Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ponos Hrvatske: Dočekali su paraolimpijce kraj fontana...

Ponos Hrvatske: Dočekali su paraolimpijce kraj fontana...
12

Po prvi put u hrvatskoj povijesti sudionici Paraolimpijskih igara imali su javni doček. Reprezentacija se vratila iz Rija s pet medalja, a navijači su ih pozdravili kraj zagrebačkih fontana

VIDEO

Nakon više od 20 sati puta, hrvatska paraolimpijska reprezentacija vratila se u domovinu s 15. ljetnih paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Paraolimpijci su u VIP salonu zagrebačke zračne luke održali novinarsku knferenciju nakon koje su krenuli na svečanu proslavu organiziranu pokraj fontana ispred zagrebačke Sveučilišne knjižnice u ulici Hrvatske bratske zajednice.

Bio je to prvi organizirani javni doček hrvatskih sportaša s invaliditetom.

Pogledajte VIDEO: Doček kraj fontana

Zagreb, doček hrvatske paraolimpijske reprezentacije

Posted by 24sata Video on 21. rujna 2016

"U budućnosti nas čeka još uspjeha"

Hrvatski paraolimpijci su u Riju osvojili pet medalja - zlata su osvojili stolnotenisačica Sandra Paović i Mikela Ristoski u skoku u dalj, srebrne medalje su osvojile ekipno Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u stolnom tenisu, te Zoran Talić u skoku u dalj, dok je Velimir Šandor u bacanju diska osvojio broncu.

- Možemo biti zadovoljni igrama u Rio de Janeiru jer smo osvojili pet medalja što je sjajan poticaj za daljni razvoj sporta osoba s invaliditetom. Imamo mladu i talentiranu reprezentaciju od koje su u budućnosti očekuje još velikih uspjeha - kazao je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

Sandra Paović je naglasila kako je put do zlatne medalje bio stresan i težak.

- Bilo je stresno i nije bilo lako. No uspjela sam i ponosna sam zbog toga - kazala je Paović koja je spojila paraolimpijsko, svjetsko i europsko zlato.

Stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dreta Karić osvojile su srebro u ekipnoj konkurenciji, što je prvo ekipno odličje za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara.

- Emocije su me preplavile kada sam vidjela koliko vas je ovdje, a još nas očekuje svečani doček. Tek sada počinjem biti svjesna da smo osvojile medalju na POI - kazala je Dretar Karić.

- Nisam znala da će me ovaj doček toliko dirnuti - naglasila je Mužinić.

Zoran Talić i Velimir Šandor imali su 'reprizu' jer su već imali jedan doček kada su se vratili u Hrvatsku u prvoj skupini sportaša. 

No, pojavili su se i na završnoj 'fešti'.

- Sada mi je malo lakše, jer sam ovo sve već prošao. Za mene su POI u Rio de Janeiru bile posebno iskustvo jer su mi bile prve, a odmah sam osvojio medalju - kazao je Šandor, dok je Talić dodao kako je sretan što je osvojio srebro i tako potvrdio rezultat od prije četiri godine u Londonu.

Paraolimpijcima je na medaljama, ali i na sjajnoj borbi čestitala Janica Kostelić, dok je gradonačelnik Milan Bandić naglasio kako je Zagreb spreman uskočiti ukoliko će biti problema s financiranjem stipendija i trenera do kraja ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja