Obavijesti

Sport

Komentari 129

Spektakularan ždrijeb Lige prvaka: Real izvukao Man. City, Modrić protiv Kove i Gvardiola!

Spektakularan ždrijeb Lige prvaka: Real  izvukao Man. City, Modrić protiv Kove i Gvardiola!
4

Najboljih osam klubova ostalo je u Ligi prvaka, a Uefa će u ždrijebu u svojem središtu u Nyonu odlučiti parove za četvrtfinale. Bit će poznato i tko su potencijalni suparnici u polufinalima

U Nyonu je održan ždrijeb četvrtfinala i polufinala ovosezonske nogometne Lige prvaka, a spektakularni četvrtfinalni par čine madridski Real Madrid i aktualni pobjednik Manchester City. Bit će to ujedno međusobni dvoboj jedinih preostalih hrvatskih nogometaša u Ligi prvaka.

Pregled Lige prvaka

Luka Modrić je i dalje važan čovjek u igri madridske momčadi, dok su članovi Manchester Cityja Mateo Kovačić i Joško Gvardiol.

City i Real protivnici su koji se vrlo dobro poznaju. 'Građani' su u sezoni 19/20 u osmini finala dva puta slavili s 2-1, dok su se prethodne dvije sezone ove dvije momčadi susretale u polufinalima.  Real je slavio u sezoni 21/22  sa 6-5 (3-4, 3-1) nakon dramatičnih produžetaka, dok su 'građani' lani bili bolji s 5-1 (1-1, 4-0) u dvije utakmice.

Croatia Training and Press Conference - Cardiff City Stadium - Saturday 14th October

Istaknimo kako će se Modrić i Kovačić, kumovi, prijatelji i suigrači iz reprezentacije, četvrtu uzastopnu godinu sučeliti u Ligi prvaka. U sezoni 20/21 je Chelsea u izbacio 'kraljevski klub' u polufinalu s 3-1 (1-1, 2-0) i zatim osvojio Ligu prvaka, a Real im je uzvratio udarac 2022. 

Španjolci su pobijedili 3-1 na Stamford Bridgeu, ali su Englezi bili nadomak prolazu u polufinalu. Vodili su 3-0 u uzvratu golovima Mounta, Rudigera i Wernera, ali je Rodrygo u 80. minuti zabio za produžetke, nakon čega je Benzema donio Realu prolaz golom u 96. minuti.

Real je prošle godine pobijedio Chelsea u obje utakmice četvrtfinala Lige prvaka s 2-0

Pobjednik ide na Arsenal ili Bayern

Pobjednik tog para u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Arsenala i Bayerna. Drugi dio ždrijeba je definitivno lakši pa će tako u četvrtfinalu igrati Atletico Madrid i Borussia Dortmund. Pobjednik tog susreta u polufinalu čeka pobjednika dvoboja u kojem se sastaju PSG i Barcelona.

Prve četvrtfinalne utakmice igraju se 9. i 10. travnja, dok su uzvrati tjedan dana kasnije. Prvi polufinalni dvoboji na rasporedu su 30. travnja i 1. svibnja, a uzvratni ogledi tjedan dana kasnije.

Finale se igra na londonskom Wembleyju 1. lipnja.

Liga prvaka, četvrtfinale:

  • Atletico Madrid - Borussia (D)
  • PSG - Barcelona
  • Real Madrid - Manchester City
  • Arsenal - Bayern
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Ždrijeb Lige prvaka 12 sati , Nyon, Švicarska
Sortiranje događaja
MOGUĆA POLUFINALA

U Nyonu se održao i ždrijeb za nadolazeća polufinala i finale. Pobjednik utakmice Atletico - Borussia ide na pobjednika para PSG - Barcelona, dok će pobjednik utakmice Arsenal - Bayern ići na pobjednika utakmice Real Madrid - Manchester City.

SVI ČETVRTFINALNI PAROVI

Ovo su svi četvrtfinalni parovi:

Arsenal - Bayern
Atletico Madrid - Borussia Dortmund
Real Madrid - Manchester City
Barcelona - PSG

BARCELONA - PSG

Barcelona i PSG posljednji su četvrtfinalni par.

REAL MADRID - MAN. CITY

Luka Modrić i društvo idu na aktualne europske prvake, Manchester City!

ATLETICO - BORUSSIA

Poznat je i drugi četvrtfinalni par, Atletico Madrid suočit će se Borussijom Dortmund!

Komentari 129