Obavijesti

Sport

Komentari 282

Rijeka - Gorica 3-0: Ide i kad ne ide! Sopićeve trupe opet vodeće

Rijeka - Gorica 3-0: Ide i kad ne ide! Sopićeve trupe opet vodeće
5

Dinamo je pobijedio Lokomotivu na Kranjčevićevoj (0-1) te su 'modri' tako bar nakratko došli na vrh HNL-a, a iako su im nogometaši Gorice pružili nadu u prvom dijelu, Riječani su ih slomili u nastavku

Dugo vremena su nogometaši Rijeke tražili put do pogotka protiv Gorice na svojoj Rujevici, ali su na kraju ipak slavili s uvjerljivih 3-0 (0-0) u dvoboju 31. kola HNL-a. Ova pobjeda vratila je Rijeku na prvo mjesto ljestvice nakon što je kratko na samom vrhu bio Dinamo poslije pobjede 1-0 protiv Lokomotive. Rijeka sada ima 71 bod, dok je Dinamo na 69.

Golove su za Rijeku protiv Gorice zabili su Marko Pjaca u 68., Mirko Marić u 80. te Bruno Goda u 89. minuti. Gorica je ostala na šestom mjestu ljestvice. Gorica je vrlo dobro odigrala uvodnih dvadesetak minuta te je nekoliko puta zaprijetila favoriziranoj Rijeci. Soldo je prvi pokušao za goste u drugoj minuti, ali je Labrović bio spreman.

Rijeka i Gorica susreli se u 31. kolu SuperSport HNL-a

Još je bolja šansa Gorice bila Vujnovića, dok su s domaće strane u samom uvodu prijetili Obregon, Fruk i Janković. Rijeka je od 20. minute zagospodarila travnjakom na Rujevici, ali Velikogoričani su se vrlo odgovorno i borbeno branili te nisu vodećem sastavu dopuštali previše napadačkih mogućnosti.

Na samom startu drugog poluvremena opet je prva zaprijetila Gorica. Mitrović se u 49. minuti našao u odličnoj situaciji, ali se umjesto udarca odlučio za asistenciju Vujnoviću, ali Rijeku je u toj akciji spasio Goda. U 57. minuti Rijeka je imala najbolju šansu dotad na ogledu, ali je Ivanović iz vrlo dobre situacije neprecizno pucao glavom. Rujevica je ipak proključala u 68. minuti. Pašalić je ubacio, a iz vrlo teške situacije Pjaca je odlično reagirao i glavom pogodio za 1-0.

Rijeka i Gorica susreli se u 31. kolu SuperSport HNL-a

Novo oduševljenje dogodilo se u 80. minuti kada je Rijeka potvrdila novu pobjedu i povratak na vrh ljestvice. U stvorenoj velikoj gužvi gostujućeg šesnaesterca najbolje je reagirao Marić koji je pogodio za 2-0. Devet minuta kasnije Marić je bio asistent, a Goda je odlično drugo poluvrijeme Rijeke zaključio pogotkom za konačnih 3-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
31. KOLO HNL-A 19:30 , RUJEVICA, RIJEKA
Rijeka
68' Pjaca, 80' Marić, 89' Goda
3 : 0
Gorica
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotovo je, Riječani su opet na vrhu HNL-a!

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao četiri minute nadoknade.

85'

Željko Sopić iz ire je izvadio Tonija Fruka, a umjesto njega ušao je Bruno Bogojević.

80' GOL RIJEKA 2-0

Kakav gol Riječana! Opalio je Ivanović s dvadesetak metara od gola, a na putu do mreže lopta je srela i Marića koji ju je neobranjivo podignuo i smjestio u mrežu.

Komentari 282