Obavijesti

Sport

Komentari 129

Real je s četiri komada razbio Barcu na Camp Nouu! Novi hat trick Benzeme, Modrić asistirao

Real je s četiri komada razbio Barcu na Camp Nouu! Novi hat trick Benzeme, Modrić asistirao
11

Barcelona je bolje otvorila utakmicu, ali nakon silnih promašaja stigla je kazna na samom kraju prvog dijela. A onda su realovci dodali gasa i zabili još tri u nastavku za veličanstvenu pobjedu 4-0

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale španjolskog Kupa kralja nakon što su u uzvratnom susretu polufinala na Camp Nou deklasirali Barcelonu sa 4-0 i tako nadoknadili domaći 0-1 poraz.

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Karim Benzema (50, 59-11m, 81), a među strijelce se upisao i Vinicius Junior (45+2).

>>> Pogledajte video golova: prvi, drugi, treći, četvrti

Kapetan hrvatske reprezentacija Luka Modrić odigrao je još jednu dojmljivu predstavu, a u 50. minuti je asistirao francuskom napadaču za drugi gol na utakmici.

Real Madrid će u svom 40. finalu, a do sada je slavio 19. puta, 6. svibnja na stadionu La Cartuja u Sevilli igrati protiv Osasune koja je u polufinalu bila bolja od Athletic Bilbaa.

Copa del Rey - Semi Final - Second Leg - FC Barcelona v Real Madrid

Bio je to već peti "El Clasico" ove sezone i posljednja prilika "Kraljevskog kluba" da ostane u borbi za neki domaći trofej. Barca u prvenstvu ima 12 bodova prednosti, a već je osvojila španjolski Superkup.

U prvom međusobnom susretu ove sezone, u listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3-1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid sa 1-0, a potom i u prvenstvu sa 2-1. No, Real je uzvratio u večerašnjem polufinalnom uzvratu.

Luka Modrić je započeo u gostujućem sastavu od prve minute nakon što mu je Carlo Ancelotti dao odmor u nedjelju.

Prvu veliku priliku na utakmici imala je Barcelona u 10. minuti, no udarac Sergija Roberta je blokirao Alaba. Minutu kasnije uzvratio je Real, ali je Araujo očistio ispred Viniciusa. U 25. minuti zamalo je na odlično proigravanje zakasnio Rodrygo.

Copa del Rey - Semi Final - Second Leg - FC Barcelona v Real Madrid

Uslijedile su minute prepune nervoze i vrlo malo igre. No, u završnici prvog dijela napokon smo vidjeli i nešto nogometa. U 45. minuti Barca je mogla do vodstva, odlično je pucao Robert Lewandowski, ali je Thibaut Courtois obranio udarac poljskog napadača. "Kraljevski klub" je jurnuo u kontru i zabio. Pucao je Vinicius, blokirao je to Kounde na gol liniji, a Benzema potvrdio. Međutim, pogodak je pripisan brazilskom napadaču.

U 50. minuti i Benzema je zabio. Francuski napadač je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora nakon Modrićevog prodora i asistencije. Luka se sjurio od aut linije i prošao Sergija Roberta te dodao Benzemi koji je sjajno pogodio za 2-0.

Katalonci su se mogli vratiti u igru u 55. minuti, no Raphina nije bio precizan. Minutu kasnije neprecizan je bio i Ronald Araujo. Novi problemi za Barcu stigli su u 58. minuti. Kessie je nagazio Viniciusa, a Juan Martinez pokazao na bijelu točku. Benzema je bio siguran s bijele točke za uvjerljivih 3-0.

Copa del Rey - Semi Final - Second Leg - FC Barcelona v Real Madrid

Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 4-0, Modrić je ubacio na drugu vratnicu, ali je Rodrygo kasnio za djelić sekunde. Realova golijada nastavila se u 81. minuti kada je Benzema zabio i treći pogodak na utakmici za konačnih 4-0.

Modrić je igrao do 87. minute kada ga je zamijenio Aurelien Tchouameni.

Real će u finalu igrati protiv Osasune čiji dres nosi hrvatski nogometaš Ante Budimir.

Osasuna je u prvom susretu slavila sa 1-0, a uzvrat u Bilbaou je nakon produžetka završio 1-1.

Athletic je poveo golom Inakija Williamsa u 33. minuti. Kako do isteka osnovnog dijela utakmice više nije bilo pogodaka, momčadi su ušle u produžetak. U 26. minuti produžetka, odnosno 116. minuti utakmice, Pablo Ibanez je volejem s ruba kaznenog prstora pogodio lijevi kut domaćeg gola i tako donio prolaz Osasuni u drugo finale Kupa kralja.

Prvo finale momčad iz Pamplone je igrala 2005. izgubivši od Real Betisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kup kralja, polufinale (uzvrat) 21.00 , Camp Nou; sudac: Jose Luis Munuera
Barcelona
0 : 4
Real Madrid
Vinicius 45+1', Benzema 50', 58', 80'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj! Real je u finalu Kupa kralja veličanstvenom pobjedom protiv Barcelone 4-0 uz hat-trick Karima Benzeme, prvi u El Clasicu. Luka Modrić će za trofej na stadionu La Cartuja u Sevilli 6. svibnja igrati protiv suigrača iz reprezentacije Ante Budimira. Njegova je Osasuna u utorak izbacila Athletic Bilbao nakon produžetaka.

90+1'

Navijačima se ide doma, a suci su rekli: još tri minute nadoknade.

86'

Nervozni su u Barceloni, Araujo i Balde su dobili žute kartone zbog naguravanja na sredini terena. U međuvremenu je Modrić zamijenjen, a kraj terena su ga na nogama dočekali suigrači i čestitali mu na novoj odličnoj utakmici.

80'

GOOOOOL! Kakva rapsodija "kraljeva" i revanš za nedavni poraz na istom stadionu, Real Madrid vodi 4-0! A Karim Benzema je, nakon Valladolida, utrpao hat-trick i najljućem rivalu.

76'

Žuti za Ferrana Torresa.

Komentari 129