Obavijesti

Sport

Komentari 60

Bišćan: Izražavam sućut obitelji nastradalog navijača, a ovo je najteža utakmica za pripremu...

Bišćan: Izražavam sućut obitelji nastradalog navijača, a ovo je najteža utakmica za pripremu...

Ozbiljna momčad je ispred nas, ali sigurno da ni oni nisu bili presretni ždrijebom. Tragedija je velika, možemo misliti kako bi to mi doživjeli da se dogodilo u Hrvatskoj, osvrnuo se Bišćan na protivnika i događaje u Grčkoj

VIDEO

Utakmica 3. pretkola Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i grčkog AEK-a trebala se igrati 8. kolovoza u Ateni, ali zbog okršaja huligana ispred stadiona će se ovaj tjedan igrati dvije utakmice. Prva je na rasporedu u utorak, 15. kolovoza, s početkom u 20 sati na Maksimiru, a uzvrat je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza s početkom u 20 sati i 45 minuta u Ateni.

AEK-ovi igrači stigli u Zagreb, jake policijske snage čuvaju hotel: 'Sve je puno interventne'
AEK-ovi igrači stigli u Zagreb, jake policijske snage čuvaju hotel: 'Sve je puno interventne'

Susret je najavio trener Dinama Igor Bišćan.

- Prije nego što krenemo na nogomet, želio bih izrazit sućut obitelji nastradale osobe. Isto tako suosjećanje svima koji su u ovoj tragediji doživjeli negativne posljedice po sebe i bližnje. Utakmica? AEK je ozbiljna i iskusna momčad koja je puna internacionalaca, igračima iz ozbiljnih reprezentacija. Stabilni su, čvrsti i tvrdi, nije slučajnost da su osvojili dvostruku krunu u Grčkoj - kaže Igor Bišćan, pa nastavlja:

POGLEDAJTE VIDEO: Nogometaši AEK-a stigli u Zagreb

Pokretanje videa...

Zagreb: Nogometaši AEK-a pod jakim policijskim osiguranjem napustili zračnu luku 00:26

- Da, nema govora, ovo je najteža utakmica koju sam ikad pripremao. Ovo se događa jednom u puno vremena, nadam se da se više nikada neće nešto ovako dogoditi, ovakva priprema utakmice. Situacija je složena i drugačija, ali po tom pitanju ne možemo ništa napraviti, već se spremiti najbolje što možemo i hvatati najbolji rezultat.

Kako će ova situacija s ubijenim navijačem AEK-a utjecati na igrače?

- Mentalni aspekt? Sigurno da je to bitno, normalno da sam pokušao izolirati dečke od te teme, ne možemo puno napraviti oko toga, na to ne možemo utjecati, a oduzima nam koncentraciju na teren. Nadam se da se ni dečki nisu time opterećivali, nismo puno ulazili u te stvari, za tim nema potrebe. Vidjet ćemo, tu je i druga utakmica, bit ćemo pametniji u nedjelju.

Atena: Nogometaši Dinama odradili su trening na OPAP Areni

Kolika je sad razlika što prvu utakmicu igrate u Maksimiru?

- Prije ždrijeba, uvijek želite prvu utakmicu igrati kod kuće, ali to otvara neke druge mogućnosti u kalkulaciji. Sada ipak ne vrijede golovi u gostima. Ali da se ne lažemo, znamo što nas očekuje u Grčkoj, pa moramo sutra uzeti što bolji rezultat.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim utakmicama ove sezone?

- Radimo kao što smo trenirali prije, želimo razviti našu igru, u svim smo utakmicama ostali vjerni tome, nekad bi zabili, nekad ne bi. Generalno, osim prvog dijela protiv Gorice ne mogu s igračke strane naći puno grešaka, sa svim drugim sam zadovoljan što se tiče energije i pristupa. Da, morali smo dobiti Goricu, tu nema govora, ali sam zadovoljan svim partijama osim tog prvog poluvremena s Goricom.

Pogledajte koje će sve ulice biti blokirane u utorak zbog susreta Dinama i AEK-a na Maksimiru
Pogledajte koje će sve ulice biti blokirane u utorak zbog susreta Dinama i AEK-a na Maksimiru

Zdravstveno stanje igrača?

- Baturina je imao temperaturu pa smo ga poštedjeli, vidjet ćemo. Imamo sitnih problema s igračima, ali ne bih o imenima, vidjet ćemo danas. Imamo nekih sitnica, ali ništa preozbiljno, vjerujem da će svi biti OK.

Je li ova utakmica teža za pripremu vama ili igračima AEK-a?

- Teško je procijeniti, svaka osoba je priča za sebe kako to doživljava. Teško je odvagnuti kako će se to reflektirati na utakmici, moramo se brinuti na teren. Ozbiljna momčad je ispred nas, ali sigurno da ni oni nisu bili presretni ždrijebom. Vidjet ćemo sutra koji je to odnos snaga. Tragedija je velika, možemo misliti kako bi to mi doživjeli da se dogodilo u Hrvatskoj. I ona će utjecati na sve, ali moramo izvući pouku napraviti sve da se takve stvari više ne događaju.

Atena: Nogometaši Dinama odradili su trening na OPAP Areni

Plašite li se što bi vaši glavni igrači ubrzo mogli napustiti Maksimir?

- Dok god su Dinamu, računamo na sve, ali ta tema se intenzivno događa već dulji vremenski period, a kako se bliži kraj prijelaznog roka sve je aktualnija. I dalje računam na njih, oni su nosioci naše igre, ali kad i ako netko otiđe, onda ćemo raditi bez njih, vidjeti koliko smo spremni za dalje. 

Poruka navijačima...

- Trebamo svi skupa izvući pouke, raditi i ponašati se tako, da se takve stvari više ne događaju u nogometu - završio je Bišćan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Fruk uputio upozorenje 'modrima'! Zatresla se stativa
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Fruk uputio upozorenje 'modrima'! Zatresla se stativa

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi