Zlatko Dalić najavljuje utakmicu protiv Armenije | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 35

Pjaca otpao, bit će više od 20 tisuća navijača! Dalić: Nisam zvao Bilića da nam pomogne

Pjaca otpao, bit će više od 20 tisuća navijača! Dalić: Nisam zvao Bilića da nam pomogne
4

Šteta što ovise navijači o vremenskoj prognozi i žao nam je što će biti kiša. A nama igračima nekad je i ljepše i lakše igrati kad je kiša, dodao je Lovro Majer

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je apsolvirala prvu od dvije posljednje prepreke u kvalifikacijama za Euro. Pred "vatrenima" je još ogled s Armencima (utorak, 20.45), koji su nas u prošlom kolu remijem protiv Walesa (1-1) pogurali prema izravnom plasmanu u Njemačku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vatreni na korak do Eura: Pobjedili Latviju 2-0 00:49

S pobjedom, "vatreni" su sigurno na Euru, a ovisno o ishodu utakmice Walesa i Turske, koja je već osigurala vizu za Njemačku, drugu poziciju u skupini možemo dohvatiti remijem, pa čak i porazom. Međutim, Zlatko Dalić ne smije kalkulirati. Moramo ići na pobjedu i nadati se raspletu u kojem osvajamo skupinu kako bi imali što povoljniji ždrijeb na Euru.

- Sretan sam zbog gola i asista i još više pobjede. Doveli smo se u situaciju da ovisimo sami o sebi i jedva čekamo utakmicu i pobjedu, spremni smo - kazao je u najavi Lovro Majer, koji je briljirao protiv Latvije.

Što nas čeka protiv Latvije?

- Ne razmišljamo kakva nas utakmica čeka, mi moramo biti pravi i hoćemo, kao u subotu, pa ne bi trebalo biti problema. Armenija je postala ozbiljna, dobra ekipa i neće biti lagano, iako im ne znači ništa. To može biti klopka jer igraju bez presinga, ali siguran sam da ćemo ući kao u subotu i plasirati se na Euro.

POGLEDAJTE VIDEO:

Atmosfera u reprezentaciji?

- Motivirani smo, kao i uvijek, a i ozračje je uvijek bilo odlično, iako smo izgubili dvije utakmice u listopadu. Izgledalo je na van da nije bilo dobro, ali držali smo se zajedno i znali da imamo velike šanse, na dobrom smo putu, pa ćemo sutra završiti tako.

Zagreb: Zlatko Dalić i Lovro Majer na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Armenije

Kako ste zadovoljni svojom predstavom na desnom krilu?

- Osjećam se super na bilo kojoj poziciji, pa i krilu, igrao sam to u klubu u zadnje vrijeme, a i reprezentaciji više puta. U Wolfsburgu sam zadovoljan, na sredini smo, borimo se, nismo konstantni baš, ali zadovoljan sam, napredujem, zato sam i došao.

Kakvu atmosferu očekujete na Maksimiru?

- Šteta što ovise navijači o vremenskoj prognozi i žao nam je što će biti kiša. A nama igračima nekad je i ljepše i lakše igrati kad je kiša - zaključio je Lovro, nakon čega je napustio presicu i otišao na trening.

Zlatko Dalić večer uoči utakmice otkrio je stanje u reprezentaciji.

- Pjaca neće biti u kadru, osjetio je mišić, još ga osjeća, nećemo riskirati. Juranović i Sučić će biti u kadru, trenirali su bez problema, ali rizik je odmah ubaciti ih u momčad, velika je utakmica i rizik, bit će na klupi. Nećemo raditi velike promjene, nema potrebe, ako napravimo minimalne, to će biti iz taktičkih razloga, a ne zato što sam nezadovoljan nekim - kazao je Dalić pa dodao:

- Nismo mislili da ćemo se dovesti u situaciju da u zadnjem kolu odlučujemo, ali listopad nas je koštao živaca, grča, stresa... Spremni smo i puni motiva, to smo pokazali u Latviji kad smo ušli ozbiljno, odgovorno, čvrsto.

Slična je utakmica kao prije dvije godine u Splitu protiv Rusije.

- Treba biti strpljiv, ne dati protivniku šansu, tako je bilo u Splitu protiv Rusije kad je bilo samo pitanje kad ćemo dati gol. Za razliku od tada, sad suparnik nema šanse za plasman. U Armeniji smo imali puno šansi, ali nismo zabili drugi gol. Bit ćemo racionalni, pametni, agresivni, kompaktni i samo se na sebe fokusirati, nećemo gledati što se događa u Walesu.

Zagreb: Zlatko Dalić i Lovro Majer na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Armenije

Jeste li zadovoljni predstavom stoperskog para Šutalo-Erlić?

- Oba su stopera bila dobra u Latviji, nije protivnik toliko kvalitetan, a Gvardiol je igrao jako dobro pola sata, pa je ušao u nekoliko grešaka. Ako i ne bude bek sutra, to će biti samo zbog taktike, a ne jer je netko bio loš.

Kako vidite Armence?

- Postali smo meta svima, pogotovo manjim reprezentacijama, želiš se dokazati, tako će i Armenija, koja nema lošu reprezentaciju, igra drugačije od Latvije, desetka zna puno, kreator je igre. Mi moramo krenuti kao protiv Latvije i postaviti se kao favoriti, ne dopustiti suparniku da izađe u neke kontre, zato moramo biti oprezni, da imamo sigurnost u pasu, brzo protok, okretanje strane i naći ćemo prazan prostor.

Ta desetka je Zelarajan, igra kod Slavena Bilića, jeste li ga zvali za pomoć?

- Nismo zvali Slavena oko toga, znamo ga od ranije, u dobroj je formi - zaključio je izbornik.

Stadion je rasprodan, kapacitet malo manje od 18.000, ali doći će 4000 do 4500 djece pa očekujemo 20.000 do 22.000 ljudi, a od 17 sati fan zona ispod zapada i javno gledanje.

Zagreb: Zlatko Dalić i Lovro Majer na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Armenije
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner