Obavijesti

Sport

Komentari 293

Kraljica je "kraljice sportova": Čudesna Sandra obranila zlato!

Kraljica je "kraljice sportova": Čudesna Sandra obranila zlato!
13

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković obranila je zlato iz Londona i osvojila svoje drugo olimpijsko zlato zaredom! Sandra je iz samo jednog ispravnog hica potukla konkurenciju

VIDEO

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković (26) opravdala je ulogu favoritkinje i osvojila svoje drugo uzastopno zlato na Olimpijskim igrama iz samo jednog ispravnog hica! Sandra je tako postala prva hrvatska sportašica koja je na ljetnim Olimpijskim igrama obranila zlatnu medalju.

Athletics - Women

Nije dobro počelo. Sandra je nakon prve dvije serije imala dva neispravna hica. Dvanaest diskašica ušlo je u finale, ali samo je osam ušlo u samu završnicu i dobilo tri dodatna bacanja. Dakle, Sandra je nakon dvije serije opasno 'visjela' i mogla je ostati bez medalje.

No, takve situacije odvajaju one dobre od onih najboljih. A to je Sandra Perković. Duboko je udahnula i ušla maksimalno koncentrirana u krug. Zamahnula je, izvela okret, izbacila disk i vrisnula. Disk je odletio na dalekih 69,21 metara što je, na kraju će ispasti, bilo dovoljno za zlatnu medalju.

Athletics - Women
Athletics - Women

Sandra se očito opustila do kraja natjecanja znajući da će osvojiti zlato jer je i sljedeća dva hica imala neispravna. Konkurencija danas nije bila na razini, a najbolja hrvatska atletičarka je tako slavila nakon samo jednog ispravnog hica! Da stvar bude bolja, Sandra je i u kvalifikacijama imala samo jedan ispravan pokušaj što drugim riječima znači da su joj dva hica bila dovoljna za zlato. Pričajmo o dominaciji...

Druga je završila Francuskinja Melina Robert-Michon s novim osobnim i francuskim rekordom 66,73 metara dok je treća bila Sandrina najveća konkurentica zadnje vrijeme, Kubanka Denia Caballero (65,34 metara). Hrvatska slavi svoju novu, petu medalju na Olimpijskim igrama u Riju!

Athletics - Women

Rezultati bacanja diska za žene (1kg):

  1. Sandra Perković 69,21m
  2. Melina Robert-Michon 66,73m (PB)
  3. Denia Caballero 65,34m

>> Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju! Perković je nastavila dominaciju, za poraz ne zna preko godinu dana, a finale je osvojila s dalekih 69,21 metara! Bravo kraljice!

>> Očito je pritisak sad malo popustio nakon što je bacila daljinu koja će joj 99 % donijeti zlato. Sandra je i u četvrtoj seriji pogodila mrežu.

>> Nakon prva tri hica, na bacalištu je ostalo osam najboljih diskašica. Sandra je ostvarila najbolji rezultat do sada pa će bacati zadnja/osma.

>> Sjajna Kubanka Yaime Perez očito nije imala svoj dan. Njena sva tri hica su bila neispravna i evo nam prvog iznenađenja u bacanju diska.

>> Napokon! Tako to rade najbolje! Sandra je bacila dalekih 69,21 metara i trenutno je uvjerljivo na prvom mjestu. Drugoplasirana Robert-Michon ima 65,52 metara. Najboljih osam će nakon kraja ove serije dobiti još tri bacanja.

>> I drugi Sandrin hitac je otišao u mrežu. Oba diska je izbacila malo prerano i diskovi su završili u mreži s desne strane. Sandra ima još jedan pokušaj za dodatna tri bacanja.

>> Prvi Sandrin hitac je bio neispravan. Perković je pogodila mrežu, ali ima još dvije serije. Nakon tri serije, otpast će četiri najlošije diskašice, a njih osam će dobiti tri dodatna bacanja.

>> Počelo je finale bacanja diska za žene. Sandra će bacati sedma po redu.

NAJAVA

Sandra Perković uspješno je odradila kvalifikacije bacanja diska i plasirala se u finale. Doduše, nije bilo bajno. Perković je tek u trećoj seriji prebacila olimpijsku formu, ali je pokazala izniman karakter onda kada je najteže. 

U kvalifikacijama skupine A niti jedna djevojka nije bila na željenoj razini. Razlog je kiša koja je padala tijekom prve serije, a onda i pljusak koji je odgodio kvalifikacije na pola sata. Sandra je nakon prve dvije serije imala hitac u mrežu i van segmenta, ali je u zadnjoj seriji uspjela prebaciti olimpijsku normu i s rezultatom 64,81 metara ušla je u finale.

U završnicu natjecanja plasirale su se i njene najveće protivnice - Denia Caballero, Nadine Müller, Shanice Craft, Julia Fischer, Yaime Perez i Dani Samuels.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...