Obavijesti

Sport

Komentari 199

Đokovići prekinuli presicu na pitanje o pozitivnom testu: Sad će Nole uzeti 10 Grand Slamova!

Đokovići prekinuli presicu na pitanje o pozitivnom testu: Sad će Nole uzeti 10 Grand Slamova!

Nismo znali je li dobro i je li sit, a to je nešto što će sve majke razumjeti. Hvala Bogu da Boga još ima. Ovo je njegova najveća pobjeda u karijeri. Veća od njegovih svih Grand Slamova, rekla je Dijana Đoković

VIDEO

Savezni sud u Melbourneu oslobodio je srpskog tenisača Novaka Đokovića nakon što je četiri dana proveo u 'imigracijskom' pritvoru, a na konferenciji za medije od 14 sati u Beogradu javnosti se obratila obitelj Đoković, a glavnu riječ vodio je otac Srđan koji već danima organizira prosvjede podrške. 

Srpski tenisač 16. prosinca dobio je pozitivan test na korona virus, a dan kasnije snimili su ga u društvu velikog broja djece kojoj je dijelio pehare za najbolje tenisače u Beogradu i to sve bez maske. Čak je i francuski L'Equipe objavio fotografiju Novaka u redakciji gdje je bio na snimanju jednog priloga, a očigledno je prešutio da je bio pozitivan na koronu.

Je li istina da je bio pozitivan 16. prosinca? Je li izlazio 17. i 18. prosinca među ljude? - inzistirali su na odgovorima australski novinari na press konferenciji. 

- Cijeli proces bio je javan i svi dokumenti javno su objavljeni - rekao je Đorđe nakon čega su mu novinari rekli da odgovori na pitanje, ali brat Đorđe je prekinuo pressicu. 

Sudac je naložio da se prvom reketu svijeta vrati viza, ali ministar za imigraciju Alex Hawke ima ovlasti deportirati ga. 

- On još razmatra tu opciju, odluka ostaje otvorena - rekao je jedan izvor blizak vladi. 

- Nama kao obitelji je jako teško. Emotivni smo jer se radi o mom bratu. Teško je braniti i stajati iza Novaka, a da tim putem nikoga ne uvrijedimo. Bili smo borci za pravdu, Sve smo uradili sto je u našoj moći da dokažemo cijelom svijetu da je Novaku potrebna pomoć i podrška kako bi se uzdigao iz ove situacije izašao kao pobjednik - započeo je brat srpskog tenisača Đorđe pa dodao:

- Zahvalio bih se narodu širom svijeta. Svi su se organizirali od Beograda do Banja Luke pa sve do dalekog Melbournea. Danas smo vidjeli da su bili i ispred suda, kao i hotela u kojem je boravio. Htio bih se zahvaliti pravnom sistemu Australije i sucu Kellyju koji je neutralno vodio suđenje. Sagledao je sve činjenice, od maltretiranja do ulaska na aerodrom. Na njima je bio veliki pritisak jer je suđenje pratio cijeli svijet, ali Novak je oslobođen - kazao je. 

- Želim ponoviti prije svega da je on sportaš, najbolji je i oduvijek su ga etiketirali na razne načine, ali on se prije svega uvijek zalagao za slobodu izbora. Ovo je povod zadovoljstva obitelji Đoković jer smo pokazali svijetu što je napravljeno tijekom ovog procesa. Novak je pošten čovjek. Mene čini izuzetno sretnim što postoji pravni sistem koji nam omogućuje pravedno suđenje - naglasio je Đorđe.

Javnosti se obratila i Novakova majka Dijana. 

- Došli smo ovdje proslaviti pobjedu našeg sina. On ne trpi prevaru i uvijek se borio za pravdu. Tek ćemo čuti što je sve proživljavao. Novak je došao osvojiti turnir. Nikada do sada nismo  se suočili s ovakvom situacijom i jako nam je teško. Trudili smo se boriti za njega i da se naš glas čuje širom svijeta. Tuga, očaj, razočarenje i strah, emocije su koje smo proživljavali. Nismo znali je li dobro i je li sit, a to je nešto što će sve majke razumjeti. Hvala Bogu da Boga još ima i da je pravda donesena u pravom trenutku. Ovo je njegova najveća pobjeda u karijeri. Veća od njegovih svih Grand Slamova - rekla je Dijana Đoković. 

- Slažem se da je ovo njegova najveća pobjeda do sad i nadam se da će biti spreman za Australian Open -rekao je stric Goran Đoković.

Supporters of Serbian tennis player Novak Djokovic rally in the street, in Melbourne

Nakon što su se medijima obratili stric, majka i brat Novaka, riječ je preuzeo Srđan Đoković. 

- Bilo nam je teško, ali Novak je mentalna gromada. Nikada nikog nije uvrijedio. Sa svima je bio dobar i uvijek mu je cilj bio pomagati, a ne odmoći. Iz male i siromašne je zemlje pa se očito nije svidio moćnicima koji su se očito bojali da bude najbolji u njihovom buržoaskom sportu. Posljednja igra je odigrana i trebali bi izmisliti novu u kojoj će on opet biti najbolji na svijetu.  Na aerodromu su mu oduzeli sva prava koja mu pripadaju kao ljudskom stvoru. Nije htio potpisati dokument kojim se odriče vize. Nisu mu dozvolili da kontaktira svoj tim. Uzeli su mu sve osobne stvari uključujući i mobitel. Kad su mu ga vratili, kontaktirao je odvjetnički tim koji ga je fantastično obranio. Ovo je strahovito ogromna pobjeda, njegova i cijelog svijeta. Svi imamo pravo reći što mislimo i da ne snosimo posljedice - rekao je Srđan pa dodao: 

Evo dokaza da je Novak Đoković danima zaražen šetao okolo! 'Došao je i nije nas upozorio'
Evo dokaza da je Novak Đoković danima zaražen šetao okolo! 'Došao je i nije nas upozorio'

- Sudac je bio fantastičan i donio je ispravnu odluku. Velika većina tenisača pružila mu je podršku. Čak i Kyrgios koji ga ne simpatizira. Mi nemamo ništa protiv australskog naroda niti bilo koje zemlje na svijetu. Novak ima podršku običnog naroda. On je sunce, ne srpsko nego svjetsko! On je oličenje dobrote i svega ljudskog što jedno biće može imati. Oni koji su imali nešto protiv njega, nisu to imali, ali su shvatili da ne mogu protiv ogromne većine naroda na ovom svijetu. Danima dobivamo podršku iz Afrike, Rusije, Indije, Kine i Južne Amerike. Svi su oni Novak. Traže slobodu preko Novaka! Želim da ovo bude prekretnica i da se okupimo i sljedeći put u ovolikom broju nakon što osvoji 21. titulu. Nećemo se predati nikada i njegova obitelj neće nikada biti bačena na koljena - zaključio je Srđan Đoković. 

Novinar je podsjetio obitelj Đoković kako postoji mogućnost da se ministar imigracija Alex Hawke odluči ukinuti vizu Novaku te ga deportirati. 

- Siguran sam da svi državni i savezni službenici postupaju prema zakonu. Novaka nikada nije kršio pravila niti hoće - rekao je Đorđe nakon čega se Srđan uključio:

- Novak neće nikada potpisati da se odriče vize nego će čekati novi sudski proces. 

- Novak je najbolji na svijetu već. Zahvalni smo australskom sudu i što je pravda izašla na vidjelo. Za Australiju kao i za cijeli svijet imamo samo ljubav. Novak voli Australiju. Moramo misliti na ljude koji su ga bodrili ispred hotela jer to je ono ključno zašto mi sada ovdje sjedimo i zašto je dobio slučaj. Pratimo cijeli slučaj od sinoć. Bila je to naporna noć. Osobno, uživao sam u suđenju. Divim se sucu Kellyju. Bio je detaljan i neutralan te mu se zahvaljujem što je svijetu pokazao istinu - rekao je Đorđe. 

Hoće li se Novak pridružiti konferenciji?

- Neće. Imate krivu informaciju - rekao je brat Đorđe. 

Supporters of Serbian tennis player Novak Djokovic rally in the street, in Melbourne

Je li istina da je bio pozitivan 16. prosinca? Je li hodao kasnije u javnosti?

- Sve je transparentno! - rekao je Đorđe nakon čega su mu novinari rekli da odgovori na pitanje. 

 - Pressica je gotova. Hvala svima što ste došli. Živio Novak i idemo po još jednu titulu! - rekao je brat srpskog tenisača i prekinuo pressicu. 

Đoković je slobodan, ali Hawke i dalje zadržava pravo poništiti mu vizu u bilo kojem trenutku. Australski sudac je oslobađajuću odluku u korist Đokovića temeljio na kršenju procedure od strane australskih vlasti, a ne o tome ima li tenisač pravo na izuzeće i ulazak u zemlju ili ne.

Kako će to utjecati na Đokovićev nastup na Australian Openu tek ćemo vidjeti. Iz turnira su rekli da do utorka žele znati može li Novak nastupiti ili će mu trebati naći zamjenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome