Obavijesti

Sport

Komentari 16

Vaha: Mateo nije Messi niti će ikad biti kao on, pustite da igra

Vaha: Mateo nije Messi niti će ikad biti kao on, pustite da igra
1

Iz iskustva znam da tako mlade igrače treba zaštititi. Imao sam u karijeri puno takvih mladića koji nisu uspjeli, glavni razlog često su bili upravo mediji, kaže Vaha

VIDEO

A valjda ćemo naći neki komad terena za trening. Travnjaci su nam u užasnom stanju, rekao je Dinamov trener Vahid Halilhodžić, dan prije Kup utakmice s Osijekom.

Iako je momčad u odličnoj formi Vaha je u problemima. 

- Ušli smo u krizni period, ozljede su sve češće. Slomljeni su nam nosevi, stalno nas tuku, a nemamo nikakvu privilegiju kod sudaca. Protiv nas se sve svira, no možda smo i mi krivci što samo šutimo. To je sportski, ali ako nema zaštite sudaca... - rekao je Vaha pa nastavio:

Tomečaku je nos pukao na dva mjesta, ali on je lijep momak,  tako su mi bar ženske rekle, kaže Vaha

- Bišćan i Calello su protiv Hrvatskog Dragovoljca izašli opreza radi, ali kažu da su puno bolje. Tomečak je rekao da bi igrao, ali to je suludo. Nos mu je pukao na dva mjesta, ali on je lijep momak pa to ne utječe na njegov izgled, tako su mi bar ženske rekle.

Halilhodžić će se danas sastati s Pedrom Moralesom i odlučiti o kazni Čileancu, ukoliko je uopće bude. 

Na Zapadu nema puno priče. Dobiješ šesteroznamenkastu kaznu pa ti kasni

- Neće to biti mala kazna, ovaj klub i ovaj dres morat će se malo više poštovati. Na Zapadu nema puno priče, samo dobiješ kaznu i to šesteroznamenkastu. Pa izvoli, tako se to radi. Takve metode ne volim, ali to je ponekad jedini način. No, ako se ispostavi da Pedro nije kriv, neće biti problema. 

Osvrnuo se Vaha i na mladog Matea Kovačića (16) kojega u Dinamu čuvaju kao kap vode na dlanu. 

- Iz iskustva znam da tako mlade igrače treba zaštititi. Imao sam u karijeri puno takvih mladića koji nisu uspjeli, a glavni razlog često su bili upravo mediji - priča Vaha pa nastavlja:

- Prije nego li je odigrao ijednu utakmicu i trening, vi ste ga uspoređivali s Messijem. Ajde s Modrićem, ali s jednim od najboljih igrača u povijesti nogometa?! To je upereno direktno protiv njega. Nije Messi niti će ikad biti kao on. Pustite dečka da igra pa ćemo vidjeti. 

Vaha je Kovačića povukao iz mlađih kategorija, a kako kaže tu i tamo prati ostale Dinamove kadete. 

I u Dinamu ima negativnosti, ali ne mogu još o tome, kaže Vaha

- Čujem da drugi klubovi stalno kukaju da im fali igrača i da imaju problema s ozljedama. Pa šta oni nemaju mlađe uzraste? Koliko ja znam, svi imaju omladinske škole, stoga mi nije jasno što ti ljudi rade. Svi igraju s 12, 13 igrača, treba ih igrati što više, ne uvijek isti. Tako se stvara pozitivna atmosfera u svlačionici, tako se mora raditi - čudio se Vaha i dodao:

- Ovdje u Dinamu stalno se nešto radi, uskoro ćemo dobiti novu teretanu i to je jedini pravi put. Ima tu i negativnosti, to ću vam jednog dana reći, još nije vrijeme - zaključio je Dinamov trener. 

Neće žuriti s povratkom Sammira

- Još mu treba vremena i ne želimo ništa riskirati. Točan datum povratka ne mogu vam reći, a bio bi strašno glup potez prerano ga vratiti s obzirom na uvjete i terene u ovo doba godine. Eto, to je prilika nekim drugim igračima - zaključio je Vaha s pričom o ozljedi svog najboljeg igrača, Sammira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja