Obavijesti

Sport

Komentari 101

Kakav 'killer' je taj Mbappé! Monaco je riješio i Borussiju...

Monaco je šokirao Borussiju Dortmund, a junak susreta bio je mladi Kylian Mbappe! Napadač Monaca zabio je dva gola i postao drugi najmlađi strijelac u četvrtfinalu Lige prvaka iza Bojana Krkića

VIDEO

Sjajnu utakmicu priredili su nam Borussia Dortmund i Monaco. 'Kneževi' su na kraju slavili s vrijednih 3-2 i kući putuju s velikim golom prednosti! Junak utakmice definitivno je bio mladi Kylian Mbappe (18). Dečku je tek 18 godina, a nevjerojatni su način na koji igra i pozitivna drskost kojom raspolaže te sličnost koju ima s Thierryjem Henryjem.

Na golu Monaca cijelu utakmicu odigrao je Danijel Subašić. Kod golova Borussije jednostavno nije mogao ništa, a u ostatku utakmice baš i nije imao posla.

POGLEDAJTE VIDEO: Mbappe srušio Borussiju Dortmund

Kada bi se gledao ukupan dojam, mogli bismo reći da je utakmica bila izjednačena. Monacu je u potpunosti pripao prvi dio, a Borussiji drugi. Borussia je u utakmicu ušla pomalo rastresena zbog sinoćnih događanja i terorističkog napada na njezin autobus stoga ne čudi početni pritisak.

Njemački predstavnik izgubio je sedam od zadnjih deset susreta u nokaut fazi Lige prvaka, a danas je nastavio u tom ritmu. Sve je krenulo u 17. minuti kada je Sokratis neporezno napravio faul nad Mbappeom. Mladi Francuz se probio u šesnaesterac, Grk ga je s obje ruke držao i dvojbe nije bilo. Sudac Orsato pokazao je na bijelu točku.

Fabinho je preuzeo odgovornost i promašio cijeli gol. Jedan zajednički uzdah protegnuo se Westfalenom, ali već nakon dvije minute Monaco je ipak došao do prednosti. Bernardo Silva se sjajno sjurio i proigrao Lemara, koji centrira i pogađa Mbappea. Napadač Monaca bio je u zaleđu i gol je trebao biti poništen, ali što je tu je. Postao je drugi najmlađi strijelac u četvrtfinalu Lige prvaka s 18 godina i 3 mjeseca. Prvi je vječiti talent, bivši Barcin igrač Bojan Krkić.

Borussia je bila neprepoznatljiva u prvom dijelu i u 35. minuti je sama sebi zagorčala život. Marc Bartra završio je u bolnici nakon sinoćnjeg napada stoga danas nije mogao igrati. Na travnjaku ga je zamijenio Sven Bender, koji je na kraju ispao tragičar. U 35. minuti je zabio euro autogol, a suigrači su ostali u šoku.

Tuchel je znao da nešto mora mijenjati i u nastavku ga je izvadio iz igre. Kao i Schmelzera. Ubacio je Pulišića i Sahina i dobio što je tražio. Borussia se preporodila i Monaca u nastavku nije bilo.

'Žuto-crni' su zatvorili 'kneževe' u svojih 30 metara, gdje su ovi bili praktički cijelo drugo poluvrijeme. U 57. minuti Dembele je stigao do gola nakon asistencije Kagawe, a utakmica je njegovim golom ostala zapamćena kao prva u povijesti u kojoj su dva suparnička igrača ispod 20 godina uspjeli zabiti golove. Riječ je o Mbappeu i Dembeleu.

Borussia je pritiskala, prijetila, bila puno bolja momčad, ali jedna neopreznost bila je dovoljna za nove probleme. Piszczek je u 79. minuti poslao kriminalnu loptu prema Sokratisu, a presjekao ju je Mbappe. Mladi Francuz se sjurio prema Burkijevu golu i sa 16 metara pogodio gornji lijevi kut. Kakva golčina mladog Francuza, nevjerojatan je.

No, samo pet minuta kasnije Kagawa malonogometnom minijaturom smanjuje prednost na 3-2. Bio je to i konačan rezultat.

Borussia tako u Monaco idući tjedan putuje s golom zaostatka i imat će prilično težak zadatak. Momčad Leonarda Jardima ne izgleda kao tako lagan zalogaj...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve