Obavijesti

Sport

Komentari 3

VIDEO Sandra Paović: Ovo je kraj, sad želim trenirati mlade

VIDEO Sandra Paović: Ovo je kraj, sad želim trenirati mlade
1

Nitko iz reprezentacije u četiri godine nije obavio niti jedan razgovor sa mnom ili trening. Svi su se samo slikali iza mene kada sam osvajala medalje, rekla nam je naša uspješna paraolimpijka Sandra Paović

VIDEO

Osvajačica zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, stolnotenisačica Sandra Paović (34) u utorak je na konferenciji za medije nakon povratka sa Svjetskog ekipnog prvenstva za osobe s invaliditetom u Bratislavi na kojemu je osvojila brončano odličje, najavila završetak svoje sportske karijere, a kao razlog je navela "nepomirljive razlike" s trenericom reprezentacije Mirelom Šikoronjom.

O toj temi, o kobnoj prometnoj nesreći, odnosu s trenerima, govorila je u studiju 24sata. 

POGLEDAJTE VIDEO

"Razočarana sam i tužna, žao mi je što ovako rano moram prekinuti sportsku karijeru" Gošća u studiju: Sandra Paović, stolnotenisačica i paraolimpijka Voditelj: Ivan Radnić

Posted by 24sata on Friday, May 26, 2017

- Već neko vrijeme sam bila jako nezadovoljna kako su se izbornik i trenerica ponašali prema meni, ali do te mjere da to stvarno nije bilo fer. Neka se samo pogledaju rezultati prije 2013. i nakon 2013. godine i sve će svima biti jasno. Mislim da sam bila lokomotiva reprezentacije. Vukla sam druge da nešto nauče od mene, da budu bolji, u svakom sam trenutku bila spremna na razgovor, ali smatram da sam izigrana - rekla je Sandra Paović te nastavila:

- U četiri godine ni izbornik niti glavna trenerica nisu obavili niti jedan trening ili razgovor sa mnom. Svi su se samo slikali iza mene kada sam osvajala medalje, nepravedno su dijelili novčane nagrade. Savezu je išlo 90%, a moja osobna trenerica dobivala je mrvice. Uz to, i za ovo Svjetsko prvenstvo smo Mirjana Lučić i ja prijavljene izvan roka jer su rekli da za nas dvije nema novca i da nemamo šanse osvojiti medalju. Takav tretman nisam zaslužila. 

Sandra čelnim ljudima saveza oprostiti neće tako lako.

- U ovom trenutku za mene ne postoji način da se sve ovo izgladi osim javne isprike. Oni za mene nisu napravili ništa da bih napravila ove rezultate koje sam napravila. Ne tražim ničiju ostavku, ali smatram da bi savez trebao pronaći odgovorne za ovo  - priča Sandra te nastavlja:

- Zašto se trenerica ovako ponašala prema meni? Ne znam, očito joj nisam simpatična. Nikad se nitko nije ovako ponašao prema meni u cijeloj karijeri. Ponavljam, nisu za mene napravili ništa osim kad su se dijelile nagrada i kad se trebalo slikati sa mnom pri osvajanju medalja.

Od prekida karijere ne odustaje?

- Dok mi se javno ne ispričaju i ne preuzmu odgovornost, ne mislim nastaviti karijeru.

Što nakon igračke karijere?

- Voljela bih jako biti trener mladih, čak i više s parasportašima. Pišem završni rad na sportskom menadžmentu i upisala sam tečaj našeg saveza.

Sa čelnim ljudima rastala se na ružan način.

- Predsjednik je rekao da ja imam svoj osobni interes u svemu, no ja sam se odrekla svih stipendija, budućih nagrada... Toliko o osobnom interesu.

Cijeli razgovor sa Sandrom Paović pogledajte na Facebook stranici 24sata...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu