Obavijesti

Sport

Komentari 72

Dambrauskas: Ako igrači žele, neka idu u Šibenik. Ja neću...

Dambrauskas: Ako igrači žele, neka idu u Šibenik. Ja neću...
4

Ne znam s kim usporediti ovaj klub, a pogotovo njegove navijače. Imamo igrače koji su igrali u Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, Portugalu, nabrajao je na presici trener Hajduka

VIDEO

Hajduk je preokretom protiv Istre na Poljudu ostao u igri za naslov. Pritisak sada seli na Dinamo, koji sutra na Šubićevcu može proslaviti naslov prvaka Hrvatske. Nakon utakmice, treneri su odgovarali na brojna novinarska pitanja, kojih je najmanje bilo o današnjoj utakmici...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Navijači Hajduka na Rujevici VIDEO

Idete li u Šibenik, hoćete li povesti kojeg igrača da malo napravite pritisak na tribinama?

- Imamo trening ujutro, ako će igrači željeti otići u Šibenik, nemam ništa protiv. Ja neću stići, a i ta utakmica nema veze s nama, mi ćemo se pripremati za Dinamo, pa za Rijeku. Od večeras se pripremamo za te dvije utakmice - rekao je na presici Valdas Dambrauskas.

Problemi sa stoperima se ponavljaju?

- Ovakvi golovi su odgovornost trenera. Mi želimo igrati od noge do noge, govorim im da moraju biti hrabri, da će se događati pogreške... Lopta se odbije, odskoči... Ja nemam problem s tim jer dugoročno dobivamo više kad oni sudjeluju u igri.

Istra je pala, a dok ima Računice i Hajduk se ima pravo nadati...
Istra je pala, a  dok ima Računice i Hajduk se ima pravo nadati...

Mijenjali ste momčad?

- Morao sam, neki igrači nisu bili spremni, Kalinić, Mikanović... nismo znali koliko mogu i zato nisu počeli. Ali najvažnija su tri gola i tri boda, to je jedino važno.

Hajduk i Istra susreli se u 35. kolu 1. HNL

Da ste došli na početku bili bi uvjerljivo prvaci?

- Neću špekulirati, to je u Božjim rukama. Ja sam odgovoran za ovo razdoblje, ali kako god okrenete sve je na igračima. Oni treniraju, žrtvuju se, znaju što ovo znači navijačima i oni im uzvraćaju za ljubav koju im pokazuju.

Ljudi žive za Hajduk, kako vi to doživljavate?

- Ne znam s kim usporediti ovaj klub, a pogotovo njegove navijače. Imamo igrače koji su igrali u Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, Portugalu...., ni tamo nema puno ovakvih atmosfera. 

Je li pobjeda u Rijeci za veliko samopouzdanje uoči finala?

- Ta je utakmica ostala u prošlost, finale će biti drugačija utakmica, ni izbliza takva utakmica. Tamo je jedna momčad umirala za snove, a druga momčad se samo pripremala. Nije to bila prijateljska utakmica, ali oni nisu imali toliki motiv kakav će imati u finalu Kupa. Ne očekujem ni izbliza takvu utakmicu. Znamo kako igra Rijeka, pogotovo kako igra protiv Hajduka. Moramo se u ovih deset dana pripremiti za ono što nas čeka, još uvijek sanjamo i nadamo se dvostrukoj kruni - zaključio je trener Hajduka.

Tomić nakon još jedne lutrije: Cilj je da budemo pravi u finalu
Tomić nakon još jedne lutrije: Cilj je da budemo pravi u finalu

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, radili što smo htjeli, s igračima koji su mi bili na raspolaganju. Nije Hajduk imao šansi na početku, 2-3 puta smo došli u priliku i kontrolirali igru. U drugom dijelu s igračem manje moji igrači su zadržali fokus, igrali organizirano i borili se, ponosan sam na njih - rekao je Gonzalo Garcia.

Jeste li bili stimulirani od Dinama da osvojite bod ili sva tri?

- Ne bi vam rekao ni da jesmo, ali nismo, 100%, igrali smo za sebe.

Hajduk i Istra susreli se u 35. kolu 1. HNL

Može li Šibenik pobijediti Dinamo?

- Bit će teško, Hajduk je osvojio jako puno bodova, ali zavise o toj jednoj utakmici. Iskreno, mislim da će Dinamo pobijediti, ali nogomet je neizvjestan i zato je i tako lijep.

Vi igrate dobro, definitivno bolje od broja osvojenih bodova?

- Imamo toliko bodova koliko imamo, nekad je potrebno više sreće, nekad su u potanju i naše pogreške. Mlada smo momčad, ne stvaramo puno prilika, ali ovo je godina učenja za moje mlade igrače kojima je ovo prva prava sezona. Šteta je što nemamo 7-8 bodova više - zaključio je trener Istre.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka