Obavijesti

Sport

Komentari 65

Shiffrin vodeća nakon prve vožnje, Popović deseta, Ljutić izletjela: Previše sam htjela...

Shiffrin vodeća nakon prve vožnje, Popović deseta, Ljutić izletjela: Previše sam htjela...
10

Prvi od dva slaloma Snow Queen Trophyja otvorila je slovenska skijašica Ana Bucik. Leona Popović startala je 13., dok je Ljutić na startu bila 17., ali je pogriješila te izletjela sa staze. Druga vožnja je od 16.30

Vodeća skijašica svijeta Mikaela Shiffrin postavila je najbolje vrijeme (48.93 sekundi) prve vožnje slaloma za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, u kojoj je Leona Popović za njom zaostala za 1.87 sekundi, a Zrinka Ljutić je odustala neposredno nakon prvog prolaznog vremena.

Pokretanje videa...

Čehinji najveće ovacije ispred čarobnog HNK, Leona konačno nije 15.: 'Nemojte nas otpisati!' 05:04

Četverostruka osvajačica krune Snježne kraljice je za drugu vožnju stvorila 23 stotinke prednosti pred Šveđankom Annom Swenn Larsson, a trećeplasirana Slovakinja Petra Vlhova, koja je pobijedila na posljednja tri izdanja sljemenske utrke, zaostala je za Amerikankom za 55 stotinki. Unutar sekunde zaostatka u prvoj vožnji još je samo Austrijanka Katharina Liensberger (+0.86).

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović je sa startnim brojem 13 kontroliranom vožnjom, bez prevelikih pogrešaka, došla na cilj s osmim rezultatom u tom trenutku, da bi je potom prestigle Šveđanka Hanna Aronsson Elfman (+1.30) i Švicarka Camille Rast (+1.74).

Popović u cilju sa skoro 2 sekunde zakašnjenja, Ljutić odustala

"Staza je u dobrom stanju. Postava mi se svidjela, bilo je par zamkica, ali sve u svemu - super. Sve pohvale organizatorima i radnicima. Za ove uvjete staza je stvarno fenomenalna", izjavila je Leona Popović nakon prve vožnje.

Nažalost, 18-godišnja Zrinka Ljutić je s lošim položajem tijela ušla već u prva vrata skraćenog sljemenskog slaloma i do prvog prolaznog vremena nakupila 1.75 sekundi zaostatka za Shiffrin. No, neposredno nakon prolaznog vremena je promašila vrata i ostala bez plasmana.

Popović u cilju sa skoro 2 sekunde zakašnjenja, Ljutić odustala

- Malo sam prejako krenula, nisam uspjela uloviti ritam staze i to je bio kraj. Trebala sam vjerojatno malo opreznije ići taj gornji dio, ali nisam bila svjesna toga na startu. Mislim da sam bila malo previše nervozna, možda sam malo previše htjela. Staza nije teška, dosta je sprinterska, pa sam možda prejako krenula i, nažalost, ovako je ispalo -  rekla je juniorska svjetska prvakinja u slalomu koju, unatoč odustajanju, optmizam nije napustio.

- Sutra je novi dan, probat ću se malo opustiti i malo pametnije odskijati. Ima još puno utrka, već je sutra nova prilika - zaključila je.

Start druge vožnje je u 16.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
PRVA VOŽNJA 12.30 , SLJEME, ZAGREB
Sortiranje događaja
SHIFFRIN NAKON PRVOG LAUFA

- Bilo je odlično. Nisam se osjećala tako sigurno, ali sam dala sve od sebe. Staza je bila zahtjevna jer je dosta toplo. Po stazi se može skijati i organizatori daju sve od sebe - kazala je Shiffrin- 

Mikaela hvata rekord te danas moze doći do 81. pobjede. 

- Vidjet ćemo drugu vožnju, Swen Larsson zna biti jako brza - kazala je Shiffrin nakon prve vožnje. 

24sata
ZRINKA NAKON PRVE VOŽNJE

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (18) pogriješila je te izletjela sa staze, ali sutra je čeka novi izazov na Sljemenu. 

- Malo sam prejako krenula. NIsam uspjela uloviti ritam staze i to je bio kraj. Trebala sam biti opreznija i mislim da sam previše htjela. Dobila sam savjet od trenera, od Leone nisam stigla jer je bilo premalo brojeva između nas. Staza je dosta sprinterska - kazala je Ljutić pa dodala:

- Sutra je novi dan i probat ću se opustiti i pamentije odskijati. Ima još puno utrka tako da bit će sve okej. 

Kratko se osvrnula i na vodeću Amerikanku. 

- Nisam vidjela cijelu utrku Shiffrin, zadnji dio je dobro odvozila. I druge cure su dobre tako da će druga vožnja biti zanimljiva. Drago mi je što su ljudi došli i hvala im - zaključila je Zrinka.

24sata
POPOVIĆ NAKON PRVE VOŽNJE

Hrvatska skijašica Leona Popović solidno je odvozila prvu vožnju te je u cilj ušla osma s vremenom od 50,80 sekundi, a nakon 30 skijašica nalazi se na desetom mjestu. 

- Da se dobro odskijati, to se vidjelo. Staza je u dobrom stanju. Postava staze mi se svidjela, bilo je par zamkica, ali sve u svemu dobro. Sve pohvale organizatorima i radnicima. Za ove uvjete staza je sjajna - rekla je pa se kratko osvrnula na sezonu: 

- Sezona je bila dobra, ali uvijek može bolje. Radimo svaki dan te ide na bolje. 

- Shiffrin nisam gledala jer sam se zagrijavala. Ona voli ovu stazu te mislim da je zasluženo vodeća - kazala je za Amerikanku.

Taktika za drugu vožnju?

- Napasti i dodati gasa - zaključila je.

24sata
IZA NAS 30 SKIJAŠICA

Posljednja skijašica među prvih 30. je Emma Aicher. Do sredine je kasnila 1,45 sekundi, a u cilj je ušla 20. s vremenom od 51,91 sekundi. 

POPOVIĆ I DALJE 10.

Danioth ide jedno mjesto iza Leone Popović, dakle na 11., a u cilj je ušla s gotovo dvije sekunde zaostatka (+1.98). 

Slijedi Andrea Filser. 

Komentari 65