Obavijesti

Sport

Komentari 10

Gojun odgovorio Perkovcu: Pa svi smo mi iz hrvatske lige, a ti su dečki iznijeli ovo prvenstvo!

Gojun odgovorio Perkovcu: Pa svi smo mi iz hrvatske lige, a ti su dečki iznijeli ovo prvenstvo!
5

Teške riječi. Pa ne možeš se baviti ni jednim sportom ako nisi fizički spreman, ali ona dolazi do izražaja nakon 45. ili 50. minute, a mi smo od prve minute protiv Mađarske bili pasivni, naglasio je Gojun

VIDEO

Hrvatska je liga takva da bismo u njoj mogli igrati i Valter i ja!

Bubnuo je to izbornik rukometaša Goran Perkovac nakon kraha protiv Islanda. Njemu je 61 godina, a Valter je Matošević i njemu su 53. Izjava koja je pogodila mnoge.

- Strahovali smo za Olimpijske igre, a sad nam se sve poklopilo i to je super za reprezentaciju. A boli me što su nam se poklopili svi rezultati i da smo pobijedili Island, sad bismo se borili za polufinale - rekao je u studiju RTL-a Jakov Gojun pa se osvrnuo na izbornikove riječi:

Pokretanje videa...

izjave kuzmanović perkovac srna 04:21

- Teške riječi. Pa ne možeš se baviti ni jednim sportom ako nisi fizički spreman, ali ona dolazi do izražaja nakon 45. ili 50. minute, a mi smo od prve minute protiv Mađarske bili pasivni. A izjava o hrvatskoj ligi... teške riječi.

Gojun s 37 godina igra za Zagreb.

- Hrvatska liga nije njemačka ili francuska, ali kroz nju mladi igrači dolaze brzo na scenu. Klarica, Srna, Mandić, Kuzmanović i Glavaš igraju u hrvatskoj ligi i u Ligi prvaka i sa Zagrebom smo napravili jako dobar rezultat, a Nexe je prošle godine igrao na Final Fouru Europske lige. Nije lijepo upirati prstom, a ti su dečki iznijeli prvenstvo, pogotovo Klarica, Srna i golmani bili su na visokoj razini. Da je Martinović igrao, možda Klarica ne bi bio toliko na trerenu, da je Šarac u Njemačkoj, ne bi Srna toliko igrao, ali oni su iznijeli teret prvenstva. Nije lijepo da izbornik tako nešto izjavi i zbog toga što puno dječice sanja biti reprezentativac i kad čuju da izbornik to kaže, nije lijepo. Svi smo mi prošli hrvatsku ligu i prodali se van iz nje. Nepotrebno je to govoriti, treba napraviti analizu i govoriti o budućnosti i kako boti bolji za dva mjeseca - naglasio je Gojun.

Koeln: Susret Hrvatske i Islanda na Europskom prvenstvu u rukometu

Goran Šprem dodao je:

- Istina je u sredini. Peki je bio malo direktniji, otišao je u krajnost. A izjava da naši igrači u slobodno vrijeme ništa ne rade je točna! Nisam ni ja, većina nas nije. Nemamo mi mentalitet kao Skandinavci. Da, to je problem, nemamo naviku individualnog rada.

O tome je pitanje dobio i Zvonimir Srna, koji je odgovorio:

- Nije moje da to komentiram, ali od 17. prosinca kada smo došli na pripreme, svaki igrač odgovorio je na sve zahtjeve trenera i bili smo motivirani i spremni za rad.

Koeln: Susret Hrvatske i Islanda na Europskom prvenstvu u rukometu

Nekadašnji reprezentativci su i pohvalili dijelove naše igre:

- Kompletna igra nije bila na nivou kao prije, ali dobili smo vanjski šut, krila su bila dobra, golmani odlični, ubrzali smo igru, ne mijenjamo igrače u obrani i napadu... Istina, treba više kontakata u obrani, imamo problem mladosti, iako su tehničke greške radili igrači od kojih to nismo očekivali, poput Cindrića. A ta pogrešna dodavanja i križanja u kojima lopta ostaje u zraku, to je bilo na nivou amatera. Uvukla se nesigurnost, ali ta mlađarija mora prihvatiti da moraju pruzeti odgovornost. Pogreške će se događati, u tome rastete, ne smiju padati u crne rupe - rekao je Šprem, a Gojun se nadovezao:

- Ako fizički nismo spremni, ne možemo igrati brz rukomet. Moraju dečki ulagati u sebe i na pripreme doći spremni. Prvi put smo bili bez specijalista za obranu, Načinović i Srna naradili su se u oba smjera...

U polufinalu će igrati Francuska - Švedska te Danska - Njemačka.

Koeln: Susret Hrvatske i Islanda na Europskom prvenstvu u rukometu

- Nijemci s pet bodova mogu u polufinale, to je strašno - prokomentirao je Šprem pa nastavio:

- Mi smo pod dojmom utakmice protiv Španjolske. Koja nije kao nekad, ali ipak je Španjolska i teško je igrati protiv nje. Bili smo čudesni i možemo puno ako ćemo trčati i igrati dobru obranu. Ali potom smo usporili, radili tehničke pogreške na razini početnika, imali smo stotinu problema. Volio bih da Španjolska bude pokazatelj budućnosti, a ne ovo drugo. Strašna je brojka naših tehničkih pogrešaka, to znači da smo 11 napada po utakmici izgubili zbog pogrešnih dodavanja i slično. Jao... Razlog? Ima tu i neuigranosti i nedostatka snage i nepreuzimanja odgovornosti, straha od šuta... Ne igraju svi u klubovima na toj razini i imaju strah od preuzimanja odgovornosti.

Gojun se nadovezao:

Koeln: Susret Hrvatske i Islanda na Europskom prvenstvu u rukometu

- Ali najviše je odgovornost preuzimao Cindrić, koji je i najiskusniji. No da bi to prošlo, mora te suigrač pratiti, morate biti uigrani.

Na kraju su poželjeli da Domagoj Duvnjak ostane u reprezentaciji:

- Neka se oprosti prem domaćom publikom na SP-u ili nakon olimpijskog zlata, neka dobije šansu još igrati i biti lider. Bez obzira na minute u igri, mora biti uz reprezentaciju, samom pojavom i autoritetom donosi kvalitetu više. Htio bih ga još gledati - rekao je Šprem, a Gojun je zaključio:

- Ne zaslužuje da se oprosti na ovaj način, ovakvim rezultatom. Duvnjak mora dobiti ulogu u reprezentaciji.

Nakon pobjede nad Njemačkom, na pitanje je li Perkovac položio, Šprem je rekao da bi izbornik trebao ostati, a Gojun je odgovorio:

- To nije pitanje za nas nego za savez. Mi nismo ovdje da postavljamo ili smjenjujemo izbornike. Ali kvalifikacije za OI su ubrzo i nema puno vremena za pripreme tako da bi bilo logično da ostane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše