Obavijesti

Sport

Komentari 136

Povratak čudesnog Leicestera: Schmeichel sam izbacio Sevillu

Povratak čudesnog Leicestera: Schmeichel sam izbacio Sevillu
10

MOĆNI KASPER Leicesterov golman Schmeichel skinuo je dva penala u 180 minuta igre i tako trasirao put engleskom prvaku preko Seville u 1/4 finale Lige prvaka. Završilo je 2-0 na King Poweru za 'lisice'...

VIDEO

Ružna sezona za engleskog prvaka Leicestera doživjela je i lijepe trenutke. Uspjeli su se ugurati u četvrtfinale Lige prvaka preko španjolske Seville večerašnjom pobjedom 2-0 i to zahvaljujući danskom golmanu Kasperu Schmeichelu.

Sevilla je fulala prolazak u prvoj utakmici

Skinuo je po penal u obje utakmice, a momčad Jorgea Sampaolija može itekako žaliti za propuštenim zicerima na svom Pizjuanu budući da se tada Ranierijev Leicester tamo provukao.

Ovaj prolazak 'lisica' znači da Englezi imaju najviše pojedinačnih predstavnika u četvrtfinalu LP - naime, Shakespeareov tim osmi je kojem je to uspjelo!

Sevilla je počela bolje. Već u četvrtoj minuti opasno je zaprijetio Samir Nasri, ali fantastičnom intervencijom reagirao je Kasper Schmeichel. Danski golman podsjetio je na svog oca impresivnom paradom te ponovno spasio 'lisice'. U prvoj utakmici izvadio je penal kod 0-0 i bio jedan od najzaslužnijih za 2-1 poraz, mogla je Sevilla to dobiti puno uvjerljivije.

Kapetan kapetanski za Leicester

U 27. minuti aktualni prvak Engleske poveo je preko svog kapetana Wesa Morgana. Ubacio je fantastični Riyad Mahrez i bio je to prvi gol jednog Jamajčanina u Ligi prvaka u povijesti. Po pitanju sjajnog Alžirca Mahreza, važno je konstatirati kako je od od osam golova Leicestera ove sezone u Ligi prvaka, on bio uključen u šest njih.

Već u nastavku Leicester je podigao tempo. Bio je to onaj njihov šampionski presing koji je tjerao Sevillu na pogreške, pa je u 54. minuti Marc Albrighton s ruba šesnaesterca zabio za 2-0. Sergio Rico ostao je nemoćan. Spomenimo i to da je u napadu ranije Escudero pogodio prečku. Kad te neće, onda te neće.

U 74. minuti Sevillin ponajbolji igrač Samir Nasri udario je Jamieja Vardyja glavom te zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. No, nije to značilo 'game over' za goste - u 80. minuti Vitolo je izborio penal kojeg je skrivio baš Kasper Schmeichel.

Čelični Kasper Schmeichel

Loptu je uzeo francuski veznjak Steven N'Zonzi i pucao prizemno, a sin legendarnog Petera Schmeichela pokazao kakva je klasa. Zaustavio je i to i tako postao najveći heroj King Powera.

Imali su domaći dvije sjajne šanse do kraja utakmice, točnije, Vardy, ali nije bio precizan glavom, kao niti nogom.

Šok terapija tjeranjem Claudija Ranierija dala je ploda, ovaj Leicester pokazao je snagu iz prethodne sezone te zasluženo nadoknadio minus iz Andaluzije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja