Obavijesti

Sport

Komentari 207

Hrvatska - Njemačka 30-24: Senzacionalni Kuzmanović s čak 22 obrane i pobjeda za oproštaj

Hrvatska - Njemačka 30-24: Senzacionalni Kuzmanović s  čak 22 obrane i pobjeda za oproštaj
15

Dominik Kuzmanović imao je čak 22 obrane (49 posto) protiv Njemačke, koja će igrati polufinale protiv Danske, dok se Hrvatska ovom pobjedom oprostila od Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija  svladala je za oproštaj od Europskog prvenstva u Koelnu domaćina Njemačku s 30-24 (13-14).

Statistika Njemačka - Hrvatska

Junak pobjede bio je hrvatski golman Dominik Kuzmanović s čak 22 obrane i nadrealnih 48 posto uspješnosti.

Hrvatska je, unatoč pobjedi, ipak zadnja u skupini, ali je ishodima drugih utakmica skupine uspjela osigurati nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Hrvatskoj je pomogao Island, koji je ranije pobijedio Austriju i tako omogućio Hrvatskoj da kao devetoplasirana momčad prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva ima sigurno mjesto u kvalifikacijama.

Koeln: Susret Njemačke i Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu

Nijemci su prva reprezentacija koja je u ovom sustavu natjecanja (od 2002. godine) prošla u polufinale s pet bodova, a u polufinalu će u igrati s Danskom, a Francuzi sa Švedskom, dok će se za peto mjesto boriti Mađarska i Slovenija.

Kuzmanović počeo od prve minute

Izbornik Goran Perkovac se po prvi puta odlučio odmah na vrata postaviti Kuzmanovića, a golman Nexea mu se odužio s fenomenalne 22 obrane ili 48 posto uspješnosti. S takvim golmanom Hrvatska nije mogla izgubiti, unatoč ozjedama Marina Šipića i Zvonimira Srne prije, te Tina Lučina na početku utakmice.

Hrvatskoj prijete stari znanci. Ovo su svi mogući protivnici u kvalifikacijama za OI u Parizu
Hrvatskoj prijete stari znanci. Ovo su svi mogući protivnici u kvalifikacijama za OI u Parizu

Hrvatska se dobro držala s Njemačkom u igri bez agresivnih obrana, nismo dopustili da se polufinalist ovoga prvenstva odvoji, a u dva navrata smo imali i prednost zahvaljujući sjajnom Dominiku Kuzmanoviću, koji je u prvom dijelu imao devet obrana.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Main Round - Germany v Croatia

Krajem prvog dijela Kuzmanović je obranio tri zicera zaredom, a Domagoj Duvnjak golovima riješio tri naša napada u nizu za vodstvo od 13-10. No, potom suci koji su označavali pasivan napad u 20. sekundi, te nekoliko hrvatskih tehničkih pogrešaka omogućuju Njemačkoj da serijom 4-0 okončaju poluvrijeme, a Hrvatska ostane bez gola više od šest minuta. 

U drugom dijelu uslijedila je rapsodija golmana Nexea Kuzmanovića, koji je dodao još nestvarnih 13 obrana, te dovodio Nijemce do ludila. Njemački izbornik je u drugom dijelu odmarao svoju prvu postavu, a Hrvatska je to iskoristila.

Koeln: Susret Njemačke i Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu

Sredinom drugog dijela Hrvatska je serijom 5-0 otišla na 25-19 i utakmica je bila praktički riješena. Nakraju je dupkom ispunjena Lanxsness Arena ovacijama ispratila Kuzmanovića.

Gojun odgovorio Perkovcu: Pa svi smo mi iz hrvatske lige, a ti su dečki iznijeli ovo prvenstvo!
Gojun odgovorio Perkovcu: Pa svi smo mi iz hrvatske lige, a ti su dečki iznijeli ovo prvenstvo!

Igor Karačić najbolji je strijelac susreta sa šest golova , prate ga Duvnjak i Luka Klarica koji su zabili po četiri. Toliko imaju i najbolji strijelci Njemačke -Johaness Golla i Seb Heymann.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Njemačka - Hrvatska, Euro 20.30 sati , Koln, Njemačka
Njemačka
24 : 30
Hrvatska
Sortiranje događaja
60'

Kraj utakmice! Hrvatska se oprostila od Europskog prvenstva s pobjedom.

58'

Karačić je zabio šesti gol na utakmici, a Kuzmanović je uzeo 21. obranu na utakmici. Pobjeda Hrvatske više nije upitna...

55'

Kuzmanović je upravo obranio 20. udarac na utakmici! Nevjerojatno...

53'

Duvnjak zabija četvrti gol, ovo je njegova najbolja napadačka utakmica na Euru!

50'

Kuzmanoviiiiić! Sad je obranio drugi sedmerac na utakmici. Zaista čudesna utakmica hrvatskog golmana. Karačić je zabio novi gol za najveće vodstvo Hrvatske.

Njemačka je više od šest minuta bez gola, a znamo i zašto...

Komentari 207