Obavijesti

Sport

Komentari 40

Valieva objasnila doping: Uzela sam djedove tablete. Greškom

Valieva objasnila doping: Uzela sam djedove tablete. Greškom

Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija. Sretna sam što ću ipak klizati, ali sam istovremeno emocionalno umorna, rekla je ruska klizačica koja će loviti drugo zlato u Pekingu

VIDEO

Petnaestodišnja ruska umjetnička klizačica Kamila Valieva, upletena u dopinški skandal na Zimskim olimpijskim igrama, branila se na saslušanju tvrdnjom da je greškom uzela lijek za srce njezina djeda, rekao je u utorak dužnosnik MOO-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Zubčić iz Pekinga

Pokretanje videa...

Filip Zubčić iz Pekinga 01:02

Valieva je iznijela taj argument na saslušanju pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) o tome treba li joj dopustiti nastavak natjecanja u Pekingu, rekao je Denis Oswald, stalni predsjedavajući Disciplinske komisije Međunarodnog olimpijskog odbora.

- Njen argument je bio da se ova kontaminacija dogodila miješanjem s proizvodom koji je uzimao njezin djed - rekao je Oswald.

Radi se o trimetazidinu, lijeku za anginu pectoris i vrtoglavice, a poboljšava protok krvi i izdržljivost, zbog čega može pomoći sportašima pri visokom naporu. Svjetska antidopinška agencija zabranila je njegovo uzimanje, a Valieva je bila pozitivna na uzorku iz prosinca.

Ranije je MOO na konferenciji za novinare rekao da Valievin "B" uzorak tek treba analizirati unatoč početnom pozitivnom rezultatu. Tinejdžerki je CAS odobrio da se natječe u pojedinačnoj konkurenciji u utorak nakon što se CAS složio s odlukom Ruske antidopinške agencije (RUSADA) da joj ukine zabranu.

Figure Skating - Training

Valieva je testirana na svom državnom prvenstvu 25. prosinca, ali pozitivan test na zabranjeni lijek za anginu otkriven je tek 8. veljače, nakon što se već natjecala na Igrama u Pekingu.

- Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija. Sretna sam što ću ipak klizati, ali sam istovremeno emocionalno umorna - kazala je Valieva za rusku TV.

Figure Skating - Team Event - Women Single Skating - Free Skating

Ako Valieva završi među prva tri u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, dodjela medalja neće se održati tijekom ovih Igara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis
I TO PO DRUGI PUT U ŽIVOTU

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis

Utrka je s 50 kilometara skraćena na 30 zbog vrlo nepovoljnih uvjeta u Pekingu. Temperatura je bila minus 17, ali je zbog hladnog vjetra pravi osjećaj bio još hladniji

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači
ZOI U PEKINGU

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači

Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala, rekla je Vedrana Malec
Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?
SVE NA JEDNOM MJESTU

Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?

Olimpijci su se u Pekingu borili za 109 setova medalja u 15 sportova. Najjači hrvatski adut bio je Filip Zubčić nije osvojio medalju. Imali smo predstavnike i u snowboardu, skijaškom trčanju i brzom klizanju