Obavijesti

Sport

Komentari 29

Valencia razbila AZ Alkmaar za polufinale s Atletico Madridom

Valencia razbila AZ Alkmaar za polufinale s Atletico Madridom
6

Nogometaši Valencije, Athletic Bilbaoa, Atletico Madrida i Sportinga u polufinalu su Europske lige. Najlakši posao imala je Valencia koja je s 4-0 dobila AZ Alkmaar...

VIDEO

Nogometaši Valencije uvjerljivo su svladali nizozemski AZ Alkmaar 4-0 na svojoj Mestalli u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige. Valencia je tako obilato nadoknadila poraz iz prve utakmice s 2-1. Taj zaostatak je španjolski klub dostigao i prestigao već u 17. minuti, kada je francuski 26-godišnji branič Adil Rami, koji u Valenciji igra na posudbi iz Lillea, dvama golovima u razmaku od samo tri minute doveo domaćine do prednosti 2-0.

 Rami je prvi gol zabio u 15. minuti. S desne strane centrirao je Feghouli, vratar gostiju Esteban je zaplivao u prazno, a Rami je glavom pospremio loptu u mrežu. Dvije minute kasnije, opet je stigao centaršut s desne strane, Soldado je glavom prenio loptu, a Rami je ovoga puta poentirao nogom.

Valencia je totalnu dominaciju nastavila i u nastavku. U 56. minuti, Soldado je upisao i drugu asistenciju, još jednom s desne strane, a Jordi Alba je iz blizine zabio gol. U 80. minuti, Alba je na lijevom krilu uhvatio jednu loptu koja je naizgled bježala u gol-aut, ubacio prema Pablu Hernandezu koji je preciznim udarcem postavio konačnih 4-0.

Atletico Madrid slavio istim rezultatom

Valencia će u polufinalu igrati protiv Atletico Madrida, koji je u Hannoveru pobijedio istoimenog domaćina 2-1, istim rezultatom kao i u prvom susretu kada je bio domaćin.

Madriđani su poveli u 63. minuti. Adrian Lopez je ''ispremiješao'' obranu domaćina, prodao nekoliko ''lažnjaka'', a onda rutinski poentirao za svoj šesti gol ove sezone u Europa ligi.

Nadu momčadi Mirka Slomke vratio je Senegalac Diouf pogotkom u 81. minuti. Nakon ubacivanja rukom s desne strane, obrana Atletica nije dobro očistila loptu koja je stigla do Diofa, a ovaj je prizemnim udarcem u kut izjednačio na 1-1. Zabio je svoj četvrti gol ove sezone u Europa ligi.

U jeku napada Hannovera, koji je tražio drugi gol koji bi ga odveo u produžetke, gosti su stigli do pobjede u 87. minuti. Diego je poslužio Falcaa, a Kolumbijac je silovitim udarcem u kut stigao do svog osmog pogotka ove sezone u Europa ligi.

Falcao je prošle sezone, igrajući za Porto, bio najbolji strijelac Europske lige sa 17 golova iz 14 utakmica. Mogao bi i u dresu madridskog kluba biti prvi topnik ovoga natjecanja. Dva gola više od njega ima Schalkeov Huntelaar, ali Schalke je ispao, a Falcao pred sobom ima još najmanje dvije utakmice do kraja natjecanja.

Europska liga, uzvrat: 

Valencia - AZ Alkmaar 4:0 (1:2) - Rami 15', 17', Jordi Alba 56', Pablo Hernández 80' 

Athletic Bilbao - Schalke 2:2 (4:2) -  Ibai 41', Susaeta 55' / Huntelaar 29', Raul Gonzalez 52'

Metalist - Sporting 1:1 (1:2) - Cristaldo 57' /Van Wolfswinkel 44'

Hannover - Atletico Madrid 1:2 (1:2) Diouf 81'/Adrián López 63', Falcao 87'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka