Obavijesti

Sport

Komentari 220

Kapetan Modrić: Nas se ništa ne pita. Stave nas u Ligu nacija i moramo igrati bez obzira na sve

Kapetan Modrić: Nas se ništa ne pita. Stave nas u Ligu nacija i moramo igrati bez obzira na sve

U prvom kolu četiri najbolje reprezentacije sa SP-a su izgubile. Svi smo u nekim problemima. Još jednom ću reći, ne leži nam Liga nacija, kaže izbornik Dalić, koji je otkrio i tko će sigurno igrati protiv Francuske

VIDEO

Hrvatska nastavlja avanturu u Ligi nacija, na splitski Poljud stiže prvak svijeta Francuska. Ni oni, kao i mi, nisu oduševili u prvom kolu, no ni nama ni njima, prema riječima oba izbornika i igrača, ne odgovara to natjecanje. Francuski izbornik Didier Deschamps se požalio, Zlatko Dalić također, a svoje nezadovoljstvo izrazio je i kapetan 'vatrenih' Luka Modrić.

POGLEDAJTE PRESICU:

- Težak poraz je iza nas, ali što je tu je. Trebamo gledati prema naprijed i ne osvrtati se previše. Čekaju nas utakmice, već sutra protiv Francuske pa i Danske i nema mjesta za žaljenje. Nije lijepo kad se izgubi. Danas su svi nezgodni, svi igraju utakmice, i nikoga nije lako pobijediti ako nisi pravi - rekao je kapetan Hrvatske Luka Modrić na otvaranju.

- Ne treba gledati druge nego moramo biti fokusirani na nas i što radimo. Znamo da nas čeka teška utakmica i da rekord protiv Francuske nije najbolji. Još čekamo tu pobjedu. Trebamo svi vjerovati da možemo. Igramo kući, bit će pun Poljud i to mora biti ekstra motiv da izvučemo snagu i odigramo što je bolje moguće. Da prekinemo crni niz protiv njih i da pobijedimo.

Split: Konferencija za medije reprezentacije Hrvatske pred utakmicu s Francuskom

Modrić je, zatim, prokomentirao i situaciju u reprezentaciji kroz prizmu premalog ili nikakvog odmora i stisnutog rasporeda.

- Što ćemo, nemamo drugog izbora. Moramo se skupiti i dati maksimum. Znamo da je kraj sezone, da je svima teško, ali to ne smije biti izlika. Nije lako kada ti nakon ovakve sezone stave četiri utakmice Lige nacija u 10 dana. Jednostavno, nas se ne pita. Stave nas u tu situaciju i moraš igrati bez obzira kakvo je stanje. Svi će reći "pa i drugi igraju", ali nije jednostavno. Možeš te utakmice rasporediti na tri mjeseca, staviti dvije po dvije. Nije lako, ali takva je situacija i ne možemo ništa napraviti po tom pitanju. Moramo biti maksimalno fokusirani, dati zadnji atom snage koliko je god moguće i tako se pripremamo za sutra. Ne tražimo alibije, tko je tu mora biti spreman sto posto.

Osijek: Razočarani reprezentativci nakon izgubljene utakmice protiv Austrije rezultatom 3:0

- Bez obzira na težak poraz atmosfera je dobra i pozitivna. Veselimo se utakmici, nema spuštenih glava, nema vremena za žaljenje zbog toga što se desilo, moramo se skupiti, odigrati najbolju moguću utakmicu i dati maksimum. Prezentirati najbolju igru i nadati se pozitivnom rezultatu.

-  Tu su mladi igrači koji su budućnost Hrvatske i na koje možemo računati u budućnosti.

Sutra će preko puta Luke i 'vatrenih' stajati suigrač mu iz Reala Madrida.

- Bilo je sjajno osvojiti petu Ligu prvaka. Što se tiče Karima Benzeme, sutra smo na suprotnim stranama. Iskreno, nismo pričali o utakmici, čuli se jesmo, ali o utakmici nismo pričali. 

Soccer Champions League Final 2022/ Liverpool FC - Real Madrid 0:1.

- Naravno da nam atmosfera puno znači, volimo igrati na Poljudu. Svaki put je bila fenomenalno pa istu takvu čekamo i sutra. Vjerujem da će nam biti dodatni podstreh da ostvarimo što bolji rezultat i odigramo što bolje.

Riječ je, zatim, preuzeo izbornik Zlatko Dalić

- Nezgodno vrijeme, nezgodan poraz. Nismo to očekivali, ja zaista ne znam o čemu puno govoriti. Treba glavu dići gore, ne potonuti i pasti protiv svjetskih prvaka. Mi to možemo. Situacija nije lagana jer je kraj sezone i igrači imaju svoje probleme. Netko je u transferu, netko je ozlijeđen... Ali dat ćemo sve od sebe - rekao je izbornik pa podrobnije prokomentirao činjenicu da je prvo kolo Lige nacija bilo pomor favorita:

Split: Konferencija za medije reprezentacije Hrvatske pred utakmicu s Francuskom

- U prvom kolu Lige nacija četiri najbolje reprezentacije sa SP-a su izgubile. Svi smo u nekim problemima. Kakva god da Francuska bude bit će moćna i jaka, ima veliki izbor igrača na popisu. Možda nema Varanea, bek iz Liverpoola je još bolji. Možda nema Mbappéa, ali imaju još bržeg.

S iskustvom iz prošle Lige nacije dolazi se do istog zaključka, da je ovo natjecanje velikih reprezentacija, to jest onih koji imaju veliku klupu. Vi ste prisiljeni igrati s najboljima da bi opstali, nemate velikog izbora, a ti najbolji su najumorniji... Što je rješenje?

- Sve što ste rekli ja ponavljam. Još jednom ću reći, ne leži nam Liga nacija. Svaka obveza Hrvatske je važna i ja ne želim da se predamo. Nema šanse. Ne tražimo alibi, tako je svima i moramo smoći snage i energije. Mislio sam da ćemo dobiti još malo energije i vremena da se posložimo, ali smo to izgubili.

Tko će zaigrati sutra protiv Francuske?

- Branit će Livaković, takav je dogovor. On će braniti drugu i treću, Ivušić četvrtu. Da damo šansu svima. Desni bok osim Juranovića nemamo drugo rješenje. Šime se vraća možda bude za utakmicu u Danskoj ili Francuskoj. Lijevi bok ćemo još vidjeti Sosa ili Barišić, ovisno što se odlučimo i kako, hoćemo li defenzivnije ili ofenzivnije. Na stoperu moramo probati Erlića koji je igrao dobro u Italiji i dobit će svoju šansu. Vida se, isto tako, pripremio. Tu je i Šutalo. Hoćemo i njih probati, hoćemo vidjeti. Vezni red Brozović, Kovačić, Modrić, prema naprijed prevelikih izbora i nemamo. Brekalo, Majer, Kramarić ili Budimir u fazi napada, to su neka razmišljanja što će biti... Sigurno da ćemo u drugom poluvremenu mijenjati i staviti svježe igrače. Moramo biti bolji u fazi obrane, ne otvarati se previše jer to iskorištavaju jako dobro. Večer prije smo rekli i za Perišića, Livaju, Gvardiola... Puno toga nam fali.

Zagreb: Trening nogometnih reprezentativaca prije utakmice s Austrijom

Izbornik se dotaknuo i teme Nikole Vlašića.

- Vlašić nije u ritmu, nije u igri, ali Nikoli treba zaista puna minutaža. Treba mu da bude glavni igrač i tada će dati svoj doprinos. Žao mi je da Nikola nema tu minutažu, ali ja znam koliko on vrijedi. Vjerujem u njega jako puno. Nekim igračima, da bi ih vratili, treba jedan pristup, nekima drugi... Očekujem da će zaista biti karika i da će uspjeti naći pravu formu. Pametan je dečko, on sam može najbolje odlučiti.

Obzirom na prošlu turneju u Kataru gdje je Hrvatska zaigrala s tri u obrani, hoće li i sutra pokušati nešto slično?

- Htjeli smo i sutra pokušati s tri u obrani, ali u razmišljanjima smo da je sve to nekako riskantno. Moramo svima dati šansu, da ne gubimo vrijeme s nekima i da odlučimo što i kako. Nema puno vremena, ali nemamo puno opcija kao Francuzi. Otpadne Varane i dođe još bolji iz Liverpoola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige