Obavijesti

Sport

Komentari 81

Porzingis i Latvija dobili Turke i donijeli nam Ruse u 1/8 finala

Porzingis i Latvija dobili Turke i donijeli nam Ruse u 1/8 finala
3

Hrvatska je saznala protivnika u osmini finala Eurobasketa. Igramo protiv Rusije zahvaljujući pobjedi Latvije u Istanbulu protiv Turske 89-79. Rusi nas čekaju u nedjelju od 20 i 30 ukoliko ne bude promjena

VIDEO

Hrvatska je osvajanjem drugog mjesta u svojoj skupini C izborila osminu finala gdje ju čeka trećeplasirana reprezentacija iz skupine D. To je Rusija! Ako ne bude promjena, utakmica će se igrati u nedjelju 10. rujna od 20 i 30.

Nakon što su Latvijci dobili Turke u Istanbulu 89-79 u skupini D se stvorio krug s tri reprezentacije pa je poredak ispao ovakav:

1. Srbija
2. Latvija
3. Rusija
4. Turska

To znači da su Turci porazom 'izvukli' Španjolce! Da je Turska pobijedila, išli bi na nas. Nadalje, pobjednik para Hrvatska - Rusija u četvrtfinalu ide na pobjednika između Grčke i Litve.

Latvijci su vodili od samog početka, a krajem treće četvrtine stigli su i do 14 koševa prednosti. No, Turci su u samoj završnici treće i početkom zadnje četvrtine velikom serijom došli na samo dva koša zaostatka. Latvijci potom koriste brojne pogreške Turaka i ponovno četiri minute prije kraja dolaze do dvoznamenkaste prednosti od deset koševa (82-72).

Turci se više ne uspijevaju vratiti, te domaćin prvenstva s četvrtog mjesta ide u osmini finala na europske prvake Španjolce. Kod Latvijaca je briljirao igrač New Yorka Porzingis s 28 koševa i 7 skokova, a odličan je bio Blums s 17 koševa, dok su Turke predvodili Osman (24) i Mahmutoglu (19).  

U zadnjem susretu skupine C u Cluju Crnogorci su očekivano slavili protiv domaćina Rumunjske s 86-69 i potvrdili treće mjesto. Crnogorce su predvodili Đurišić (14), Dubljević (13) i Radončić (13), a Rumunje Kuti s 18 ubačaja. 

Parovi osmine finala:

U osmini finala igrat će u subotu Slovenija-Ukrajina, Njemačka - Francuska, Finska - Italija i Litva - Grčka, a u nedjelju Hrvatska - Rusija, Srbija - Mađarska, Latvija - Crna Gora i Španjolska - Turska.


KRONOLOGIJA UTAKMICE:

4. četvrtina

Latvija - Turska 89-79

GOTOVO JE! Latvija je sasvim zasluženo pobijedila Turke 89-79 i tako gurnula Ruse na Hrvatsku u osmini finala Eurobasketa koje se igra u nedjelju!

Osman je na 21, on je najbolji strijelac Turske večeras. Odmah je Turcima uzvratio Skele i dignuo prednost na 10 razlike!

Porzingis je malo stao u nastavku, no pred kraj se vraća i postiže svoj 28 poen na utakmici. Trenutno vodi Latvija 78-69 i Turci su zvali minutu odmora 4:34 prije kraja.

Dairis Bertans trpa za 76-69! Trica 'bez kostiju' ulazi i evo Latvijaca probuđenih!

Peinersov četvrti koš i to u bitnom trenutku za 73-67! Mogli su Turci u napadu ranije još se približiti, ali ispala im lopta.

Mahmutoglu je Turcima večeras sve! Pogodio je iz teške situacije za -2. Latvija sve nervoznija u napadu... 69-67 za Latvijce. Do kraja još 7 minuta i 39 sekundi.

Stao je i Porzingis, ne ide ga šut! Uzvratili su u Tircu preko Osmana, ali ništa od trice. Potom je uslijedila kontra Turske i eto ih na -4. Sada je 69-65 za Latviju.

Važno je spomenuti da pobjednik ove utakmice izbjegava Španjolce, apsolutne favorite natjecanja.


3. četvrtina

Latvija - Turska 69-63

Stigla je Turska na samo -6 što je izvanredan rezultat za njih s obzirom na viđeno večeras! Turska je napravila seriju 9-1!

Osman je pogodio čudo i dao kakvu-takvu nadu Turcima. Smanjio je na -8!

Bum, 68-56 za Latviju! Porzingis ima šut 8 od 10.

S kakvom lakoćom igra Latvija... Blums gađa tricu za +12, ali onda se Turci ekspresno vraćaju na 'samo' minus deset. 62-52, još 3:19 do kraja treće četvrtine.

Nezaustavljivi Porzingis! Blums je gađao tricu i to je završilo na obruču, ali onda je Kristaps uhvatio skok u napadu i zabio svoj 24 koš večeras. Strahovit igrač... 55-43 za Latviju.

Trica na tricu!  Mahmutoglu je smanjio rezultat, ali 'NBA-ovskom' tricom Porzingis vraća sve u staro stanje. 50-41 za Latviju.


2. četvrtina

Latvija - Turska 47-38

Na poluvrijeme odlazimo uz 47-38 za Latvijce. Mahmutoglu je na 14, Porzingis na 16 i Latvija, čini se, sve kontrolira.

Ma Porzingis je fantastičan. Sad je i zakucao nesretne Turke za svoj 14 poen. Latvija ima 44-38. Kao što i piše iznad u tekstu, ukoliko Latvija ovdje pobjedi, naš protivnik u osmini finala je Rusija.

I čim se Turci približe zahvaljujući svom najboljem igraču večeras Mahmutoglu, Latvijci uzvrate preko Bertansa ili Porizingisa. Sad je već +10 što je najveća prednost na utakmici. 40-30 za Latviju!

Sad već Turcima postaje nezgodnije jer Latvija odlazi na 35-26. Koriste svaku grešku protivnika i prilično lako kažnjavaju brzopletost Turaka.

Blums trpa i trpa! Na osam je poena, Turci nemaju soluciju za njega trenutno i Latvija odlazi na 31-24. Znak za uzbunu kod Turaka, tražili su minutu odmora.


1. četvrtina 

Latvija - Turska 24-22

Prva četvrtina završena je uz prednost Latvijaca 24-22. Pored Porzingisa ističe se Timma koji ima četiri asistencije uz dva skoka. Kod Turaka je Osman na tri skoka uz jednu asistenciju.

Porzingis je na sedam, Mahmutoglu na 11, a trenutno Turci imaju 17-14. Nema se vremena ovdje za predah, leti se na sve strane.

Mahmutoglu uzvraća paljbu, evo Turaka na 11-8 uz njegovih sedam poena.

Latvija je krenula silovito uz 6-0! Naravno, Porzingis je taj koji sve vuče, ima već tri poena. Trenutno je 8-8.

Počela je utakmica!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika