Obavijesti

Sport

Komentari 145

Messi je igrač godine, šesti put! Fifa ipak 'ignorirala' van Dijka

Messi je igrač godine, šesti put! Fifa ipak 'ignorirala' van Dijka
10

U Milanu su dodijeljene nagrade najboljim igračima u prošloj sezoni. Luka Modrić peti put se našao u najboljih 11, a predao je nagradu 'The Best' svojem nasljedniku - Messiju koji je po šesti puta proglašen najboljim

VIDEO

Lionel Messi po šesti je put u Fifinom The Best izboru proglašen nogometašem godine, a naš Luka Modrić peti je put u najboljoj momčadi planete!

Fifina je svečanost održana u glasovitoj milanskoj Scali, dva dana nakon velikog milanskog gradskoj derbija u kojem je Brozovićev Inter bio bolji od Bobanovog i Rebićevog Milana, na 'nogometnoj Scali' - San Siru.

Cristiano Ronaldo nije se ni pojavio u Milanu, a Messijev trijumf ipak je iznenađenje jer očekivalo se da će ove godine igračem godine biti proglašen kolosalni Liverpoolov stoper, Nizozemac Virgil van Dijk koji je s Redsima osvojio Ligu prvaka. Njegov trener Klopp proglašen je naj-stručnjakom, a suigrač Becker najboljim golmanom.

Messi je osvojilo Primeru, bio je najbolji strijelac Primere i Lige prvaka, a osvojio je i Zlatnu kopačku za najboljeg strijelaca europskih liga.

The Best FIFA Football Awards 2018 - Royal Festival Hall

Najbolja nogometašica svijeta je svjetska prvakinja, Amerikanka Megan Rapinoe, a najbolja momčad sa našim Lukom Modrićem je ova:

Becker - De Ligt, Sergio Ramos, van Dijk, Marcelo - Modrić, de Jong - Mbappe, Messi, Hazard - C.Ronaldo.

Nagrade su dodijeljene u ukupno 11 kategorija, a po prvi puta proglašeno je najboljih ženskih 11 i najbolja golmanica (Nizozemka Sari Van Veenendal). U najboljoj ekipi su:

Veenendal, Bronze, Fisher, O'Hara, Renard, Ertz, Henry, Lavelle, Marta, Morgan Rapinoe, a stručnjakinja godine u ženskome nogometu je američka izbornica, Jill Ellis.

Inače, nagradu Leu Messiju uručio je predsjednik Fife Gianni Infantino i prigodu iskoristio za odlučno Fifino 'ne' rasizmu:

- Jučer smo u mojoj zemlji, u Italiji, opet svjedočili rasizmu na nogometnom stadionu. Recimo svi 'NE' rasizmu. Ne samo u nogometu i ne samo u mojoj Italiji nego svugdje, u svim segmetnima društva! - rekao je Infantino koji je upozorio i na problem sa odnosom prema ženama u iranskome nogometu te najavio promjenu i po tom pitanju tj. postignuti dogovor o tome da će od sredine listopada i žene moći na iranske nogometne stadione!

POGLEDAJTE GALERIJU

The Best FIFA Football Awards
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve