Obavijesti

Sport

Komentari 107

Otkazan je slalom na Sljemenu! Utrka će se možda voziti - sutra

Otkazan je slalom na Sljemenu! Utrka će se možda voziti - sutra

Pokušali su organizatori pomaknuti početak utrke, ali na kraju su odlučili da se neće moći voziti zbog magle, jakog sjevernog vjetra i loših dijelova staze. FIS razmišlja o prebacivanju na četvrtak

Loše stanje staze, posebice u donjem dijelu uz jak vjetar primorali su Svjetsku skijašku organizaciju (FIS) da otkaže sljemenski slalom. Zasad je odluka takva, a razmatra se mogućnost pomicanja utrke za dan, odnosno na četvrtak. Sve je to veoma upitno s obzirom na to da je veleslalom u Adelbodenu već u subotu.

Organizatori se cijelu noć borili s vremenom i sređivali stazu, FIS na kraju otkazao utrku!
Organizatori se cijelu noć borili s vremenom i sređivali stazu, FIS na kraju otkazao utrku!

Koliko god truda su organizatori uložili da bi održali podlogu u tvrdom stanju, izrazito visoke temperature proteklih dana učinile su svoje i dovele u pitanje održavanje utrke, a na kraju i do otkazivanja.

FIS Alpine Ski World Cup Slalom

Ovo je trebalo biti 13. izdanje muškog slaloma za Snow Queen Trophy, a ovisno o vremenskim uvjetima te uvjetima na stazi, znat ćemo hoćemo li ove godine uopće gledati mušku slalomsku utrku na Sljemenu.

Prema informacijama s kojima raspolažu novinari francuskog Eurosporta, utrka bi se trebala prebaciti za četvrtak i to u terminu u 18 sati za prvu i 21 sat za drugu vožnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetski kup - slalom 15.30 , Sljeme
Sortiranje događaja
OTKAZAN SLALOM

Organizatori su odlučili kako se sljemenski slalom ipak neće voziti zbog loših vremenkih uvjeta kao i loše staze, posebice u donjem dijelu.

NAJAVA

Danas od 15.45 kreće prva vožnja slalomske utrke Svjetskog kupa na sljemenskom Crvenom spustu, a u utrci će nastupiti šestorica hrvatskih predstavnika. Druga vožnja je prema rasporedu u 18.40. 

Prva vožnja prvotno je trebala početi u 15.30, ali je start pomaknut za 15 minuta zbog guste magle i jakog sjevernog vjetra.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić startat će 6., Matej Vidović 26., Istok Rodeš 32., Samuel Kolega ima startni broj 40, Leon Nikić 61., a posljednji će sa starta krenuti Tvrtko Ljutić sa startnim brojem 63.

Zubčić, inače majstor veleslaloma, ove sezone je uzeo prvo slalomsko postolje u  Val d'Isereu, a uoči današnje utrke rekao je: 

- Zadnjih par dana sam uglavnom odmarao, odradio sam jedan kratki trening na Sljemenu s obzirom na visoke temperature. Dobro se osjećam, odmorio sam se preko Stare i Nove godine pa sam tako spreman za siječanj.

Treće mjesto u Val d'Isereu bilo je zasad jedino slalomsko postolje u karijeri Zubčića, koji, priznaje, i nije očekivao takav rezultat na otvaranju sezone, odnosno prvoj slalomskoj utrci.

- Bio sam jako sretan što sam na prvoj slalomskoj utrci došao do postolja. To je ono čemu smo se nadali da mogu napraviti u ovoj sezoni .Puno smo trenirali slalom posljednjih godina, ali me svejedno iznenadilo što sam to uspio već u prvoj utrci - rekao je pa dodao:

- Odgovara mi zeznuta staza. Sljemenska je staza jako duga i još ako će bit grbava, bit će dosta fizički zahtjevna, no ne žalim. Često sam napravio dobar rezultat na teškim stazama.
Organizatori i voditelj natjecanja Reno Fleiss mučili su se s pripremom staze zbog visokih temperatura koja je i jučer bila prekrivena lišćem. 

- Snijeg je na stazi, ali ne izgleda lijepo. Borimo se i ratujemo cijelo jutro s kolegama iz FIS-a koji ne mogu vjerovati da ćemo danas održati trku te nas gledaju s puno nepovjerenja. Dokazali smo jučer da možemo pa ćemo i danas - rekao je Fleiss. 

Inače, Zubčić je na Sljemenu prošle godine završio 5., a u Top 15 završili su i Matej Vidović (12.) i Samuel Kolega (15.), kojemu su to praktički jedini osvojeni bodovi u karijeri u Svjetskom kupu. 

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, ove godine neće biti gledatelja na Sljemenu. 

Komentari 107