Obavijesti

Sport

Komentari 118

I Čačić napao ministra: 'Dizač tegova' sad nam soli pamet...

I Čačić napao ministra: 'Dizač tegova' sad nam soli pamet...
5

Čovjek u sto dana nije spomenuo niti jednu pozitivnu stranu u nogometu. Pa to je grozno. Jel to ministar, što je to? Jel se spustio u vrtić?, napao je Čačić Jovanovića

VIDEO

U Dinamu su u utorak prijepodne na press-konferenciji uz trenera Antu Čačića najavili gosta iznenađenja, a njega je utjelovio trener juniorske momčadi Igor Cvitanović. Naime, ždrijeb se poklopio tako da prva i juniorska momčad 'modrih' sutra igraju utakmicu protiv Zagreba.

- Igramo i mi i juniori protiv Zagreba. Očekujem podršku svih navijača koji vole Dinamo. Zaslužuju igrači i klub da im se izrazi podrška koje ove sezone nije bilo napretek. Besplatan je ulaz uz predočenje sutrašnjih novina 24sata pa će ljudi doći u što većem broju - najavio je Cvita utakmicu juniora koji nešto ranije igraju u Veslačkoj ulici.

Ante Čačić je potom preuzeo riječ i osvrnuo se na 'pjesnike' koji će u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa gostovati na Maksimiru u srijedu u 17.30 sati, a koju možete gledati na live streamu 24sata.

Gledao sam Zagreb protiv Zadra, mislim da imaju ambiciju doći do finala Kupa, kaže trener Čačić

- Imamo gradskog rivala, rezultati su u korist Dinama. Igra nam isključivo pobjeda koju ćemo tražiti u obje utakmice. Na raspolaganju imamo sve osim Šimunića, bit će dobra utakmica. Kup natjecanje je hirovito i nepredvidljivo - rekao je Čačić i dodao:

- Dobro smo igrali protiv Istre, koja je prešla centar tri puta. Naša momčad danas i na početku sezone je sasvim drugačija. Dižemo se iz utakmice u utakmicu. Vrlo cijenim Beseka jer je trener koji gaji igru. Momčad ima jasnu viziju, ima pojedince koji mogu tome stremiti. Gledao sam ih protiv Zadra. Mislim da Zagreb ima ambiciju doći do finala.

Čačić se osvrnuo na nedavnu bakljadu u Puli, zbog koje je prekinuta utakmicu Istre i Rijeke.

Zamislite da dođete u kazalište, dođeš mu u treći red, hraćkaš mu u lice, bacaš mu petarde, kaže Čačić

- Bakljama nije mjesto na terenu, treba se s time suočiti i rješavati. To što se dogodilo u Puli je upozorenje. Baklje su bile i prije po Rijeci, Splitu i Zagrebu. Tome treba stati na kraj. Ako je išta važno to je sigurnost na stadionu. Oni u Puli ne žele dobro nogometu. Zamislite da dođete u kazalište, dođeš mu u treći red, hraćkaš mu u lice, bacaš mu petarde - izjavio je Čačić na što se nadovezao i Cvitanović.

- Škole daju svoje dečke koji skupljaju lopte. Zamislite da ih baklja pogodi, tko će odgovarati za to. Ne možemo bez navijača. Ako je svuda normalno da se na stadion ide bez baklji, zašto ne bi i kod nas bilo. Ne želim da se desi nešto pa da moramo reagirati.

Cvita je još jednom nahvalio Davora Vugrineca, koji je izjednačio rekord najboljeg strijelca u HNL-u, te prokomentirao uvođenje novih pravila u Dinamu.

Čovjek se pojavio, 'dizač tegova', kako on to kaže, ja kažem dizač utega, i nama sad soli pamet, napao je Čačić Jovanovića

- Vuga je iznimno kvalitetan sportaš, čestitam mu za rekord. Otkad sam se uključio u rad omladinske škole, kadeti i juniori koji dođu, izbjegavali su srednje obrazovanje. Neprimjereno je za bilo koju obitelj da roditelji pristanu da djeca ne završe srednju školu. Za mene je bilo oduševljenje da onaj tko ne pohađa srednju školu ne može igrati  Dinamu.

Taman kad se očekivalo da će ovo biti još jedna rutinska press-konferencija Dinama, Ante Čačić sasuo je paljbu na ministra obrazovanja, prosvjete i sporta Željka Jovanovića.

- Čovjek u sto dana nije spomenuo nijednu pozitivnu stranu u nogometu. To je grozno. Jel' to ministar, što je to? Smješni su koji ga brane. Jel se spustio u vrtić? Kako se ponaša to je prestrašno. U kakvom to okruženju igramo? Kako je spreman braniti vandalizam? Trebam li ja patrolirati s igračima i paziti hoće li netko ući s ovim ili onim? Neka već jednom napravi red. Što je nogomet donio Hrvatskoj, to su 'vatreni'. Čovjek se pojavio, 'dizač tegova', kako on to kaže, ja kažem dizač utega, i nama sad soli pamet. I to na koji način. To je pregrozno! 'Sve ste vi pohračkali', to sam mu rekao. 'Dajte nešto konstruktivno napravite za sport'. - zaključio je Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani