Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

U domu olimpijske pobjednice: Jedva čekam da se Sara vrati!

Reporteri 24sata stigli su i u Ludbreg nakon što je Sara Kolak osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u bacanju koplja. Prošetali smo Ludbregom i pričali s majkom Sare Kolak

Foto: 24sata.hr
18 komentara

Ponosna majka Aleksandra uvijek je vjerovala u Saru, vozila je na treninge na samim počecima karijere, koplje je s njom bacao cijeli Ludbreg, a noćas je malo tko u 'centru svijeta' spavao.

Novinari 24sata u javljanju uživo iz Ludbrega saznali su gdje su Sarini prijatelji gledali povijesni finale, objasnili kako je došlo do tog uspjeha i pokazali natpis koji su Ludbrežani postavili njoj u čast. Iscrtali su liniju dugu 63,50 metara što je nakon Europskog prvenstva u Amsterdamu i osvojene brončane medalje bio novi hrvatski rekord.

Ludbrežani će sada morati produžiti liniju pošto je hitac u Riju odletio do novog rekorda, 66,18 metara, a što su vam iz Ludbrega pripremili naši reporteri pogledajte u videu.

VIDEO: 24sata na ulicama Ludbrega

VIDEO: 24sata u domu majke Sare Kolak

- Nisam oka sklopila, gledali smo finale u kafiću i slavili medalju. Ostala sam bez glasa zbog navijanja. Što sam pomislila kada je bacila za zlato? To je moje dijete, to sam ja rodila - rekla nam je kroz suze Aleksandra ponosna majka olimpijske pobjednice Sare Kolak te nastavila:

- Svi smo plakali, neopisiv osjećaj. Na tjelesnom u sedmom razredu se rodila ljubav prema atletici. Čule smo se i nakon finala čim se mogla dovući do telefona. Neopisiv je to osjećaj, a najžešće će biti kad se vidimo u ponedjeljak - priča Aleksandra.

Doček Sari je u ponedjeljak u Ludbregu. Kao i svi roditelji naših olimpijaca tako je i Sarina majka pričala o silnim odricanjima i mukama od prvih dana treninga na putu do vrha na kojem je sada Sara.

- Počevši od prvih treninga jako je to puno odricanja sa svih strana. Izdvojila bih cijelu obitelj, klub Kvarner, trenera Hajnšeka - rekla je ponosna mama te nam pokazala Sarine trofeje na vrhu s broncom iz Amsterdama, slikom s Blankom Vlašić, posvetom od njezina uzora Andreasa Thorkildsena... No onaj glavni trofej tek dolazi s njom iz Rija...

 

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message