Obavijesti

Sport

Komentari 12

Vaha: Očekujem od Kovačića bum, treba više vjere u sebe...

Vaha: Očekujem od Kovačića bum, treba više vjere u sebe...
1

UVEO GA U DINAMO On je fin, kulturan i jako pristojan dečko. U Madridu će mu sad kad dođe među sve te velike mangupe trebati puno samopouzdanja, kaže Vaha

VIDEO

Mislim da Mateo može uspjeti u Realu. Tamo je puno “dizelaša“ i on im puno može donijeti svojom sjajnom tehnikom, javio nam se iz Tokija Vahid Halilhodžić.

Vaha je u Japanu, danas odlazi na trenerski seminar u Maleziju, ali na portalima stalno prati razvoj situacije oko Matea. Baš je on u rujnu 2010. godine tad 16-godišnjeg kadeta Kovačića priključio prvoj momčadi Dinama.

- Vidjelo se već tad o kakvoj se klasi radi. Imao je sjajnu dubinsku loptu, dominirao je tehnički i rekao sam da mu je mjesto u prvoj momčadi - prisjetio se Vaha.

Kod njega je Kovačić zabio prvi gol za Dinamo, kod njega je počeo svoj put prema Interu, a danas i prema Realu.

- Ja od njega tek očekujem pravi bum. On još nije uspio povezati dvije-tri velike partije zaredom. To mu nedostaje, to mora napraviti sad u Realu. Mora svima dokazati da je veliki igrač - kaže Vaha i savjetuje Kovačića.

- On je fin, kulturan i jako pristojan dečko. U Madridu će mu sad kad dođe među sve te velike mangupe trebati puno samopouzdanja. Ne smije više imati kompleks. Treba više vjerovati u sebe i pomisliti pa mene je doveo jedan Real. Karakter će mu biti jako bitan sad kad je završio u Madridu. Neka preuzima više rizika u igri, neka ne igra toliko na sigurno i zabija više golova - kaže Halilhodžić.

Često je Vaha dok je bio trener Dinama znao reći da se Matea ne uspoređuje s Messijem, da mu se ne tepa da je on “hrvatski Leo“, da mu se ne stvara toliki pritisak. Velika je i značajna bila njegova uloga u razvoju novog igrača Reala.

Kruno Jurčić u dva je navrata u Maksimiru vodio Matea. Kod njega je igrao u Ligi prvaka.

- On je igrajući Ligu prvaka postizao maksimalnu brzinu koju može postići jedan vezni igrač. Bio je u rangu najboljih veznjaka po tom pitanju. Taj njegov prodor s loptom je poseban - rekao nam je Jurčić, koji je prije dvije i pol godine na pripremama u Međugorju Kovačiću obznanio da odlazi u Inter.

Šteta što nije došao u sređeniji klub u tom trenutku. Inter ima svojih bazičnih problema. Kovi treba sređena momčad - kaže Kruno i nastavlja:

- On nije zadnji vezni, pogrešno ga je i stavljati na bočne pozicije u vezi, njegovo je mjesto na centralnim pozicijama, kao klasičnom razigravaču. Mi smo ga u Dinamu svjesno 'gurali' da što prije bude spreman za igranje u velikim klubovima. Mateo je veliki radnik i svaki je poguranac zaslužio. Došao je do top kluba, sad se samo mora uklopiti i naći si mjesto kao Luka Modrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili