Obavijesti

Sport

Komentari 167

Real preživio napade Leipziga i ušao u četvrtfinale LP! Olmo pogodio gredu pred kraj susreta

Real preživio napade Leipziga i ušao u četvrtfinale LP! Olmo pogodio gredu pred kraj susreta

Real je remizirao s Leipzigom u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Real je poveo, a Leipzig izjednačio, a Luka Modrić je ušao u 77. minuti utakmice

"Kraljevski klub" je "visio" veći dio susreta protiv RB Leipziga, ali njemački sastav nije uspio iskoristiti niz prilika koje je imao. Na koncu je susret završio 1-1 i Real je obranio njemačkih 1-0.

Vinicius Junior je doveo Real u vodstvo u 65. minuti, a izjednačio je Willi Orban tri minute kasnije. Luka Modrić je za Real zaigrao od 77. minute.

Njemački sastav je daleko bolje ušao u susret i gosti su već u prvih 15 minuta imali dvije lijepe prilike. Najbolju je propustio Benjamin Šeško u 10 minuti izašavši sam ispred Andrija Lunina, ali je ukrajinski vratar sjajno obranio. Pet minuta kasnije opasno je zaprijetio i Lois Openda, ali je pucao pored gola.

Skandal u Madridu: Traže pet godina zatvora za Ancelottija!
Skandal u Madridu: Traže pet godina zatvora za Ancelottija!

Leipzig dominirao u prvom poluvremenu

Prvu ozbiljniju situaciju pred njemačkim vratima vidjeli smo u 25. minuti kada je Valverde proigrao Bellinghama, koji je pucao po golu, ali je obrana to blokirala. Bilo je to sve od domaćina u prvom dijelu.

Novu priliku gosti su imali u 39. minuti, Xavi Simons je pucao, ali se lopta od bloka odbila u korner. Simons je odlično pucao i dvije minute kasnije, no Lunin je bio spreman izbacivši loptu u korner. Nakon ubačaja iz kornera Openda je imao veliku priliku, ali je opalio pored gola.

Real Madrid - RB Leipzig

RB Leipzig je dominirao u prvom poluvremenu i Real je mogao biti sretan što je završilo bez golova. Što domaća publika misli o igri "Kraljevskog kluba" u prvih 45 minuta pokazala je isprativši momčad zvižducima s terena.

Njemački sastav je u 48. minuti stigao do nove prilike nakon što je Lunin nepotrebno istrčao s gola. Međutim, Openda se nije najbolje snašao, a Ukrajinac je ispravio svoju pogrešku. Samo dvije minute kasnije bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo je imao slobodnjak sa 21 metra, ali je pogodio živi zid.

VIDEO Trener Bayerna ozlijedio se u svlačionici: Uh, slomljen je
VIDEO Trener Bayerna ozlijedio se u svlačionici: Uh, slomljen je

Real teško živio u završnici

U 55. minuti dogodila i sporna situacija koja je možda i odredila smjer utakmice. Vinicius Junior je zbog nesportskog poteza nad Orbanom možda mogao dobiti i crveni karton, ali se talijanski sudac Davide Massa zadovoljio žutim kartonom. Deset minuta kasnije Vinicius je doveo Real u vodstvo nakon asistencije Judea Bellinghama.

RB Leipzig se brzo vratio izjednačivši samo tri minute kasnije. David Raum je ubacio s lijeve strane, a Orban glavom posve zasluženo pogodio za 1-1.

U 74. minuti gosti su bili korak do preokreta, ali je Lubin zaustavio Šeškov udarac. Dvije minute kasnije još jednom je pucao Openda, ali još jednom nije bio precizan. Real je u završnici preko Rodryga mogao sve riješiti, ali je Brazilac loše pucao. Posljednju priliku na utakmici imao je Olmo u sudačkoj nadoknadi kada je pokušao nadmudriti domaćeg vratara, ali je njegov udarac završio na vrhu vratnice.

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Real Madrid v RB Leipzig
Parižani slavili i u gostima: Dva gola Mbappea za četvrtfinale LP
Parižani slavili i u gostima: Dva gola Mbappea za četvrtfinale LP

U utorak su plasman u četvrtfinale izborili Bayern München i Paris Saint-Germain. Njemački prvak je u uzvratnom susretu osmine finala u Münchenu pobijedio Lazio sa 3-0 nadoknadivši poraz 0-1 iz prve utakmice igrane u Rimu, dok je u drugom susretu večeri PSG na gostovanju u San Sebastianu porazio Real Sociedad sa 2-1 potvrdivši pariških 2-0.

Posljednja četiri putnika u četvrtfinale doznat ćemo idućeg tjedna. U utorak, 12. ožujka sastaju se Arsenal - Porto (0-1), te Barcelona - Napoli (1-1), a dan kasnije igraju Atletico Madrid - Inter (0-1), te Borussia Dortmund - PSV Eindhoven (1-1).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Real Madrid - RB Leipzig uzvrat osmine finala Lige prvaka 21:00 , Santiago Bernabeu
REAL MADRID
Vinicius 65'
1 : 1
RB LEIPZIG
Orban 68'
Sortiranje događaja
90+4'

KRAAAJ! Fantastičnu utakmicu gledali smo u drugom poluvremenu. Real je preživio napade Leipziga i plasirao se u četvrtfinale.

90+3'

Olmo je pogodio gredu iz teške situacije na samom kraju utakmice!

90'

Bit će još četiri minute sudačke nadoknade.

89'

Rodrygo je sada moga riješiti pitanje putnika u četvrtfinale. Pucao je ravno u Gulacsija iz dobre prilike.

82'

Leipzig sada dominira nad Realom. Traže gol, a Real se grčevito brani. Orban je pucao pored gola Lunina.

Komentari 167