Sport

Komentari 78

Hajduku se opet smiješi Žilina! Osijeku CSKA, a Rijeci Škoti...

Hajduku se opet smiješi Žilina! Osijeku CSKA, a Rijeci Škoti...

Hrvatski klubovi saznali su potencijalne protivnike u trećem pretkolu Konferencijske lige. Rijeka, ako prođe Gziru, igra protiv Hiberniana/Santa Colome, Hajduk, riješi li Tobol, s Apollonom ili Žilinom, a Osijek nakon Pogona s CSKA-om ili Liepajom

Hajduk na ciparski Apollon Limassol ili slovačku Žilinu, Rijeka na škotski Hibernian ili, manje vjerojatnije, na andorsku Santa Colomu te Osijek na bugarski CSKA ili latvijsku Liepaju.

To su potencijalni protivnici koji čekaju hrvatske klubove u trećem pretkolu Konferencijske lige, jasno, plasiraju li se tamo i prođu drugo pretkolo u kojem će, ponovimo, Hajduk igrati protiv Tobola, Rijeka Gzire, a Osijek Pogona.

Ždrijeb je prolazan za sve. Hajduku je iz podgrupe prijetio danski Kopenhagen kao najzvučniji protivnik, a Apollon i(li) Žilina protivnici su po mjeri. Makar, na spomen Žiline na Poljudu će svima pasti mrak na oči, dok je Apollon prošle sezone bio ciparski viceprvak, a ondje igra donedavni hajdukovac Bassel Jradi. Splićane, s Filipom Krovinovićem, možemo označiti kao favoritima na koga god dospjeli riješe li Kazahstance. Prvu će utakmicu opet igrati kod kuće.

Rijeka je bila nositelj i izbjegla švicarski Luzern i, po svemu sudeći, nakon Gzire dočekat će škotski Hibernian koji bi trebao proći andorsku Santa Colomu. Zadnja riječka iskustva sa škotskim klubovima su pozitivna, Riječani su prije dvije godine u trećem pretkolu Europske lige izbacili Aberdeen. Hibernian je završio iza Rangersa i Celtica, a bit će domaćin u prvoj utakmici.

Osijek, zbog ozbiljnog poljskog Pogona, još uvijek neće gledati predaleko, ali CSKA iz Sofije realniji je protivnik od latvijske Liepaje. Bugari su u svom prvenstvu završili na trećem mjestu i u uzvratu bi tek mogli u Gradski vrt.

Utakmice trećeg pretkola igraju se 5. i 12. kolovoza.