Obavijesti

Sport

Komentari 177

Alcaraz skinuo Đokovića s trona i prvi put osvojio Wimbledon!

Alcaraz skinuo Đokovića s trona i prvi put osvojio Wimbledon!
7

Poveo je Đoković s 1-0 u setovima, ali pokazao je mladi Španjolac 'zube' i preokrenuo na 2-1, ali onda je pokazao Novak zašto ga se svrstava među najbolje ikad i osigurao peti set u kojem je ipak slavio Alcaraz

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz (20, ATP 1.) osvojio je Wimbledon nakon što je u finalu nakon skoro pet sati igre svladao Srbina Novaka Đokovića (36, ATP 2.) s 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4.

VIDEO Bijesni Đoković razbio reket, gledatelji ga izviždali
VIDEO Bijesni Đoković razbio reket, gledatelji ga izviždali

Alcaraz je došao do drugog Grand Slam naslova nakon osvajanja US Opena lani, a vratio je Đokoviću za poraz u polufinalu Roland Garrosa u svibnju, kada ga je, prema vlastitom priznanju uništila velika trema i nervoza. Protiv Đokovića sada vodi s 2-1 u međusobnim ogledima.

Wimbledon

Novak Đoković je glatko dobio prvi set, a jedan od ključnih trenutaka meča zbio se u tie breaku drugog seta kada je Đoković lošim bekendom upropastio loptu za 2-0 u setovima kod 6-5, da bi Alcaraz dobio još dva poena i izjednačio. Španjolac je potom prohujao trećim setom, ali se Đoković čudesno vratio u četvrtom. U petom setu Alcaraz je oduzeo servis Đokoviću za 2-1 i zadržao break do kraja za veliku pobjedu nad 16 godina starijim suparnikom.   

Wimbledon

Đoković nije uspio doći do 24. Grand Slam titule, te je propustio izjednačiti apsolutni teniski rekord jer je 24 grand-slama osvojila Margaret Court, u rasponu od 1960. do 1973. godine. Đoković se nije uspio izjednačiti i po broju naslova u Wimbledonu s Federerom, koji ima osam naslova, a Đoković je ostao na sedam. Carlos Alcaraz je s 20 godina postao i najmlađi pobjednik Wimbledona još od 1986. godine, kada je trofej podignuo tada 18-godišnji Boris Becker

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Wimbledon, finale (M) 15:00 , London, All England Club
Sortiranje događaja
ŠPANJOLAC ZA MEČ

Lagano je Đoković uzeo svoj servis gem i približio se na 5-4, ali sad mladi Alcaraz servira za prvi naslov na Wimbledonu.

GEM DO TITULE

Španjolac ima 5-3 u petom setu, na servisu je Novak Đoković, a mladić je korak do osvajanja naslova!

ALCARAZ 3-1

Mladi Španjolski tenisač uzeo je prednost servisa Novaku Đokoviću pa bez problema potvrdio svoj i otišao na osjetnu prednost u petom setu.

UMALO BREAK

Imao je Đoković krasnu priliku za break na startu petog seta, ali odlično se obranio španjolski tenisač i nakon dva servis gema imamo 1-1 na semaforu.

IDEMO U ODLUČUJUĆI SET

Novak je napravio break za 6-3 i osigurao peti, odlučujući set!

Komentari 177