to prva domaća pobjeda Rijeke nad Dinamom nakon tri godine i prvi Dinamov poraz nakon 50 prvenstvenih utakmica.

18:45 Rijeka od 20 sati igra najvažniju utakmicu sezone. Na rasprodanu Rujevicu stiže zagrebački Dinamo. Rijeka u slučaju pobjede stiže na samo bod zaostatka od "modrih" i time bi maksimalno zakomplicirala završetak prvenstva.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 339
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka