LIVE Hrvatska U-17 - Wales 1-1: Mladi 'vatreni' oprostili se od Eura | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 13

Hrvatska U-17 - Wales 1-1: Mladi 'vatreni' oprostili se od Eura

Hrvatska U-17 - Wales 1-1: Mladi 'vatreni' oprostili se od Eura

Hrvatska U-17 nogometna reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva. Za prolaz nam je trebala pobjeda protiv posljednje plasiranog Walesa, ali smo odigrali 1-1. Durdov je zabio iz slobodnjaka, Allen nam je uništio snove iz slobodnjaka

Hrvatska nogometna U-17 reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva na Cipru nakon što je u susretu posljednjeg kola skupine B odigrala 1-1 protiv Walesa.

Bio je to treći remi odabranika izbornika Marijana Budimira nakon 0-0 protiv Austrije i 2-2 protiv Danske.Uoči posljednjeg kola bilo je jasno kako "mladi Vatreni" moraju pobijediti otpisani Wales i nadati se povoljnom ishodu druge utakmice između Austrije i Danske koja nije smjela završiti remijem s mnogo golova.

Karlovac: Kvalifikacije ua EURO 2024 U17, Hrvatska - Kosovo

I dok je Austrija već nakon sat vremena igre imala velikih 4-0, hrvatska vrsta nažalost, nije uspjela slomiti srčane Velšane.  

Hrvatska je povela u 24. minuti golom Brune Durdova. Mladi igrač Hajduka sjajno je pogodio direktno iz kornera iznenadivši vratara Maxa Hudsona. Nažalost, hrvatsko slavlje je kratko trajalo, u 32. minuti je Cruz Allen izjednačio iz slobodno udarca.

U nastavku susreta Hrvatskoj je trebao jedan gol, ali je ostalo 1-1.

U drugom susretu Austrija je uvjerljivo porazila Dansku sa 4-0, a po dva gola zabili su Philipp Moizi (11, 29) i Oghenetejiri Adejenughure (50, 52).

Na koncu je Austrija osvojili prvo mjesto sa sedam bodova, dalje ide i Danska sa četiri boda, Hrvatska je treća s tri boda, dok je posljednji Wales osvojio jedan bod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ZADNJE KOLO GRUPNE FAZE 17 sati , Achnas, Cipar
Hrvatska
Durdov 23'
1 : 1
Wales
Cruz Allan 31'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice, Hrvatska je remizirala s Walesom i ispala s Eura. Za plasman u četvrtfinale trebala nam je pobjeda, ali nismo uspjeli niti jednom pobijediti na Cipru. S tri boda se vraćamo kući. 

90+3'

Najbolja prilika u drugom dijelu za nas! Ubacio je Milišić s desne strane, lopta je završila na drugoj stativi kod Marića koji je pucao iz prve, ali pored gola. 

90'

Još četiri minute nade za Hrvatsku. 

88'

Istječe nam vrijeme, sve smo dalje od četvrtfinala. 

83'

Viče i skače Budimir u svom prostoru, pokušava podignuti našu reprezentaciju koja kao da je prebacila u brzinu više i pritisnula Velšane.

Napravio je izbornik nove dvije promjene. Ušli su Milišić i Barić umjesto Mandića i Durdova. 

Komentari 13