Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

'U Prištini su izrezali plahte da bi svi imali bijele šalove kao ja'

Rekao sam predsjedniku Grasshoppera da ću prošetati najprometnijom ulicom u Zürichu i ako me nitko ne prepozna, ja odlazim. Vjerujte mi, ja prolazim, pozdravljam svakoga, a oni me blijedo gledaju, kaže Ćiro

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
6 komentara

Uoči utakmice s Kosovom razgovarali smo s Ćirom Blaževićem koji je 1985. godine zapalio Prištinu. Pričao nam je naš legendarni trener i o današnjoj utakmici s Kosovom te otkrio kako je završio u Prištini.

Uoči utakmice Hrvatske i Kosova razgovaramo s Ćirom Blaževićem, koji je 1985. zapalio Prištinu Više na http://bit.ly/2cU9A6Q Reporter: Dubravko Miličić

Posted by 24sata on Thursday, October 6, 2016

 - Jesam li bio lud ili hrabar kada sam napustio Švicarsku da bih došao u Prištinu? Ja mislim više lud. Ako trener nije lud, teško će napraviti karijeru. U ovom slučaju ja potvrđujem da sam bio totalno lud. Bio sam prvak s Grasshopperom i došli su ljudi iz Prištine po mene da idem u beznadnu situaciju, kako su i sami rekli. Zaintrigirali su me kad su rekli da bi ih jedino ja mogao spasiti. To je bilo presudno jer sam volio takve izazove - otkrio je Ćiro kako je završio u Prištini te dodao da je imao i jedan 'test' prije odlaska iz Švicarske:

- Rekao sam predsjedniku Grasshoppera da ću prošetati najslavnijom i najprometnijom ulicom u Zürichu i ako me nitko ne prepozna i ne pozdravi, ja odlazim. Vjerujte mi, ja prolazim, pozdravljam svakoga, a oni me blijedo gledaju i misle si tko si ti. Tada sam odlučio da odlazim. U Prištini su me dočekali s bijelim šalovima pa sam u jednom trenutku pomislio da oni i nisu tako siromašni ako svi imaju bijele šalove. No onda sam otrkio da su oni plahte izrezali da bi imali bijele šalove.

'I danas me se unuci mojih fanova sjete'

Dodao je Ćiro i kako je tim potezom došao u pitanje i brak, no nogometnoj legendi posao je bio prioritet. I danas ima obožavatelje iz Prištine.

- Priština je nezaboravna avantura koju ne zaboravljam, a kada je i zaboravim, podsjete me unuci mojih fanova koji mi ne daju platiti ni burek, ni sladoled... Evo nedavno kupujem čaj i čokoladu u Švicarskoj i želim platiti, a taj dečko mi kaže: 'Pa deda i tata bi me ubili da Vama naplatim'. Ni na kraj pameti mi nije bilo da to nije Švicarac.

U Prištini je imao i tjelohranitelje, no narod ga je obožavao i Ćiro nikada nije odbio niti jednog navijača za zajedničko slikanje.

HNS ga nije zvao na utakmicu

Iako je u Prištini i dalje legenda, iz HNS-a nitko ga nije pozvao na današnju utakmicu.

- Nikada me nitko iz našeg saveza nije zvao. Jako su me povrijedili i Mamić i Šuker da ni u jednoj prilici nisu smatrali da sam ja zaslužio biti pozvan. Oni su najveći, a da su mene imali uz sebe narod nikad ne bi vikao 'HNS ped***, nogomet ste sje****'. Najvažniji su navijači, a oni to nisu shvatili. A oni smatraju da su oni najvažniji. 

I za kraj, kako ćemo proći večeras?

- Kad sam vidio naš sastav, rekao sam da je za ovu priliku ovaj sastav bolji nego da su sve one zvijezde tu. Veliki sam optimist da ćemo pobijediti - zaključio je Ćiro uz pozdrav čitateljima 24sata.

Naši partneri pišu
Message