Obavijesti

Sport

Komentari 356

Sosa: Imao sam osjećaj da nam ne bi zabili da se igra do sutra. Juranović: Nisam vidio loptu

Sosa: Imao sam osjećaj da nam ne bi zabili da se igra do sutra. Juranović: Nisam vidio loptu

Hrvatska je u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2024 remizirala s Walesom. Velšani su pred 33.474 gledatelja šokantno izjednačili u 93. minuti iz auta, taman nakon što je Poljud ovacijama s terena ispratio Luku Modrića

Hrvatska nogometna reprezentacija šokantno je remizirala s Walesom 1-1 u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. Vatreni su imali vodstvo, kontrolu nad utakmicom, stvorili niz odličnih šansi pa primili gol nakon auta u 93. minuti. Pomalo bizarno. Nismo startali kako smo htjeli, ali kvalifikacije su tek počele.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka navijači prije tekme 00:57

Da je tek početak kvalifikacijskog ciklusa ističu i sami reprezentativci. Šokirani su raspletom na Poljudu, jer Hrvatska je primila gol na samom kraju iz situacije u kojoj je malo tko mogao pomisliti da će pasti gol, ali napominju da sve treba dobro izanalizirati i okrenuti se Turskoj koja je na rasporedu u utorak.

Dalić ima bodovnu računicu za plasman na Euro: Baš šok! Ma uvijek kvalifikacije krenu lošije
Dalić ima bodovnu računicu za plasman na Euro: Baš šok! Ma uvijek kvalifikacije krenu lošije

Čeka nas teško gostovanje, a iz susreta s Walesom na Poljudu moramo izvući pouke. Pogotovo iz drugog poluvremena u kojem smo igrali mlitavo i mlako, kako kaže kapetan Luka Modrić.

Kod nesretnog gola nije dobro reagirao Josip Juranović, koji napominje da loptu nije vidio, ali i da je cijela obrana loše stajala.

Dalić: Da je Kramarić dodao, Perišić bi išao sam na gol! Moraš poštovati suigrača...
Dalić: Da je Kramarić dodao, Perišić bi išao sam na gol! Moraš poštovati suigrača...

Sve reakcije hrvatskih reprezentativaca pročitajte niže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Izjave igrača nakon utakmice Hrvatska - Wales , Stadion Poljud, Split
Sortiranje događaja
LUKA MODRIĆ

Nogomet je takav i to se pokazalo i večeras. Kad ne iskoristiš svoje šanse, kad ne riješiš utakmicu u svoju korist, pogotovo u prvom poluvremenu gdje smo to morali napraviti, vrati se... I nama se vratilo na loš način. Šteta, ali idemo dalje. Čeka nas teška utakmica u utorak, rekao je kapetan Luka Modrić.

- Mislim da smo drugo poluvrijeme ušli dosta mlako, mlitavo, griješili smo u passu. Imali smo olako izgubljene lopte gdje nam oni nisu stvarali pritisak. Manjak koncentracije i po meni smo im prelagano davali te aute. Pogotovo na toj desnoj strani gdje su stvarali jedinu opasnost. S tim ubačajima. Teško je kad izgubiš dva vrlo važna boda. Gdje si zaslužio i pobijediti. Ali to je nogomet.

- Kramarić nije dodao Perišiću? Ne treba se vraćati na te situacije. Trebali smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu. Imali smo dovoljno šansi da zabijemo drugi gol. Opet prekid. Trebamo sad analizirati i okrenuti se Turskoj.

JOSIP JURANOVIĆ

Mislim da smo imali potpunu dominaciju prvo poluvrijeme. Vidjeli smo dva lica reprezentacije. U drugom nismo bili toliko ofenzivni, ali to će nam sutra sugerirati izbornik. Već danas se trebamo okrenuti Turskoj, rekao je Josip Juranović.

- Imali smo dosta šansi prvo poluvrijeme, nismo ih iskoristili. Trebali smo napasti još jače, ali eto...

- Znali smo da su opasni iz prekida, pripremali smo se za to. Dali smo im u zadnjoj minuti taj aut, trebali smo se bolje pripremiti.

- Nisam vidio loptu uopće, krivo smo stali. I eto...

- Hvala svim navijačima što su došli. Ali gdje god da igramo, podrška je uvijek na vrhuncu.

Turska?

- Već danas se okrećemo njima. Bit će teška utakmica, ali ići ćemo na tri boda.

Što je bilo u svlačionici?

- Nismo o ničem razgovarali. Svi smo bili u svojim mislima.

BORNA SOSA

Žao mi je, iskreno. Mislim da smo imali kontrolu 90 minuta, izvršavali smo što smo se dogovorili. Bili smo odlični u posjedu, kada smo loptu izgubili vraćali smo ju nazad brzo. Stvorili smo šanse i više nego stopostotne. Žao mi je što je utakmica završila ovako kako je jer će se svi složiti da smo zaslužili više, rekao je Borna Sosa.

- Pristup je bio pravi, ekipa je bila dobra i pokazali smo da smo ozbiljni i da želimo ove kvalifikacije odigrati što bolje. Nadam se da ćemo to pokazati i u Turskoj.

- Ja sam imao osjećaj da nam ne bi mogli zabiti gol da se igra do sutra. A onda primimo iz auta. Vjerojatno to možeš primiti samo od otočkih ekipa jer oni igraju na taj "horuk". Žao mi je što smo primili takav gol. Rađe bi da smo primili jedan gdje su nas izigrali. Zabijali smo i mi u zadnjim minutama i sekundama, sad smo primili... Idemo dalje.

- Nema plakanja. Nije tragedija. Nismo izgubili, uzeli smo bod. Mi ćemo se skupiti i u Turskoj pokušati prezentirati Hrvatsku kao danas. Mislim da smo odigrali odlično. Najbitnije je zabiti drugi pogodak koji ti donese mirnoću u igri i samopouzdanje. Poradit ćemo na završnici da protivnika, dok je u "downu", da ga pokušamo dovršiti.

- Atmosfera je... Još jedanput su prikazali što smo pričali i prije utakmice. Najljepša amtosfera, meni osobno. Teško je to skužiti ovako, nama na terenu to predivno izgleda i predivno se osjećamo. Jedva čekamo da opet igramo ovdje jer za sve nas je to veliki "push" svih 90 minuta i daje nam vjetar u leđa.

MATEO KOVAČIĆ

Mislim da smo dobro krenuli, zabili gol što smo htjeli, imali i šansu za drugi... A kada ne iskoristiš, kako to obično biva, primili smo taj gol iz auta. Nismo htjeli ovako krenuti u kvalifikacije, ali ima još puno utakmica i mislim da ćemo to vratiti, rekao je Mateo Kovačić.

- Nikoga danas nije htjelo. Imao sam dvije šanse, Krama, Perja... Imali smo šanse. Malo smo pali u drugom poluvremenu. Šanse su tu da ih iskoristimo, nismo i Wales nas je kaznio na najgluplji način.

- Nogomet je takav. Jednostavno, kad ne iskoristiš svoje šanse i primiš taj gol... To se može desiti, ali morali smo biti koncentriraniji na zadnjem prekidu, da pazimo i da ne primimo gol. Ali što je tu je. Za tri dana imamo novu utakmicu i idemo po svi tri boda.

- Tamo će biti teško. Turci kući su jako opasna momčad. Danas smo htjeli uzeti tri boda i biti spremni za Tursku pa nas je to malo poljuljalo. Ali mi smo momčad koja se uvijek dizala iz ovih situacija i idemo u Tursku pokazati karakter.

ZLATKO DALIĆ

Baš šok, u zadnjoj minuti primimo gol. Ali to je tako, nekad dobiješ, nekad primiš. Imali smo situacije i ranije, nismo zabili gol i na kraju smo primili iz jedinoga što je bilo opasno, auti i prekidi. Za to smo znali, ali nismo se obranili. Nije bilo šansi za bilo što napraviti. Ništa, izgubili smo dva boda na startu i idemo dalje, rekao je nakon šokantnog remija izbornik Zlatko Dalić pa dodao:

- Imali smo nekoliko takvih situacija i nismo to dobro otklonili. Svaki put aut je bio opasniji od kornera. Lopta je prešla na drugu stativu, nikoga nije bilo tamo. Baš šok.

- Drugi gol bio je ključ svega. Imali smo lijepu šansu na početku drugog poluvremena, onda pali desetak minuta. Napravili smo zamjene, osvježili, imali kontrolu i posjed lopte, ali dogodio se taj kiks. Nekako kvalifikacije uvijek startamo malo lošijim rezultatom.

- Livaja? U prvom poluvremenu pao je gadno na leđa i osjetio bol. Sad je problem, vidjet ćemo nakon pregleda liječnika.

- Turska? Ne možemo stvarati pritisak. Znamo koliko treba bodova, da je kraj kvalifikacija taj koji se broji. Lijepo je osvojiti ih na početku. Ako ne, osvojiti ih kasnije. Na kraju trebamo biti prvi ili drugi, osvojiti 18 ili 17 bodova i to je to.

Komentari 356