Obavijesti

Sport

Komentari 51

Slaven - Osijek 0-1: Gosti slavili nakon 18. veljače, Mierez ih vuče u borbi za Europu...

Slaven - Osijek 0-1: Gosti slavili nakon 18. veljače, Mierez ih vuče u borbi za Europu...
3

Osijek je slavio kod Slaven Belupa (1-0) u 28. kolu HNL-a i tako nastavio utrku s Lokomotivom za četvrto mjesto, a gostima produžio niz bez pobjede na sedam utakmica. Jedini gol zabio je Mierez

Nogometaši Osijeka u susretu su 28. kola HNL-a kao gosti u Koprivnici svladali Slaven Belupo sa 1-0 (1-0). Jedini gol na utakmici postigao je prvi strijelac lige Ramon Mierez već u 6. minuti.

Ključni trenutak dovobja, ispostavilo se, dogodio se u samom otvaranju. Nejašmić je uputio neugodan udarac s distance kojega je Šušak uspio samo kratko odbiti, na taj je odbijanac najbrže reagirao Jugović, ali i njegov pokušaj Šušak je zaustavio na samoj gol-liniji. Sve je to pratio Mierez i manirom pravog golgetera namirisao priliku za prebacivanje lopte preko linijie vrata. Bio je to njegov 12. pogodak u prvenstvu.

Slaven Belupo i Osijek sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

Trebao je Osijek u 23. minuti povećati svoju prednost, ali je Jurišić iz odlične pozicije promašio vrata.

U nastavku utakmice Osijek se orijentirao na branjenje prednosti pa je prilike stvarala samo domaća momčad. No, igrači Slavena Belupa u najvećem broju slučajeva nisu uspijevali niti pogoditi okvir gola.

Slaven Belupo i Osijek sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

Osječani su tako prekinuli niz od četiri utakmice bez pobjede i slavili prvi put nakon 18. veljače i utakmice protiv Gorice. Zanimljivo, ovo im je tek treća gostujuća pobjeda u sezoni nakon slavlja na Poljudu i kod Rudeša. Zekić je svoju momčad pobjedom zasad izvukao iz krize, a kolegu Roya Ferenčinu gurnuo u još goru. Farmaceuti za pobjedu ne znaju već sedam utakmica.

Slaven Belupo i Osijek sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

Peti Osijek je ovom pobjedom stigao do 39 bodova i tako smanjio zaostatak za Lokomotivom koja ima bod više i utakmicu manje. Ova dva kluba će do kraja sezone voditi veliku bitku za četvrto mjesto koje vodi u Europi. Slaven Belupo ostao je deveti sa 27 bodova, jednim manje od osme Istre 1961.

Na vrhu je Rijeka sa 59 bodova, četiri manje ima drugi Hajduk, a pet manje uz utakmicu manje treći Dinamo. Uvjerljivo posljednji je Rudeš sa samo sedam bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 28. kolo 18:00 , Koprivnica
Slaven Belupo
0 : 1
Osijek
Mierez 6'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice u Koprivnici. Osijek je pobijedio golom Ramona Miereza i tako došao do prve pobjede nakon 18. veljače kada je slavio protiv Gorice. 

90+2'

Darko Nejašmić izašao je iz igre, zamijenio ga je Petar Brlek 

90+1'

Očajni pokušaj Šakote koji jedini nešto pokušava kod domaćina. Primio je loptu na lijevom rubu šesnaesterca i pucao, ali ravno u Malenicu. 

90'

Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade. Osijek je nadomak prve pobjede nakon 18. veljače, a Belupova kriza se, čini se, produbljuje na sedam utakmica bez pobjede.

88'

Totalno je pao ritam u završnici. Slaven ima veći posjed lopte, ali umorne su noge, a glave bezidejne. Ne znaju kako zaprijetiti Malenici. 

Komentari 51