Obavijesti

Sport

Komentari 94

'Da, traže me iz Emirata, ali ja ostajem u Dinamu! Ako presuda bude pravomoćna, odslužit ću...'

'Da, traže me iz Emirata, ali ja ostajem u Dinamu! Ako presuda bude pravomoćna, odslužit ću...'
5

Pa u presudi nigdje ne piše da sam oštetio državni proračun, to je krivo. Proces je sramotan za hrvatsko pravoduđe, rekao je Mamić uoči utakmice s CSKA, koji dolazi bez Nikole Vlašića

VIDEO

Dinamo je stigao i do posljednje europske stepenice u grupnoj fazi Europske lige, u četvrtak u Maksimiru (21.00) gostuje CSKA Moskva za koju igra Nikola Vlašić. Zagrepčani su vodeća momčad skupine K, već se plasirali u nokaut fazu, a sada igraju za - povijest!

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo izborio proljeće u Europi

Pokretanje videa...

Slavlje Dinama u Rotterdamu 00:47

Dinamo može postati jedina momčad u povijesti Lige prvaka i Europske lige koja u grupnoj fazi nije primila niti jedan gol. A utakmicu s ruskim velikanom na službenoj press-konferenciji dan prije utakmice najavili su Zoran Mamić i Joško Gvardiol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Došli smo na kraj prvog dijela Europske lige, možemo biti zadovoljni s onim što smo do sada ostvarili, pa se pripremati za CSKA bez rezultatskog naboja u smislu da nešto moramo. Osigurali smo prolazak grupe, ali i ovo nam je jako bitna utakmica, možda i najbitnija ako se gleda šira slika. Pogotovo jer nam svaka utakmica u grupi donosi dva boda u koeficijentu, a on nas prati sljedećih pet godina što je jako bitno - kaže Zoran Mamić, pa nastavlja:

- Ali, kada smo već došli u priliku završiti grupnu fazu bez poraza ili primljenog gola, to nam je dodatan motiv. I takve stvari ostaju zapisane u povijesti. Imamo jako puno motiva, a da ne pričamo o klasičnom sportskom prestižu, imidžu, vrijednosti cijele momčadi. Da, ako se nešto ne promijeni tijekom dana, u utakmicu ulazimo s najboljim mogućim sastavom. 

POGLEDAJTE KONFERENCIJU ZA NOVINARE:

Hoće li se Dinamo možda postaviti malo defenzivnije, pa da ne primite taj gol?

- Ne, nećemo. Mi ne razmišljamo tako, niti znamo igrati na 'nulu', Želimo pobijediti, a osobno bih bio sretniji da utakmica završi našom pobjedom 5-4, nego 0-0. Uvijek je važnije pobijediti. CSKA? Oni ne mogu ništa napraviti što se tiče Europske lige, dok se u ruskom prvenstvu bore za vrh tablice. Moguće je da neki njihovi igrači neće doći u Zagreb, da će se neki i odmarati jer ih poslije čeka važna utakmica u prvenstvu.

Rotterdam: Dinamo i Feyenoord igraju utakmicu 5. kola UEFA Europske lige

A kakva je situacija s vama, hoćete li postati izbornik UAE?

- Evo, s obzirom da se brojni mediji, čast izuzecima, neprikladno odnose prema meni, sada ću biti malo sebičan. O mojoj se presudi piše puno neistina, tu je previše izmišljenih stvari. Kada se to sve prenosi u medije, neka sve bude korektno. Dosta sam čitao kako sam oštetio državni proračun, a toga nema ni u mojoj nepravomoćnoj presudi. To ne postoji u presudi, to je krivo - pričao je u dahu Zoran Mamić, pa nastavio:

- Ta presuda je nepravomoćna, dozvolite mi da sam još nevin. Ne znam hoće li ona postati pravomoćna, ali znam da nisam kriv. I da nisam ništa napravio, a proces je vođen na način koji je sramotan za hrvatsko pravosuđe. Ja sam i prvu presudu dočekao u Zagrebu, tako će biti i sada. Ako oni odluče drugačije nešto što mislim da trebaju, odslužiti ću svoje. Da, moj stožer i ja smo napravili puno dobrih rezultata u UAE, postoje upiti s tog dijela svijeta, pa i za izborničku funkciju. No, ja ostajem ovdje. Do kada? Do kada će Dinamo igrati dobro i do kada ćemo imati dobre rezultate.

Nikola Vlašić nije ni stigao u Zagreb...

- Ne znam, ali sam i ja dobio takvu informaciju. Došao ili ne, mi moramo biti svoji, a tek ćemo prije utakmice znati njihov sastav. Dinamu će bez njega biti jednostavnije, radi se o kvalitetnom igraču i najboljem član CSKA Moskve, ali to može biti i dvosjekli mač. Zamjene i mladi igrači su uvijek željni dokazivanja, puno smo puta svjedočili tome da 'pričuve' naprave još bolje rezultate.

Kako komentirate rasistički slučaj u Parizu na utakmici PSG - Bašakšehir?

- Iskreno, znam da se nešto dogodilo, ali ne znam što, pa to ni ne mogu komentirati - završio je Mamić.

Europa League - Group K - Feyenoord v Dinamo Zagreb

Riječ je dobio i mladi Joško Gvardiol...

- Ovo nam je jako važna utakmica koju igramo bez pritiska jer smo već odradili sve što smo trebali u grupnoj fazi Europske lige. Ali, bilo bi lijepo da ni ovoga puta ne primimo gol. Šef bi radije pobjedu 5-4, nego 0-0? Slažem se s njim, važnija je pobjeda, uvijek je najdraže pobijediti - rekao je Gvardiol, pa dodao:

- Leipzig? Gledao sam njihove utakmice, drago mi je što su prošli u nokaut fazu Lige prvaka. No, još draže mi je zbog Dinama, a dok sam ovdje dat ću sve od sebe za taj grb i dres. Moja budućnost? Ta odluka nije na meni, a kada se klubovi međusobno dogovore i vi ćete sve znati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska