Obavijesti

Sport

Komentari 14

Van Persie: Modrić je Mozart, umjetnik. A Dinamovih navijača u Zagrebu se jako dobro sjećam

Van Persie: Modrić je Mozart, umjetnik. A Dinamovih navijača u Zagrebu se jako dobro sjećam

Legendarni nizozemski napadač je u Zagrebu gdje je stigao s mladom momčadi Feyenoorda na Memorijalni turnir Mladen Ramljak. Prisjetio se susreta Dinama i Arsenala u Ligi prvaka, ali i bivših suigrača i suparnika

VIDEO

Svojevremeno je bio jedan od najboljih svjetskih napadača. Rešetao je suparničke mreže u dresovima Feyenoorda, Arsenala i Manchester Uniteda, a do današnjeg dana je u sjećanju ostao onaj izvanredan gol glavom za Nizozemsku protiv Španjolske u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva 2014.

POGLEDAJTE VIDEO: Istra - Dinamo 0-3

Pokretanje videa...

Istra 1961 - Dinamo 0-3 (sažetak) 07:14

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Robin van Persie (39), "leteći Nizozemac", kako mu je bio nadimak, danas je trener mlade momčadi Feyenoorda s kojom je u Zagreb stigao na Memorijalni turnir Mladen Ramljak.

Zagreb: Robin van Persie umirovljeni nizozemski nogometaš i reprezentativac na turniru  Mladen Ramljak 2023.

U nešto drugačijoj ulozi od posljednjeg puta kada ja s Arsenalom gostovao na Maksimiru 2006. godine. 'Topnici' su tada u Zagrebu slavili 3-0, pa u uzvratu u Londonu potvrdili prolaz pobjedom 2-1.

Van Persie je u dvije utakmice playoffa za Ligu prvaka zabio i dva puta asistirao, a igrao je protiv kasnijeg suigrača Eduarda da Silve i Luke Modrića. Upravo se u intervjuu za novu multimedijsku platformu "Dinamo Plus" dotaknuo susreta s legendarnim hrvatskim Brazilcem.

ARHIVA - Dinamo pobjedom nad Hajdukom završio sezonu 2006./07 te osvojio još jedan naslov prvaka

- Sreli smo se i bilo mi je toliko drago da ga vidim. Nisam znao da je ovdje. Prolazio sam, išao pogledati Flamengo protiv Rapida iz Beča pa smo pričali 10 minuta. On je jedan od najboljih suigrača koje sam imao, odličan tip. Stvarno mi je bilo drago vidjeti ga - rekao je nizozemski velikan uz veliki osmjeh.

Dobro se sjeća posljednjeg gostovanja na Maksimiru gdje je postigao pogodak i asistirao.

- Jako se dobro sjećam, žao mi je, haha. Sjećam se atmosfere ovdje u Zagrebu na stadionu. Sjećam se kada sam izašao na zagrijavanje da sam si pomislio: "Ovo će biti teško". Navijači su bili jako, jako nabrijani za Dinamo. Pa mi je laknulo kada smo rano poveli. U suprotnom je moglo biti i drugačije, haha.

ARHIVA - Dinamo pobjedom nad Hajdukom završio sezonu 2006./07 te osvojio još jedan naslov prvaka

Luka Modrić?

- On je jedan od uvjerljivo najboljih ikada. On je kao Mozart, umjetnik je. I dan, danas ga od kuće gledam na televiziji. A gledao sam ga i sada u Ligi nacija u Nizozemskoj, prije šest tjedana. Ima koliko 37, 38? I dalje dominira, ima "oči na leđima". Znao sam da je Modrić tada bio dobar, ali tako dobar... Igrali smo jedan protiv drugog mnogo puta, on je jedna od zvijezdi u nogometu. Ali ne samo na terenu, nego i izvan. Obiteljski je čovjek, pristojno se ponaša i sretan sam što je produžio ugovor s Realom. Užitak ga je gledati.

Soccer: Soccer Champions Tour-FC Barcelona at Real Madrid

Van Persie je u karijeri zabio 274 službena gola u klupskom nogometu, a dodao i 50 u dresu nizozemske reprezentacije. Teško mu je bilo izdvojiti najbolji trenutak.

- Gol protiv Španjolske, volej protiv Aston Ville... Nekoliko poteza je tvoje nasljeđe kao igrača i oni te, možda je teško reći, definiraju. Neki vole volej, neki tehniku, ali nema jedne stvari koja me razveselila najviše. Ono što mi je najdraže je da se moj nogomet mnogima svidio i da sam ih ja razveselio svojim potezima, golovima. Romantično, rekao bih. Sretan sam što me i danas pitaju za fotografije, to puno znači. To znači da sam nešto postigao u ovoj igri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'