Obavijesti

Sport

Komentari 5

Van Gaal: Ja sam Josea Mourinha učio nogometu

Van Gaal: Ja sam Josea Mourinha učio nogometu
1

On uči igrače kako da pobjeđuju, kao i ja, ali ja ih uz to učim i da igraju dobar nogomet. Moj je način teži, istaknuo je trener Bayerna Louis Van Gaal...

VIDEO

Trener Bayerna Louis van Gaal krenuo je s "podbadanjem" Interova stratega Josea Mourinha uoči njihova obračuna u finalu Lige prvaka, 22. svibnja na Santiago Bernabeuu. Nizozemski trener kritizirao je stil nogometa koji njeguje Mourinho, s posebnim naglaskom na polufinale protiv Barcelone, kada se Inter u uzvratu na Camp Nouu grčevito branio svih 90 minuta kako bi sačuvao prednost iz prvog ogleda. Van Gaal je u razgovoru za Sport Bild istaknuo kako Mourinho, za razliku od njega samoga, ne uči svoje igrače da igraju atraktivan nogomet.
- On uči igrače kako da pobjeđuju, kao i ja, ali ja ih uz to učim i da igraju dobar nogomet. Moj je način teži - istaknuo je Van Gaal.
Zamjerio je Nizozemac Portugalcu i slavlje u Barceloni, odnosno trčanje preko cijelog terena s visoko uzdignutim rukama.
- Ne bih napravio to što je Mourinho napravio na Camp Nouu, ne bih se ponašao tako provokativno - kazao je Van Gaal o svome nekadašnjem asistentu, s kojim je surađivao upravo dojk je bio trener Barcelone.
- Njegove su analize bile dobre, i tada se vidjelo da razumije nogomet. No, tada je bio vrlo skroman i sjajno je vidjeti kako se razvio, kako je postupno izgradio osobnost - kaže Nizozemac.
- Kao što sam rekao, davao sam mu tada zadaću da snima naše buduće suparnike. Morao mi je svaki put dostaviti analize dva dana nakon završetka utakmice. Nosio mi je izvještaje kući. Bili su sjajni, djelo strastvenog čovjeka koji voli i razumije nogomet.  Zato sam znao da će mi biti od koristi. Stoga sam ga uzeo pod svoje i počeo s njegovom izobrazbom. Držao sam da imam poseban pogled na nogomet, pa sam isti taj diskurs prenosio na njega. Uvidio je vrlo brzo da mi se sviđa. Sve sam više na njega prenosio svojih zadaća. Dao sam mu da vodi treninge, a vodio je umjesto mene i utakmice Katalonskog kupa - kaže Van Gaal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...